افزایش پایگاه های مدیریت بحران شهر مشهد تا سال آینده

افزایش پایگاه های مدیریت بحران شهر مشهد تا سال آینده

افزایش پایگاه های مدیریت بحران شهر مشهد تا سال آینده

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، وحید اکلملی در برنامه تلویزیونی اشاره، اظهار کرد: امروز ما در شهری زندگی می کنیم که از لحاظ جمعیتی دومین کلانشهر کشور محسوب می شود و به علت هم جواری با بارگاه منور رضوی بحث وجود زائرین را نیز داریم که برخی از آن ها به صورت دائمی در شهر ما سکونت دارند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت بحران کلانشهرها، افزود: ما در حوزه های مختلفی در ۱۸ ماه گذشته گام های اساسی برداشته ایم و سعی کرده ایم که تغییر و تحول اساسی را در حوزه مدیریت بحران شهرداری مشهد ایجاد کنیم.
رییس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد بیان کرد: یکی از این موارد بحث هوشمندسازی بوده است و در حال حاضر بزرگترین سامانه جامع مدیریت بحران و پدافند غیرعامل کشور را در شهر مشهد شاهد هستیم که تمام پروسه چرخه مدیریت بحران را در آن سامانه تعیین کرده ایم.
اکلملی تاکید کرد: در دل همین سامانه نیز یکی از مواردی که می توان به آن تکیه کرد، بحث سامانه شهروندی است که در درون آن نیروهای دوام ثامن خود را قرار داده ایم که در فاز بعدی در تمامی حوادث خاص نیز بر اساس تخصص و آموزشی که به این شهروندان داده شده از تمامی توان این عزیزان بهره گیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بعد از وقوع بحران در شهر به این سامانه نیاز بیشتری پیدا خواهیم کرد، ادامه داد: در حال حاضر به علت وسعت و جمعیتی که ما در شهر مشهد داریم؛ بحث مدیریت بحران محله و منطقه محور را پیاده سازی کردیم. ما در کلانشهرها بحث بحران های آبشاری را داریم که یکی از شریان های تاثیرگذار در این موضوع، راه ها هستند که مدت زمان امدادرسانی را افزایش خواهد داد، ما اگر نتوانیم بحث مدیریت بحران محله و منطقه محور را در حوزه مدیریت بحران لحاظ کنیم، عملکرد پایینی از خود بر جای خواهیم گذاشت.
رییس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه فنی و مهندسی رشد بالغ بر ۷۰ درصدی پایگاه ها بحران را در سطح شهر مشهد آغاز کردیم که یک مورد از این پایگاه ها در ابتدای سال جاری افتتاح شد و ۴ مورد دیگر آن تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
اکلملی با بیان اینکه تا سال آینده ۱۴ پایگاه موجود را به ۲۳ پایگاه افزایش خواهیم داد، خاطرنشان کرد: همچنین تاکنون در حوزه بحث آموزشی نیز بحث آموزش شهروندی را فعال کردیم که در این امر نیز موفق عمل کرده ایم.
وی عنوان کرد: خوشبختانه با همکاری های صورت گرفته با استانداری توانستیم در بحث تهیه نقشه های خاص برای حوزه بحران گام برداریم و در بحث تهیه نقشه اسکان اضطراری و نقشه تخلیه اضطراری نیز اقداماتی را انجام دادیم که تا پایان سال رونمایی خواهد شد. این امر گام بسیار بزرگی بود که در شهر مشهد برداشته شد که در سه فاز این بحث تعریف شده که فاز اول آن مرتبط با شناسایی کلیه اماکن مستعد برای اسکان اولویت خود قرار داده ایم و در گام دوم سطح بندی این اماکن را در دستور کار خود قرار دادیم و در گام سوم اصلاحات و ایمن سازی این امکان را لحاظ کرده ایم تا بتوانیم به ایده آل های مدنظر خود دست پیدا کنیم.
رییس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد در خصوص نقشه خطرپذیری سیل و زلزله مشهد، گفت: در این بخش ما نقشه ارزیابی ریسک شهر مشهد را شروع کردیم که این نقشه متشکل از نقشه خطر پذیری سیل زلزله تمامی بلاهای انسان ساخت می شود. این امر یک اتفاق بزرگ در سطح کشور بود که امید داریم گام های بسیار خوب دیگری در این امر برداریم. همچنین پیرو این موضوع بحث نقشه های خطرپذیری را اجماع خواهیم کرد که در نهایت نقشه ریسکی به وجود می آید که این امکان را به ما می دهد تا در تمام محدوده های شهری به صورت پویا و زنده ببینیم که میزان ریسک و تهدیداتی که در هر ناحیه وجود دارد چگونه است.
۹۰ درصد مرگ و میر ناشی از زلزله در کشور ما بر اثر خرابی ساختمان ها است
حجت علی شایان فر در بخش دیگری از این برنامه در خصوص مولفه های ساخت بناهای محکم در شهر، اظهار کرد: ما دو مساله مهم در قرن های اخیر داشتیم که یکی از آن ها این است که توازن جمعیت شهری و روستایی تغییر کرده است؛ یعنی در کشور ما در سال ۳۵ بخش اعظمی از جمعیت ما در روستاها و مابقی آن در شهری سکونت داشتند این در حالی است که در سال ۹۵ این آمار بلعکس شده است.
وی افزود: این امر نشان می دهد جمعیت ما شهرنشین شده و مردم می خواهند در یک شهر با تراکم بالا زنذگی کنند. زمانی که این امر رقم بخورد مخاطرات زیادی را در بر خواهد داشت. در حال حاضر نقشه ای تهیه شده که نشان می دهد میزان تراکم ساختمان ها و نقاط جمعیتی متناسب با تراکم مکان ها؛ پر مخاطره است.
شایان فر بیان کرد: ما برای اینکه یک ساخت و ساز متاسب داشته باشیم ابتدا باید یک کارگر ماهر و یک مصالح استاندارد داشته باشیم. رعایت مقررات طراحی و ساخت و ساز یکی از اولویت های مهم است.
وی تصریح کرد: اگر ما از بهترین مصالح استفاده کنیم، اما کارگر ماهر و نظارت لازم نداشته باشیم طبیعتا نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد. این امر یکی از دغدغه های اصلی شورای فنی استان است که در جلسات خود آن را به صورت جد دنبال می کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: در حوزه مدیریت بحران وظیفه ما ایجاد هماهنگی و مدیریت این حوادث است و ما در این بحث در بخشی از این ماجرا قرار داریم اما واقعیت این است که در حاضر نظارت های مستقیم در بحث ساخت و ساز به طور کامل در دست سازمان نظام مهندسی است.
شایان فر عنوان کرد: باید یک تغییر رفتار و دیدگاه در درون ما ایجاد شود ما به عنوان خادمان مردم مسئولیت تدوین مقررات، آیین نامه و دستورالعمل های مرتبط را داریم. همچنین مسئولیت نظارت بر اجرای این موارد نیز با ما بوده است.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد مرگ و میر ناشی از زلزله در کشور ما بر اثر خرابی ساختمان ها است، گفت: همه ما قبول داریم که باید محل زندگی ما ایمن باشد؛ اما زمانی که در شهری مانند مشهد حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در بافت ناکارآمد و فرسوده زندگی می کنند، تحقق این شرایط سخت می شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه بنا بر سرشماری سال ۹۵، ۵۷ درصد از واحدهای ما اسکلت دار و ۴۳ درصد آن بدون اسکلت است، اضافه کرد: علیرغم تمامی زحمت های سازمان بنیاد مسکن در بخش روستایی، ما توانسته ایم ۳۱ درصد از بناهای این بخش را مقاوم سازی کند.
غزاله شهیدی

لینک اصل خبر در سایت شهرداری مشهد

    منبع خبر

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد یک شهرداری در شهر مشهد می باشد

      نظرات