هزینه کرد ۲۰۰ میلیارد تومان جهت بهسازی پیاده راه و تقاطع ها/ نگاه ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، رضا خواجه نائینی در نشست با تشکل های فعال در حوزه افراد داری معلولیت که با حضور امیر عزیزی مدیرکل حوزه شهردار و امور هماهنگی مناطق شهرداری مشهد، آیدا مهربان معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد، محمد محسن مصحفی معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد، فاطمه رحمانی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، فاطمه باقری سرپرست اداره شهر همگان شهرداری مشهد، تشکل های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت و جمعی از مدیران شهری برگزار شد، اظهار کرد: مباحث مطرح شده در این جلسه را می توان در پنج بخش مباحث مربوط به درخواست های مناسب سازی و عمرانی، مباحث فرهنگی و تبلیغاتی، حمل و نقل و ایاب ذهاب، کمک مستقیم و استفاده از معافیت ها و استفاده از مشاوران حوزه تخصصی توانیابان در طراحی ها تقسیم کرد.
وی افزود: برگزاری چنین جلساتی و بیان مشکلات، سبب ماندگاری مباحث در ذهن مدیران می شود و در هنگام تصویب بودجه، تصمیم گیری در زمینه تقاطع ها، اصلاح هندسی، تامین مالی و... مورد توجه قرار می گیرد. همچنین فرهنگ سازی و تبلیغات در هنگام برگزاری چنین جلساتی ایجاد می شود.
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد بیان کرد: در کشور ما به دلیل برخی مشکلات اقتصادی، بسیاری از درخواست های مهم و به جا تشکل های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت ممکن است با وضعیت موجود تفاوت داشته باشد اما دوستان پس از آگاهی از اقدامات شهرداری در حوزه افراد دارای معلولیت می توانند قضاوت های منصفانه ای در این زمینه داشته باشند.
مناسب سازی ۷۳۷ پیاده رو برای افراد دارای معلولیت
خواجه نائینی خاطرنشان کرد: ایجاد ۶۶۰ رمپ، مناسب سازی ۷۳۷ پیاده رو، مناسب سازی ورودی ۷۳ بوستان، مناسب سازی ۱۲۱ سرویس بهداشتی، طراحی ۱۴۴ اتوبوس ویژه افراد دارای معلولیت، ایجاد ۵۱ گذرگاه همسطح و... از جمله اقدامات شهرداری در حوزه توانیابان است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۵۰ تقاطع موجود در سطح شهر اصلاح شده و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان جهت بهسازی پیاده راه و تقاطع ها هزینه شده است.
شورای اسلامی شهر مشهد نگاه ویژه ای به حوزه توانیابان دارد
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد تصریح کرد: شورای اسلامی شهر مشهد نگاه ویژه ای به این حوزه دارد و مباحثی همچون منشور حقوق شهروندی و شهر همگان با نگاه خاص به جامعه توانیابان ایجاد شده است همچنین نگاه معاونان شهردار نیز به این حوزه ویژه است.
نهادینه شدن فرهنگ توجه به افراد دارای معلولیت در مباحث عمرانی
خواجه نائینی گفت: یکی از خروجی های این جلسه این است که حداقل به مدت ۶ ماه نگاه ما به این حوزه حساس تر خواهد شد تا اتفاقات خوبی رخ دهد. در مباحث عمرانی خوشبختانه فرهنگ خوبی در بدنه مشاوران و نیروهای مطالعاتی برای طراحی پروژه ها با لحاظ توجه به افراد دارای معلولیت شکل گرفته است.
استفاده از افراد دارای معلولیت به عنوان مشاوره در پروژه ها
وی ادامه داد: یکی از مباحث مهم، استفاده از افراد دارای معلولیت در مشاوره پروژه ها است که در این زمینه از خانم مهربان درخواست می کنم این موضوع را در آیین نامه ها لحاظ کنند. در بحث حمل و نقل نیز نکات بسیار زیادی مطرح شد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
امکان اختصاص بخشی از فضاهای تبلیغاتی شهر در اختیار تشکل های فعال در حوزه توانیابان
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد اظهار کرد: در زمینه تبلیغات و فرهنگ سازی، شهرداری مشهد این آمادگی را دارد تا در برنامه ها و مناسبت های مختلف به مباحث مربوط به حوزه افراد دارای معلولیت بپردازد که باید مکانیزم آن طراحی شود همچنین این امکان وجود دارد که ماهانه بخشی از فضاهای تبلیغاتی شهر را در اختیار تشکل های مرتبط قرار دهد.
اختصاص سالانه ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به سمن ها و تشکلات
خواجه نائینی بیان کرد: در بخش کمک های مستقیم و معافیت ها، تقریبا سالی ۱۰ میلیارد تومان و در بحث تبصره هشت، کمک هایی به تشکل ها اختصاص داده می شود و برای مطرح کردن موارد موردی نیز شهرداری می تواند از ظرفیت های خود در این راستا استفاده کند.
وی افزود: مواردی از جمله مناسب سازی ها و افزایش مشارکت سمن ها، بهبود و مناسب سازی حمل و نقل عمومی، ایجاد قوانینی برای توجه به افراد دارای معلولیت در طراحی ساختمان های فرهنگی و اداری شهرداری مشهد و... در دستور کار ما قرار خواهد گرفت. در خواست ما این است که تشکل واحدی به نمایندگی از کلیه تشکل های مرتبط شکل بگیرد تا ارتباط ما با این حوزه تسهیل شود.
حوریه جمالی پور
نظرات