کاشت بیش از ۶۰۰۰ هزار بذر در مراتع سوخته طلحه دشتستان

کاشت بیش از ۶۰۰۰ هزار بذر در مراتع سوخته طلحه دشتستان



به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، فرهاد قلی نژاد؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این نشست با تقدیر و قدردانی از دغدغه و تلاشهای خودجوش مردم این روستا در اطفا حریق فصل تابستان سال جاری و همچنین اقدام به کاشتن بذر در مناطق سوخته شده توسط مردم این روستا، گفت: بی شک محیط زیست برای همه مردم است و حفاظت از آن نیز برعهده همه مردم می باشد. در سالهای اخیر حضور دغدغه مند و با آگاهی مردم در حفاظت از محیط زیست مایه امیدواری و مباهات بوده و به طور خاص در سطح استان بوشهرو جای جای این استان می توان نشانه های تفکر محیط زیستی را مشاهده کرد.

کشور نیازمند توسعه پایدار است، همواره باید توجه داشت که ملازم توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و سلامت مردم نیز می باشد. لزوم مطالعات ارزیابی محیط زیستی و آمایش سرزمینی و دیگر مطالعات در اجرای طرحهای بزرگ توسعه ای اهمیت بسیار زیادی دارد که باید به آن توجه همه جانبه ای داشت.

فرهاد قلی نژاد در ادامه گفت: تلاشهای گسترده ای که در واقعه آتش سوزی مراتع و کوهستان طلحه در سال جاری ازطرف مردم منطقه شد، واقعا این امید را در دلمان روشن نمود که مردم در این منطقه نسبت به حفظ محیط زیست و تنوع زیستی آن پای کار هستند و در حال حاضر نیز که در تداوم حفظ پوشش گیاهی و مراتع نیز مردم این روستا به طور خودجوش به کاشت بذر پرداخته اند، این امید قوی تر شده است.

قلی نژاد با اعلام حمایت کامل از تلاشهای این فعالان زیست محیطی در روستای طلحه گفت: برای سال ۱۴۰۰ برنامه حفاظت از کوهستان و مراتع در مقابله با آتش سوزی را تدوین نموده ایم و در این برنامه مدیریتی بی شک برای مشارکت مردمی به عنوان یکی از مهم ترین بخشهای این طرح برنامه های متعددی را درنظر گرفته ایم؛ برنامه هایی مانند قرق اختصاصی مراتع سوخته شده جهت احیا پوشش گیاهی، تامین نهال و بذر، آموزش های لازم برای نیروهای مردمی، تامین تجهیزات و کمکهای اولیه، صدور کارتهای شناسایی، ایجاد بیمه های حوادث برای نیروهای مردمی و ... در دستور کار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همچنین در پایان ضمن تشکر و قدردانی از دهیار و اعضای شورای روستا و فعالان زیست محیطی این روستا گفت: از طرف سازمان حفاظت محیط زیست دستورالعمل روستای سبز یا روستای دوستدار محیط زیست تدوین شده است که می توان مبتنی بر آن برای اعلام روستای طلحه به عنوان روستای دوستدار محیط زیست اقدام شود.

در این نشست همچنین دوستداران محیط زیست روستای طلحه درباره تلاشهای خود در حفظ و احیا پوشش گیاهی منطقه مباحثی را مطرح نمودند و با بیان اینکه تا به حال بیش از ۶۰۰۰ بذر و نهال در مراتع سوخته کاشته اند، از محیط زیست استان بوشهر درخواست داشتند که از تلاشهای ایشان حمایت کند.

در حاشیه این نشست به طور نمادین نهال کاری توسط مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتستان، رییس شورای روستای طلحه، دهیار طلحه و تعدادی از فعالان محیط زیست صورت گرفت.

در انتهای این نشست همچنین از درختان انارشیطان که به طور خاص در این منطقه وجود دارد و درختان با عمر بسیار بالایی می باشد دیدار شد و نسبت به معرفی این گونه با ارزش به عنوان اثر طبیعی ملی پیشنهاداتی صورت گرفت.

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات