اختصاص 5 هزار میلیارد تومان سرمایه به استان کرمان از طریق پروژه‌های فاضلاب

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "محمد طاهری" در نشست با خبرنگاران گزارشی از اجرای پروژه فاضلاب طی سال جاری در سطح استان ارائه داد و افزود:  فاضلاب شهر کرمان همزمان در 35 جبهه کاری در حال انجام است و سرمایه گذار تاکنون 13.9 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با بیان اینکه تاکنون 433 میلیارد تومان توسط سرمایه گذار در این پروژه هزینه شده است، اظهار داشت: ارزش قرارداد سرمایه گذاری در زمان انعقاد قرارداد  1396 میلیارد تومان بود که امروز ارزش ریالی آن به بیش از سه هزار و 116 میلیارد تومان افزایش یافته است.

اجرای 235 کیلومتر شبکه فاضلاب در کرمان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان حجم کار انجام شده تا پایان آذرماه ماه امسال را 235 کیلومتر شبکه اصلی و فرعی ،10 کیلومتر خط انتقال و 10 درصد پیشرفت فیزیکی در احداث تصفیه خانه ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه در طول اجرای این پروژه برای 900 نفر به صورت مستقیم و 200 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی شده است، اظهار کرد: بهره‌برداری از این پروژه نیز برای 300 نفر ایجاد شغل مستقیم و دائم خواهد کرد.
طاهری افزود:  قرارداد احداث فاضلاب کرمان با سرمایه گذار پنج ساله است که دو سال از آن سپری شده است.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بوی نامطبوع فاضلاب در محدوده شرف آباد اظهار داشت: این مسئله به دلیل آسیب وارد شده به سیستم بالابر بود که در حال حاضر بخش قابل توجهی از این مشکل برطرف شده و شعاع انتشار بوی نامطبوع تا 50 متر یا ورودی ایستگاه بالابر کاهش یافته است.

فاضلاب سیرجان با بیش از 44 درصد پیشرفت
وی پیشرفت پروژه فاضلاب سیرجان را نیز 44.45 درصد ذکر کرد و گفت: تاکنون در این پروژه 391 میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان ارزش سرمایه گذاری در پروژه فاضلاب سیرجان در زمان انعقاد قرارداد را 146 میلیارد تومان عنوان کرد که با نرخ کنونی ارزش این قرارداد در فاز یک بیش از 880 میلیارد تومان برآورد می‌شود.
به گفته وی حجم کار انجام شده در این پروژه تا پایان آذرماه اجرای 200 کیلومتر شبکه اصلی و فرعی و پیشرفت 52 درصدی در تصفیه‌خانه بوده است.

97 میلیارد تومان سرمایه گذاری در زرند
طاهری در ادامه به پروژه فاضلاب زرند اشاره و خاطرنشان کرد: در این پروژه تاکنون 97 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده و سرمایه گذار 12.7 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی اضافه کرد: ارزش سرمایه گذاری این پروژه در زمان انعقاد قرارداد 217.5 میلیارد تومان بود که در حال حاضر این عدد به بیش از 804 میلیارد تومان می‌رسد.

از بازسازی 237 کیلومتر شبکه فرسوده تا حفاری 30 حلقه چاه
طاهری با اشاره به اینکه هر سال از ابتدای مهر ماه برای مقابله با بحران آب در تابستان سال آینده با این رویکرد که نیاز آبی و توان تولید آب چه مقدار است، خاطرنشان کرد: در همین راستا برنامه ریزی‌ها برای تابستان 1400 از ابتدای مهرماه آغاز و کمبودها شناسایی شد؛ تلاش می‌کنیم با بررسی‌های کارشناسی بهترین راه حل‌های جبران کمبود آب را شناسایی کنیم تا با مشکلی در تابستان روبرو نشویم.
این مقام مسئول در ادامه به ارائه گزارش 9 ماهه سال جاری پرداخت و گفت: طی 9 ماه امسال 237 کیلومتر از شبکه‌های فرسوده توزیع آب در سطح استان بازسازی شد.
وی اظهار داشت: 139 کیلومتر از شبکه فرسوده توزیع آب شهری و 98 کیلومتر از این شبکه در بخش روستایی در سال جاری بازسازی شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان ادامه داد: همچنین 76 کیلومتر از شبکه توزیع آب شهری و 100 کیلومتر از شبکه توزیع آب روستایی توسعه یافت.
وی با اشاره به اینکه در همین مدت 100 کیلومتر خط انتقال آب در سطح استان اجرا شد خاطرنشان کرد: 63 کیلومتر از عملکرد این بخش مربوط به حوزه روستایی و 37 کیلومتر از آن مربوط به شهرهای استان است.
به گفته طاهری در سطح استان کرمان چندین پروژه برای 285 مجتمع روستایی، 50 هزار مترمکعب مخزن برای تأمین آب شرب شهرها و 30 حلقه چاه نیز حفاری و تجهیز شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان همچنین میزان مطالبات این شرکت از مردم را 85 میلیارد تومان ذکر و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها باید در زمینه فرهنگ‌سازی در پرداخت به موقع قبوض آب بها این شرکت را یاری کنند چرا که با پرداخت به موقع قبوض خدمات رسانی بهتری انجام خواهد شد.

حذف پروژه‌های موازی به دنبال یکپارچه‌سازی شرکت‌های آبفا
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در ادامه با اشاره به یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی اظهار داشت: با یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، پروژه های موازی تعریف نخواهد شد چنانچه در گذشته این مسئله وجود داشت.
طاهری اضافه کرد: برای مثال پروژه‌ای در شهر بابک در حال اجراست که با شکافتن دل کوه به جوزم و از آنجا به دهج می‌رسد، در طول مسیر اجرای این پروژه 15 روستا قرار دارد که بعد از آنها نیز روستای خبر در نزدیکی یزد است.
وی گفت: قبل از یکپارچه‌سازی اگر قرار بود آبرسانی به این روستاها انجام شود باید 80 کیلومتر لوله فولادی با یک خط موازی اجرا می‌شد، اما در حال حاضر یک انشعاب روستاهای بین مسیر و روستای خبر را پوشش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان یادآور شد: یکپارچه‌سازی هم در حوزه ستادی و هم در 23 شهرستان تابعه استان موجب میلیاردها تومان صرفه‌جویی شده و دیگر پروژه موازی اجرا نخواهد شد؛ ضمن اینکه با همان منابع تلاش می‌کنیم به روستاها خدمات رسانی بهتری انجام شود.

لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات