سناریوی خانه‌های ویلایی و تصویب الگوی مسکن ایرانی

سناریوی خانه‌های ویلایی و تصویب الگوی مسکن ایرانی

http://www.bananews.ir/معاون وزیر راه و شهرسازی با تشریح جزئیات ساخت مسکن مهر ویلایی گفت: در راستای کاهش قیمت تمام شده و حل مشکل کمبود زمین جمعیت به سمت تراکم بیشتر و ارتقاع سوق داده شد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) میرمحمد غراوی - معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی- در گفت‌وگو با خبرنگار  ایسنا ضمن اشاره به فقدان نظارت کافی بر اراضی، در سال‌های گذشته تصریح کرد: این امر باعث شد تا دولت به فکر استفاده‌ی بهینه از اراضی بیفتد و در نتیجه سوداگری در بخش زمین از بین برود.

وی در ادامه با بیان این‌که الگو‌های بسیاری برای معماری ایرانی ـ اسلامی وجود دارد، خاطرنشان کرد: الگوهایی به صورت خانه‌های ایرانی حداکثر دو طبقه تهیه و برخی در شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب شده است و افراد می‌توانند از آنها استفاده کنند.

غراوی با بیان این‌که این الگو‌ها در سازمان‌های مسکن و شهرسازی استان‌ها موجود است، تصریح کرد: الزامی برای استفاده از این الگو‌ها وجود ندارد، زیرا قانون به ما اجازه نمی‌دهد که مردم و بخش خصوصی را ملزم به استفاده از الگوی خاصی کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان این‌که ویلاسازی در راستای گسترش معماری ایرانی ـ اسلامی است، گفت: در بسیاری از شهرها، به دلیل کمبود زمین ناچار بودیم جمعیتی را که باید در سطح گسترش می‌یافت به سمت ارتفاع سوق دهیم بنابراین در راستای استفاده بهتر از زمین در برخی جاها مجوز‌ تراکم بیشتر داده شد.

وی با بیان این‌که این امر کاهش قیمت تمام‌شده و هزینه‌ی ساخت را در پی داشت، اضافه کرد: در این روش افراد با حداقل آورده می‌توانستند صاحبخانه شوند.

غراوی ادامه داد: رییس جمهوری تاکید کرد که مردم روی ارتفاع و تراکم قرار نگیرند و در صورت وجود زمین مناسب به هر دو سه نفر یک قطعه زمین ۲۰۰ متری برای ساخت داده شود و بر همین اساس بود که طراحی خانه‌های ویلایی یا ایرانی کلید خورد و بسیاری از شهرهای جدید که زمین داشتند، فازی را برای این امر در نظر گرفتند که اکنون در حال طراحی و آماده‌سازی است.

وی گفت: به همه استان‌ها توصیه کردیم که اگر زمین دولتی دارند که می‌توانند برای ساخت مسکن یک، دو و یا سه طبقه جانمایی کنند، مسکن به این شیوه ساخته شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه درباره‌ی اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه‌ی شهرسازی، گفت: شهرسازی مورد غفلت واقع نشده و براساس نیاز جمعیتی که طی یک افق ۱۰ ساله باید در شهرها ساکن شوند، پیش‌بینی‌هایی صورت می‌گیرد و مطالعات طرح جامع شهرها آغاز می‌شود.

غراوی با تاکید بر این‌که این روند در کشور متوقف نشده است، اضافه کرد: مطالعات شهرهای کشور به موقع انجام می‌شود و اتفاقا برای شهرهایی که طرح جامع نداشته‌اند، با روند شتابان طرح‌ها در حال به نتیجه رسیدن است تا توسعه‌ی شهرها با مشکل روبه‌رو نشود.

 

 

    نظرات