وزير نيرو؛ هيچ مشكلي به لحاظ فني براي توليد برق نداريم

به گزارش پايگاه خبري توانير ،رضا اردكانيان گفت: كشور هيچ مشكلي به لحاظ فني براي توليد برق بويژه در فصل سرما ندارد.

اردكانيان گفت: كشور هيچ مشكلي به لحاظ فني براي توليد برق بويژه در فصل سرما ندارد.
وي با اشاره به جلسات منظم هفتگي مديران صنعت برق و وزارت نفت، بخش گاز و فرآورده ها اظهار داشت: روز شنبه در جلسه اي با وزير نفت، گزارش ارائه شده حاكي از اين بود كه در 10سال گذشته به طور متوسط رشد ساليانه مصرف برق ما در بخش خانگي 4.7 درصد بود، در صنعت 4.8درصد و در كل 4.6درصد رشد داشت.
وزير نيرو ادامه داد: اتفاق عجيب و غريبي هم بين پارسال و امسال رخ نداده است. البته 10 ماهه امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته درست است كه رشد مصرف خانگي 3.8 درصد بوده اما رشد صنعت 9.8 درصد بود و طبيعي هم است در سال جهش توليد قرار داريم.
وي گفت: بخش صنعت همراهي خوبي در تابستان براي كاهش مصارف خود داشت و در مقابل، در بقيه روزهاي سال انرژي بيشتري در اختيارشان است اما مشكلي كه اكنون پيش آمده، ناشي از اين است كه سردي هوا و مصرف رو به رشد گاز در بخش خانگي يكي از دلايل است.
وي گفت: طبق گزارش ها، رشد مصرف گاز در بخش خانگي 12 درصد و در تهران 15 درصد است. گازي كه براي همه نيروگاه ها عرضه مي شود كمتر از يك هفتم گازي است كه در بخش خانگي و تجاري استفاده مي شود.
اردكانيان اظهار داشت: اميدواري زيادي داريم كه مثل هميشه، مردم و مصرف كنندگان همراهي كنند. با شرايط كرونايي هم مواجه هستيم، طبيعتا برخي از مصرف كنندگان مانند بيمارستان ها و اماكن عمومي و بخش خانگي در اولويت ويژه قرار دارند و وقتي كمبود سوخت براي نيروگاه ها باشد، طبيعتا اين كمبود توليد برق روي بخشي از صنايع پرمصرف سرشكن مي شود كه اين اتفاق در يكي دو سه هفته اخير رخ داده كه اميد است در روزهاي آتي وضعيت به سمت طبيعي شدن پيش برود.
وزير نيرو با اشاره به اظهارات وزير نفت مبني بر اين كه انشعاب هاي جديد بخش قابل توجهي از مصرف را به خود اختصاص نمي دهد، گفت: طبق گزارش استاندار تهران، از 15درصد افزايش مصرف در بخش خانگي شايد حدود 2 درصد مصرف ناشي از انشعاب هاي جديد باشد.
وزير نيرو يادآوري كرد: از تابستان 97 برنامه ريزي كرديم كه مي خواهيم تابستان 98 و 99خاموشي صفر داشته باشيم، بالاخره رشد مصرفي هم در خانگي و تجاري داريم. سالي 975هزار مشترك جديد در بخش برق داريم. چون فرصت دو ساله را قائل شديم، شركت توانير 294هزار قرارداد با صنايع منعقد و توافق كرد كه صنايع در ساعت هايي از برخي روزها مصرف را كاهش داده و يا صفر كرده و در مقابل پاداش و برق ارزان تر دريافت كنند.
وي گفت: اگر عوامل درگير در اين مسئله را دولت و مردم و رسانه بدانيم، اين امتحان پس داده شد كه چنين كاري شدني است، اما بايد برنامه ريزي دقيق و ارتباط هاي وسيع داشته و ابزار مختلف به كار گرفته شود.
وزير نيرو درباره ايجاد وزارت انرژي هم گفت: به يك شرط، اين كار شدني است كه تمامي ادغام ها و انتزاع هايي كه در اين 40 سال انجام شده، ببينيم به اهداف خود رسيده است يا نه. در مقام كارشناسي، بحث پرداختن به وزارت انرژي را وارد مي دانم اما وقتي در فصل سرما به مشكل كمبود سوخت برخورد مي كنيم رفتن به سراغ چنين راه حل هايي را بيشتر آدرس دادن هاي غلط مي دانم. اكنون كه فرصتي فراهم مي شود تا توجه  مسئولان، مردم و رسانه، به موضوع مهم اصلاح مصرف انرژي در كشور جلب شود، چنين راحت الحلقوم هايي را طرح كردن و ذهن ها را متوجه اين كردن كه اگر سه وزارتخانه يكي شود مسئله حل مي شود به نظرم مقداري آدرس غلط دادن است.
وي گفت: يكي از بحث هاي روز تفكيك بخش بازرگاني از وزارت صمت است، يكي دو سالي هم است كه در اين رابطه مجلس و دولت با هم صحبت مي كنند.
وزير نيرو افزود: يك روزي اين دو وزارتخانه از هم جدا بودند و عده زيادي استدلال كردند كه راه حل صنعت، معدن، تجارت و بازرگاني ادغام است. وزارت انرژي هم يك بار در كشور تاسيس شد و جوابي نگرفتيم كه مربوط به سال 53 است. در آن سال وزارتي به نام آب و برق، شركت ملي نفت و سازمان انرژي اتمي داشتيم. اين تدبير انديشيده شد كه وزارت انرژي تاسيس شود كه اين كار هم انجام شد اما انرژي به نيرو ترجمه شد، قانون تاسيس وزارت نيرو، هم شامل آب و هم برق است.
اردكانيان گفت: مسئله ما، پيچيده تر و راه حل آن چند وجهي تر از اين است كه با طرح چنين مسئله اي فرصت را از دست بدهيم.
وي درباره سهم مزارع استخراج بيت كوين و ديگر رمز ارزها از مصرف برق، با اشاره به مصوبه دولت در اين باره گفت: وزارت صمت مسئول اعطاي مجوز شد و در صورت اعطاي پروانه در وزارت نيرو به دارندگان اين مجوزها برق بر اساس مصوبه برق در اختيار قرار مي گيرد و در غير اين صورت، چنين كاري غيرمجاز و قابل تعقيب و پيگيري است.
اردكانيان اظهار داشت: تعداد مجموعه هاي توليد رمز ارز داراي مجوز حدود 300 مگاوات مصرف دارند و شركت توانير با تمامي اينها به توافق رسيد و همراهي كردند كه واحدهاي خود را خاموش كنند كه اين كار انجام و با اينها توافق شد كه با گذر از شرايط كمبود سوخت و مشكلات موجود در آينده نزديك، به طور قانوني مي توانند فعاليت خود را داشته باشند.
وي افزود: واحدهاي غيرمجاز هم با همراهي مردم شناسايي مي شوند و جوايزي هم براي اين كار در نظر گرفته شده و نيروي انتظامي هم برخورد مي كند.
اردكانيان افزود: طبق آمار، 265 مگاوات، واحدهاي استخراج رمز ارزها خاموش و واحدهاي غيرمجاز هم جمع آوري شده اند . علاوه بر اين، در بحث روشنايي معابر هم در اماكني كه ايجاد خطر نمي كرد، با كاهش مصرف يا خاموشي، حدود 340 مگاوات صرفه جويي شده است.

وي گفت: مذاكراتي را با كشور همسايه، تركمنستان از سر گرفته شده كه به نتيجه رسيده و از آنجا براي ناحيه شمالي كشور كه به طور معمول گازرساني به آن هميشه با مشكلاتي مواجه است، برق تامين مي شود.
اردكانيان گفت: اميد است اين روزهاي معدود سرد هم پشت سر گذاشته شده و به وضعيت عادي در تامين برق صنايع و واحدهاي توليدي برگرديم.
وزير نيرو در خصوص كشف قيمت برق در بورس براي مصرف و خريداري آن هم اظهار داشت: در صدد دريافت تصويب نامه اي از هيئت دولت هستيم كه به تصويب هيئت وزيران رسيد، مصوبه آن هم پس از طي ترتيبات قانوني كه بايد مورد بررسي قرار مي گرفت صادر شد و اكنون واحدهاي ? مگاوات به بالا در اولويت قرار دارند و بعد با ترتيباتي حتي به يك مگاوات به بالا هم تسري داده خواهد شد. اميدواري زيادي داريم كه از اين طريق علاوه بر ايجاد ارتباط مستقيم ميان توليدكننده و مصرف كننده، توليدكننده وجه خود را زودتر دريافت مي كند و مثل سابق، توانير خريدار برق از توليد كننده بخش خصوصي است.
وي افزود: توانير فروشنده برق به متقاضي ديگر در بخش خصوصي نيست و منابع توانير وارد ساز و كار تبصره 14 نمي شود كه به اين منابع دسترسي نداشته باشد. امسال در لايحه بودجه اين مشكل با كمك نمايندگان مجلس رفع خواهد شد. اين موضوع در شرف اجرايي شدن قرار دارد و اميدواريم هر چه زودتر رخ دهد.
اردكانيان همچنين در خصوص ظرفيت سازي در برنامه ششم مبني بر ايجاد 5 هزار مگاوات ديگر گفت: هر تكيلف قانوني الزامات خود را هم دارد و طبيعتا در عين حالي كه وظيفه تحقق آن تكليف است، منابع و شرايط هم بايد فراهم باشد. آنچه كه مسلم است اين كه در سال هاي پشت سر گذاشته شده همه توان را براي افزايش ظرفيت انجام داديم. در اين هشت سال به طور متوسط هر سال 2500 مگاوات به ظرفيت نصب شده اضافه شده است.
وي گفت: قبل از آن در 35 سال، اين رقم 2500 مگاوات حدود 1800 مگاوات بوده است و چنين رشدي داشتيم. اميدواريم با گشايش هايي كه ايجاد مي شود و كم شدن برخي محدوديت ها و گسترش منبع مالي كشور اين عدد افزايش يابد.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات