برنامه جامع مدیریت تالاب آق گل در یک قدمی اجرا
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان همدان،همزمان با روز جهانی تالاب ها، چهارمین کارگروه تدوین برنامه جامع مدیریت تالاب آق گل برگزار و با پایان این کارگاه، خروجی ۴ کارگاه طی دو سال گذشته جمع بندی و به تهیه متن پیش نویس برنامه منتهی خواهد شد.
این کارگاه، به پهنبه بندی محدوده تالاب آق گل و تعیین سطوح حساسیت محدوده های تالابی اختصاص یافت.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در این مورد گفت: چهار سطح با حساسیت بسیار بالا، حساسیت بالا، حساسیت متوسط و حساسیت کم بر اساسا ویژگی های اکوسیستمی از جمله تنوع زیستی، ویژگی ها و اکوتوریسم برای تالاب آق گل در نظر گرفته شد.
مهدی صفی خانی افزود: برنامه های پایش تنوع زیستی، منابع آب و خاک، وضعیت اقتصادی و اجتماعی در آخرین کارگاه تدوین برنامه جامع مدیریت تالاب آق گل در نظر گرفته شد.
وی گفت: نشست آغازین در خرداد سال ۹۸ به تحلیل ذینفعان و تعیین دست اندرکاران با مسئولیت های کلیدی، اولیه و ثانویه اختصاص یافت و بر این اساس تعداد ۲۴ دست اندرکار در تالاب شناسایی شد که در بین آنها تعداد ۱۵ مورد جز ذینفعان کلیدی هستند.
صفی خانی ادامه داد: در کارگاه اول بازدید میدانی دست اندرکاران و بررسی ارزش ها، تهدیدات، کارکردها و تدوین چشم انداز ، هدف کلی و اهداف راهبردی تالاب مشخص شد که بر اساس چشم انداز نهایی برنامه تالاب آقگل، تالابی است با اکوسیستم پایدار، دارای آب کافی متناسب با ویژگی های اقلیمی و اکولوژیکی که واجد کارکردهای اکولوژیکی ، هیدرولوژیکی و هیدرو ژئولوژیکی ، تاریخی ، اقتصادی و گردشگری بوده و با محوریت جامعه محلی مدیریت می شود.
معاون فنی حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار کرد: هدف کارگاه دوم تعیین اهداف راهبردی و اقدامات اولویت دار با هدف رفع تهدیدات و مشکلات و استفاده از ظرفیت های تالاب آقگل با مشارکت ذینفعان بود که در آن مشکلات در سه حوزه( آب و خاک )، ( مسائل اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی) و (کشاورزی و مدیریت اراضی) ریشه یابی ، شناسایی و ترسیم و اهداف راهبردی و اقدامات اولویت دار در این سه حوزه مشخص شد.
وی افزود: هدف از کارگاه سوم تعیین ساختار اجرایی و برنامه و پروتکل های پایش تالاب آقگل بود که با حضور، تبادل نظر و بهره گیری از خرد جمعی کلیه دست اندرکاران در دی ماه سال ۹۸ در شهر مهاجران استان مرکزی برگزار و ساختارهای اجرایی کارگروه و کمیته در سطح استان ها و شهرستان ها به ریاست استاندار و فرماندار شهرستان مشخص شد.
صفی خانی بیان کرد: پیش نویس اول برنامه تهیه، و پروتکل پایش و نقشه های زون بندی تالاب و نهایی سازی برنامه مدیریت جامع در کارگاه آخر مشخص شده است که با تدوین طرح موصوف، برنامه های جامع مدیریتی در بالاترین سطوح مدیریتی کشور و شورای برنامه ریزی استان تصویب و با امضای تفاهم نامه بین ذینفعان و استقرار ساختارهای بین بخشی به مرحله اجرا درخواهد آمد.
وی در پایان هدف کلی این برنامه را ایجاد مدیریت یکپارچه زیست بومی در حوضه آبریز تالاب به منظور حفظ و احیاء، تالاب و تامین معیشت پایدار جوامع محلی عنوان کرد.
نظرات