اقدامات حمایتی شورای پنجم شهر مشهد از حوزه بانوان
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، بتول گندمی ضمن تبریک هفته گرامیداشت مقام مادر و روز زن، به تشریح سیاستگذاریها و اقدامات حمایتی شورای پنجم و مدیریت شهری شهر مشهد در این دوره ویژه بانوان پرداخت و اظهارکرد: خدمات شهرداری مختص همه شهروندان است ولی متناسب با شرایط جامعه و ویژگیهایی که گروههای مختلف دارند، خدمات اختصاصی برای بخشهایی از جامعه باید پیشبینی کنیم.
وی با بیان اینکه این مهم جزو نقیصههایی بوده که سالها در حوزه ارائه خدمات مدیریتشهری شاهد آن بودهایم، گفت: برهمین اساس، شورای پنجم و مدیریت شهری در این دوره ساختاری تحت عنوان «شهر همگان» در شهرداری ایجادکرد؛ ادارهای که ماموریت آن، ارائه خدمات بهتر و جامعتر به حوزه زنان، کودکان و سالمندان و معلولان و جبران نقایص این حوزهها تعریف شده است.
گندمی در ادامه صحبتهای خود به تشریح خدمات ویژهای پرداخت که در دوره شورای پنجم شتاب بیشتری گرفته و تصریح کرد: در بخش پارکها و فضای سبز، سرانه فضای سبز در سال 98 نسبت به سنوات گذشته 4 درصد افزایش یافته و به 17.29 مترمربع رسیده که البته مختص همه شهروندان است ولی در کنار این مهم، علاوه بر 10 بوستانی که در گذشته ویژه بانوان به بهرهبرداری رسیده، دو بوستان بهار و باغ بانوان وکیل آباد هم در این دوره در دست اقدام قرار گرفت؛ بوستان ویژه بانوان بهار که به بهرهبرداری رسیده و باغ بانوان وکیلآباد نیز تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد با بیان اینکه با بهرهبرداری از این بوستانها، 12 پارک ویژه بانوان، با مساحت 50 هکتار در سطح شهر مشهد خواهیم داشت، گفت: پراکندگی این بوستانها به نحوی است که شامل اکثر مناطق 13گانه شهر مشهد میشود و در این بوستانها، حدود 10 هزار مترمربع مسیر ویژه دوچرخهسواری بانوان دیده شده است.
گندمی در ادامه به تشریح اقدامات حمایتی بانوان در حوزه ساماندهی مشاغل شهری پرداخت و افزود: یکی از دغدغههای شورای پنجم این بوده که ظرفیتها و فرصتهای این حوزه در اختیار بانوان تولیدکننده صنایع دستی و فعال در بخش مشاغل خانگی قرار گیرد.
وی با اشاره به صدور 67 هزار مجوز فعالیت ویژه بازارهای در اختیار مجموعه مدیریت شهری، اعم از روزابازارها، شببازارها، عصربازارها و ...، تصریح کرد: از این تعداد، 32 هزار مجوز مختص بانوان بوده و در 30 بازار اعم از موقت و دائمی مشغول فعالیت هستند.
گندمی با بیان اینکه 24 فرهنگسرا و مرکز فرهنگی در شهر مشهد زیرنظر مدیریت شهری به تمام شهروندان خدمات ارائه میکنند، گفت: در کنار این ظرفیتها، دو فرهنگسرای ویژه بانوان هم ایجاد شده و به بهرهبرداری رسیده است.
وی در ادامه افزود: فراخوانهایی که برای ارائه آثار هنری داده میشود خوشبختانه با استقبال خوب زنان هنرمند همراه شده است؛ در سال 97، 52 اثر هنری از خانمها پذیرفته شده ولی این عدد در سال 98 به 147 اثر افزایش یافته که نشان از فعالیت و ورود بانوان هنرمند مشهدی است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد در بخش دیگری از صحبتهای خود به بحث آسیبهای اجتماعی پرداخت و اظهارکرد: در این بحث، شورای پنجم شهرداری را مکلف به ایجاد گرمخانه برای حمایت از افراد بیخانمان و کارتنخوابها کرد.
گندمی گفت: براساس همین تکلیف، تعداد گرمخانهها امسال به 10 عدد رسید و پوشش خوبی را در مجموعه حاشیه شهر مشهد ایجاد کرد؛ از این تعداد، دو مرکز و گرمخانه نیز تحت عنوان سرای مهر فجر و خانه سبز شهرداری ویژه خدماتدهی به بانوان آسیبدیده درنظر گرفته شده است.
وی در ادامه به رویکرد حمایتی شورای پنجم از حوزه ورزش قهرمانی بانوان اشاره و اظهارکرد: ورزش بانوان به دلیل محدودیتهای تبلیغاتی و نبود پخش زنده مسابقات، هیچگاه با حمایت و همراهی اسپانسر خوبی همراه نبوده است؛ به همین دلیل، شورای شهر مشهد به عرصه حمایت از ورزش قهرمانی بانوان ورود کرد.
گندمی گفت: براساس همین دغدغهمندی سال 97، 184 میلیون تومان، سال 98، یک میلیارد و 515 میلیون تومان و امسال هم تاکنون 1 میلیاردتومان از ورزش قهرمانی بانوان حمایت کردهایم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد در ادامه از نقش پررنگ بانوان در بحث حملونقل عمومی سخن گفت و افزود: امروز 2196 مجوز تاکسی برای بانوان شده که از این تعداد، 272 مجوز مربوط به بانوان سرپرست خانوار است؛ در بخش اتوبوسرانی هم 7 راننده بانو مشغول خدمت و فعالیت هستند.
گندمی با بیان اینکه یکی از نکات مهم در شهر مشهد، بحث ایمنی و مقابله با بحرانهاست، تصریح کرد: از سال 91 ما حدود 80 نفر بانوی داوطلب آتشنشان داشتیم که درصورت نیاز در عملیاتها حضور پیدا میکردند؛ امنیت شغلی این بانوان از ابتدای فعالیت شورای پنجم دغدغه ما بوده و برهمین اساس، انعقاد قرداد آنها مصوب شد و درحال حاضر 75 بانوی آتشنشان مشهدی مشغول خدماتدهی در سازمان آتشنشانی هستند.
وی با اشاره به آموزش 33 سرفصل در دورههای آموزشی ویژه بانوان داوطلب آتشنشان، گفت: آموزش شهروندان برای مواقع بحرانی یکی از نکات مهم مورد توجه شهرداری است؛ براساس آخرین آمار، در بحث آموزش و امداد و نجات و کمکهای اولیه، طی 3 سال گذشته 50 هزار شهروند بانو در پایگاههای شهرداری و در قالب طرح دوام ثامن آموزش دیدهاند.
گندمی در پایان به ضمیمه «شهربانو» روزنامه شهرآرا اشاره کرد و افزود: این ضمیمه سعی دارد که حمایت و پوشش خوبی از عملکرد و اقدامات بانوان تلاشگر مشهدی داشته باشد.
نظرات