هنرمندان، خط شکنان شعارهای انقلابی بودند

هنرمندان، خط شکنان شعارهای انقلابی بودند

به گزارش شهریار، استاد میرحسین زنوزی گفت: قبل از انقلاب خوشنویسان با نوشتن و تکثیر اعلامیه های حضرت امام نقش خود را به خوبی در پیروزی انقلاب ایفا کردند. در حین انقلاب هم با فداکاری تمام در جان و مال و حتی خانواده خود و بدون دریافت چیزی و آگاهانه در جهت نهضت امام خمینی(ره) گام برداشتند.

وی که در جلسه وبینار "خط انقلاب" با موضوع نقش هنرمندان خوشنویس در میروز انقلاب سخنرانی می کرد ادامه داد: در آن زمان دیوار نویسی ها و نقاشی ها نقش انگیزشی بسیار بالایی در پیشبرد اهداف و آرمان‌های انقلاب داشتند و ایجاد شور انقلابی از طریق زبان هنر و انتقال پیام حضرت امام خمینی از مهمترین اقدامات هنرمندان به خصوص خوشنویسان بود.

زنوزی در تبیین نقش هنرمندان خوشنویسی در بعد از  انقلاب نیز تاکید کرد: هنرمندان خط، در صحنه‌های مختلف همچون بزرگداشت های شهدا و یا دفاع مقدس و یا رویدادهای دیگر با برگزاری نمایشگاه‌ها و حضور در صحنه‌های مختلف هر آنچه داشتند را در طبق اخلاص گذاشتند.

وی افزود: هنرمندان بزرگی در تبریز و تهران در حوزه خوشنویسی در سال های بعد از انقلاب کارهای بسیار بزرگ و بدیعی را انجام دادند استاد بخت شکوهی، استاد کرمانی، و استاد فرزبود از جمله این اساتید هستند که در تبیین و انگیزش آرمانهای انقلابی نقش بزرگی را ایفا کردند.

استاد زنوزی افزود:  نکته مهم در این میان این است که در حین انقلاب نبود ابزار و کمبود امکانات مانعی را برای این اساتید و خوشنویسان ایجاد نمی‌کرد و آنها حتی با ابتدایی ترین ابزارها همچون جارو های پهن به دیوار نویسی و پلاکارد نویسی می‌پرداختند خوشنویسان جوان همچون سایر اقشار مردم خود را وامدار و سرباز انقلاب و ملت و میهن می دانستند و با هنر خود به انقلاب و آرمان های آن خدمت می‌کردند.

هنرمندان نشان دادند که به پیکره انقلاب و اسلام و میهن متعلق هستند

زنوزی در تشریح خاطره ای از  تشریف فرمایی رهبر انقلاب به تبریز گفت :در جریان سفر ایشان به تبریز شعارهای منتخب با ابعادی بسیار بزرگ که حتی نقطه آن به متراژ یک در یک متر مربع بود روی شیروانی نوشته می شد که هنرمندان با تحمل خطر در نقاط مرتفع این وظیفه را انجام می دادند و بنده نیز خود روی شیروانی در حرارت تابستان حاضر شده و مشغول نوشتن آن شدم. به دلیل حرارت و شیب زیاد در یک لحظه به پایین شیروانی پرت شدم که در اخرین لحظه شاید از خطر مرگ نجات یافتم. البته من در این کار تنها نبودم و عده زیادی از هنرمندان مشغول بودند و این را گفتم تا دلبستگی خوشنویسان به شجره انقلاب را بازگو نمایم.

این هنرمند پیشکسوت افزود: در دوران جنگ تحمیلی خوشنویسان هم در خط مقدم و هم در پشت جبهه نقش عمده‌ای در انگیزش و الهام‌بخشی به رزمندگان اسلام داشتند.

آنان سخنان رهبر انقلاب و شعارهای اسلامی را بر روی چادرها و لباسها و خودروها می نوشتند و از این راه شور دفاع از اسلام و انقلاب را در دل رزمندگان زنده نگاه می داشتند. خود بنده در جاهایی مثل تمرچین ‌و پادگان حاج عمران تجربه حضور داشتم و از نزدیک شاهد بودم که هنرمندان آنچه را داشتند در طبق اخلاص نهادند و در جاهایی مانند پادگان حاج عمران که به تصرف ایرانیان درآمده بود با نوشتن طرح های بدیع می خواستند نشان بدهند ایرانیان آنجا را به تصرف خود درآورده و یادگار و شعارهای انقلاب  خود را با صبغه هنری در آنجا به نمایش گذاشته‌اند.

زنوزی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در ابعاد دیگر نیز نهال انقلاب به مدد هنرمندان آبیاری شده است افکار و اندیشه‌های انقلاب و شهدا و همچنین وصیت نامه های آنها با زبان هنر و بهترین نحو به نمایش گذاشته شده است و هنرمندان با ایجاد نمایشگاه‌ها و کتاب‌ها و همچنین نوشتن خط بر روی برزنت، دیوار تانک ها، چوب ها و ماشین ها و خودروهای رزمی آنها را منتقل کردند. امروز نیز حتی همه ساله در ایام عزای حسینی با نوشتن خط بر روی خودروها و پلاکاردها و پارچه ها اثر انگیزشی را ایجاد کرده و فرهنگ اسلامی را در جامعه اشاعه می دهند.

استاد زنوزی در پایان سخنانش بیان کرد: آنچه مهم است این است که نهال انقلاب امروز تبدیل به درخت تنومندی شده است که همه اقشار مردم در پایداری و توسعه آن نقش عمده‌ای دارند در این میان هنرمندان نیز با درک که حساسیت های زمان به یاری انقلاب خود برخاسته اند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و همچنین با تغییراتی که در عرصه ارتباطات رخ داده باید همگام بود و شعارهای متعالی انقلاب را به زبان هنر به اقصی نقاط جهان رساند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات