حل چالش های پیش روی نظام برای بقای انقلاب ضروری ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، حمیدرضا موحدی زاده در نطق پیش از دستور صدوبیستمین جلسه علنی پنجمین دوره شورا گفت: پس از گذشت ۴۲ سال از پیروزی درخشان انقلاب اسلامی باید بدانیم جامعه، دولت و نظام ما با چه چالشهایی مواجه هستند و برای کشف راه های برون رفت از آن ها اندیشه کنیم. اگر چالش به معنای فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب باشد در واقع باید به تبیین فاصله بین این دو حالت پرداخت و اراده جامعه بر حذف این فاصله است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین چالشهای پیش رو «گسست نسلی» است و با توجه به آن که سه چهارم جمعیت فعلی کشورمان متولدین دهه های پس از انقلاب هستند، به دلیل ضعف در اطلاع رسانی و یا قصور در همراه کردن جوانان با آرمان های انقلاب و درک نیازهای جدید، امروز جوانان کشور آنچنان که مطلوب است دل در گرو انقلاب ندارند. ما ایمان داریم که آرمان های انقلاب که همان استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود آرمان های بسیار مهم و مطلوبی به شمار میرود. از نظر بنده صحبت بیش از این در مورد ایرادات و مشکلات دوران پیش از انقلاب اهمیت و فایده ای ندارد و مشکلاتی وجود داشت که انقلاب شد، اما امروز باید در خصوص آن چند انجام دادیم و آنچه مدعی انجام آن بودیم صحبت کنیم تا دریابیم ما چقدر توانسته ایم در راه رسیدن به آرمان های خود موفق باشیم.
به گفته موحدی زاده، گسست نسلی موضوع بسیار مهمی است که باید برای آن راه درمان و چاره مناسب اندیشیده شود که اگر از این کار قصور کنیم اتفاقاتی مانند اعتراضات مردمی که در دو سه سال گذشته شاهد آن بودیم در آینده نیز رخ خواهد داد و میتواند برای آینده انقلاب بسیار خطرناک بوده و ما را برای از آرمان ها و اهداف جامعه اسلامی دور کند. طریقه اساسی حل این چالش و حذف این گسل، ایجاد باب گفتمان با نسل جوان و شنیدن حرفهای ایشان است. باید شنونده حرف و نظر و خواسته جوانان و انتقاداتی که از ما و روش کار ما دارند باشیم.
نایب رئیس شورای شهر مشهد اضافه کرد: جامعه ما حق اساسی اختیار تعیین سرنوشت خود را مطالبه میکند و جمهوری اسلامی باید از تمامی ظرفیتهای قانونی خود برای احقاق این حق استفاده کند که اگر اینگونه نشود جبر تاریخ دیر یا زود این حق را برای مردم محقق خواهد کرد. آرزو و امید بنده و همه هم نسلان ما آن است که جمهوری اسلامی بتواند خود را از درون اصلاح کرده و نیازهای جامعه را پاسخگو باشد، با دنیا سازگارتر برخورد کرده و رنج مردم کاهش یابد. این تصور که وقتی بحرانها آرام می شود نظام برنده شده تصور اشتباهی است در حالی که اگر نیازها و مشکلات در زمان خود پاسخگویی نشوند جامعه دچار فرسودگی شده و طراوت و شادابی و امید خود را از دست خواهد داد.
وی افزود: چالش دوم تضعیف پایه های جمهوریت است که امروزه در خصوص آن بحث فراوانی مطرح است و آنچه نجات بخش نظام از این چالش خواهد بود مسیر انتخابات آزاد در چهارچوب قانون اساسی است. دست کم باید به قانون خود پایبند باشیم و طبیعی است انتخاباتی که بدون رقیب برگزار شود برآیند نظر همه مردم نخواهد بود. تاریخ نشان می دهد هر زمان که جناح اصلاحطلب در انتخاباتی برنده شده با مشارکت بالای ۷۰ درصدی مردم بوده و رقیب با تمام توان به رقابت پرداخته است، این اتفاق افزایش سرمایه اجتماعی را در پی دارد اما اگر مشارکت کاهش یابد آن گونه که در آخرین انتخابات برطبق آمارها تنها یک سوم مردم حاضر شدند، برای نظامی که مردمیترین انقلاب قرن بیستم را تجربه کرد یک ضعف اساسی محسوب می شود لذا جناح مقابل باید به این مهم توجه داشته و بر آن تفکر کند. اگر میدان انتخابات باز شود هیچ کس ضرر نکرده و مردم میتوانند امیدوارتر باشند.
موحدی زاده همچنین گفت: در این بین خطرات بنیادینی که کشور و شرایط عمومی مردم را تهدید میکند نباید از نظر دور داشت. پیش بینی ها حاکی از آن است که دهه آینده مخاطرات اقتصادی و زیست محیطی سختی به جامعه ما تحمیل خواهد کرد از جمله مشکلات کلان زیست محیطی، موضوع حمل و نقل عمومی، نیاز کشور به تامین منابع و مسائلی از این دست. موضوعاتی چون توسعه حمل و نقل پاک، توسعه فضای سبز، تامین زیرساخت های شهری و کاهش فاصله بین طبقات اجتماعی و مسائلی از این دست نیز بخش مهمی از دغدغههای نظام را تشکیل داده که در آینده میان مدت می تواند چالش های اساسی ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: چالش دیگر موضوع میزان نارضایتی مردم است. این سطح نارضایتی همواره باید مورد توجه و حساسیت نظام باشد و اگر از اندازه طبیعی بیشتر شد باید برای آن چارهای اساسی اندیشید. طبیعتاً اگر مسیرهای قانونی برای اعلام اعتراضات مردمی و بیان خواست و نظرشان فراهم نباشد جامعه از مسیرهای غیر قانونی به بیان حرف و نظر خود میپردازد که خود مشکلاتی اساسی برای کشور به وجود خواهد آورد.
نباید با سرکوب حرف مردم و جلوگیری از بیان نظرات و اعتراضات ایشان سبب انباشت نارضایتی و تبدیل آن به خشونت شویم. همه ما بر این عقیده استواریم که دولت و نظام محصول انقلاب اسلامی است و اینکه گروهها، دولتها و دوره های مختلف کاری را از یکدیگر و از نظام اسلامی تفکیک میکنند یک اشتباه استراتژیک است. به این مهم باید توجه داشت که مردم تفکیک خاصی بین دولتها از یکدیگر قائل نیستند و همه نارضایتی ها از چشم نظام دیده میشود، لذا همه دولتمردان و همه گروه هایی که در عرصه خدمتگزاری هستند باید بر این قضیه حساس بوده و نسبت به مردم احساس وظیفه کنند.
دولت ها باید از عملکرد خود دفاع کرده منش اثبات خود را جایگزین مشی نفی رقیب قرار دهند. ما نیز در انتخابات آتی اگر عرصه حضور و رقابت را مهیا یافتیم ضمن دفاع تمام قد از عملکرد شورای پنجم، در رقابت با گروه ها برای خدمتگزاری به مردم حاضر می شویم. اگر که عرصه حضور ما مسدود شد و جناح رقیب به حذف ما اقدام کرد، بر طبق تجربه های استراتژیک تاریخی به میان مردم رفته و روزی به همراه مردم به عرصه رقابت بازمی گردیم.
نایب رئیس شورای شهر مشهد تاکید کرد: این واقعیت کتمان ناپذیر است که جریان های اصلاح طلب و اصولگرا جزئی از جامعه و ریشه در تاریخ دارند و هرکدام دارای حامیان و پیروان معتبر و انبوهی در بدنه جامعه هستند. لذا هیچ کدام از این دو نگرش حذف شدنی نبوده و تلاش برای حذف هرکدام از آنها کمافی السابق بی سرانجام خواهد بود. مشی اصلاح طلبی در کشور ما دارای ریشه ای چند صدساله از دوران امیرکبیر و پس از آن در دوره مشروطه بوده و همواره گروه های منفعت طلب و اقتدارگرا با هدف آسان کردن کار خود دست به اقدامات ناشایست برای حذف جناح اصلاحات زده اند.
امروز نیز هرچند زمزمه هایی از اتمام دوران اصولگرایی و اصلاح طلبی به گوش می رسد اما اکثریت مردم جامعه با این نگاه و تعریف همراه و موافق نیستند. این دو نگاه و جناح در کنار یکدیگر مکمل هم بوده و راه را برای توسعه و پیشرفت کشور هموار می کنند.
موحدی زاده در پایان گفت: امروز وقت آن است که گروه ها برای اثبات خود تلاش کرده و پیروزی را در اوج مشارکت جستجو کنند نه در تقلیل آن.
نظرات