رشد جمعیت گونه های شاخص استان قزوین
یه گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در استان قزوین، حیات وحش با هدف سنجش جمعیت پستانداران وحشی علفخوار، وضعیت گروه های سنی وحوش، نسبت جمعیت زادآور و اطلاع از وضعیت زاد و ولد و مرگ و میر، بررسی شد.
همچنین عوامل تهدید و نقاط ضعف و قوت مدیریت مناطق مورد ارزیابی قرار گرفت و تحلیلهای کیفی و کمی از وضعیت زیستگاههای استان در سیاستگذاری و مدیریت وحوش شاخص استان از جمله قوچ، میش، کل ، بز و آهو، صورت گرفت.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به اینکه این سرشماری زمستانه با حضور ماموران اجرایی یگان حفاظت، کارشناسان اداره کل و ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها، محیط بانان، تعداد محدودی از علاقه مندان و با یاری جوامع محلی به تعداد ۱۶۰ نفر روز انجام شد، گفت: سرشماری زمستانه پستانداران شاخص علفخوار با برنامه ریزی اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست قزوین و به روش مشاهده مستقیم صورت گرفت.
به گفته مهران شنتیایی، سرشماری در شش منطقه شامل مناطق حفاظت شده الموت، طارم سفلی و باشگل، مناطق شکار ممنوع الموت شرقی، الموت غربی و آوج- آبگرم انجام و افزایش ۱۵.۳۸ درصدی رشد جمعیت ثبت شد.
بر این اساس، در سال جاری ۳۹۶۱ راس از گونههای شاخص جانوری شامل آهو، کل، بز ، قوچ و میش در مناطق مورد بحث، مشاهده و آمار برداری شدند.
استان قزوین دارای سه منطقه حفاظت شده به نامهای باشگل، الموت و طارم سفلی با وسعت ۱۲۸ هزار و ۷۹۱ هکتار و چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع الموت شرقی، الموت غربی، آوج و الله آباد با وسعت ۳۳۵ هزار و ۴۱۴ هکتار است.
نظرات