اجرای طرح «یاریگران زندگی» در ۱۳ محله
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، رضا دانایی سرپرست معاونت اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با اشاره به این موضوع که برنامه ریزی در جهت کاهش آسیب های اجتماعی محلات در برنامه عملیاتی ۹۷-۱۴۰۰ در اولویت های کاری سازمان فرهنگی و اجتماعی تاکید شده، بیان کرد: این سازمان فراتر از وظایف ذاتی در بحث کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در محلات که ناشی از اعتیاد برخی از افراد است، طرح یاری گران زندگی را با مشارکت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آغاز کرده است.
وی با اشاره به این موضوع که قرار است این طرح به صورت پایلوت در ۱۳ محله اجرا شود، افزود: شوراهای اجتماعی محلات به عنوان بازوان قدرتمند و اجرایی در این طرح حضور دارند و از ظرفیت این نهاد اجتماعی در راستای جلوگیری از هدررفتن نیروی جوان و سرمایههای اجتماعی به وسیله مواد مخدر، بهرهمند خواهیم شد.
مبارزه با اعتیاد با رویکرد محله محور
در ادامه محمدحسین صالحی دبیر ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در این راستا، بیان کرد: مدل اجرایی جدید محله محوری مطابق طرح جامع مبارزه با مواد مخدر با محوریت محلات به صورت پایلوت در ۱۳ محله آغاز شده است. محوریت این طرح خود مردم به عنوان یاریگران زندگی حضور دارند و ما از مجرای ظرفیت مردمی به کنترل و کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد می پردازیم.
وی خاطرنشان کرد: این کار زمانی می تواند موثر واقع شود که از ظرفیت شوراهای اجتماعی محلات و صاحب نفوذان محلات بهرهمند شویم. دستگاههای اجرایی نیز در کنار شوراهای محلات علاوه بر ایفای نقش قانونی به حمایتمالی نیز میپردازند.
دبیر ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تصریح کرد: چهارمحور مهم پیشگیری، درمان، صیانت و مقابله در این طرح گنجانده شده و به دلیل اینکه در سطح یک محله اجرا خواهد شد، قابلیت ارزیابی و سنجش به صورت کمی و کیفی را خواهد داشت و این طرح کاملا مردمی و مردم محور اجرا میشود.
صالحی تاکید کرد: امیدواریم در این ۱۳ محله شهر مشهد که به صورت پایلوت این طرح را اجرا میکند، شاهد تغییرات عمیقی باشیم و در آینده نزدیک، طرح یاریگران زندگی به کل شهر و استان تعمیم داده میشود و علاوه بر آن نیز در روستاها، برنامه مجزایی در این راستا اجرا خواهد شد.
وی ضمن تشریح مراحل این طرح گفت: در مرحله اول، اقدامات پیشگیرانه با بهره از اقدامات آموزشی و توانمندسازی محقق میشود و توجه ویژه به بحث فراغت و تفریحات محلی که شامل برنامههای فرهنگی، هنری و ورزشی میشود از الزامات این گام خواهد بود. در مرحله درمان که دومین گام اجرایی است، افرادی که درگیر اعتیاد هستند شناسایی شده و به مراکز درمان و ترک اعتیاد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارجاع داده میشوند. در مرحله سوم نیز، صیانت از فرد و خانواده او در اولویت قرار میگیرد و علاوه بر توانمندسازی فردی که اعتیاد را ترک کرده، خانواده وی مورد حمایت و توانمندسازی قرار میگیرند.
دبیر ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به آخرین گام این طرح که به مقابله ختم میشود، عنوان کرد: مقابله با خرده فروش ها در سطح محلات، پاکسازی پاتوق های تجمع معتادان، شناسایی و برخورد با معتادان متجاهر و این دست از اقدامات با حضور دستگاه قضایی و اجرایی در محلات انجام می شود.
نظرات