آموزش مفاهیم شاهنامهخوانی یکی از کارکردهای شاخص ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، رمضانعلی فیضی در حاشیه بازدید از داوری آثاری ارسالی به سومین جشنواره ملی شاهنامهخوانی و نقالی کودک و نوجوان، ضمن تشکر از اهتمام حوزه گردشگری شهرداری مشهد برای باززندهسازی فرهنگ غنی ایرانی و داشته گرانسنگی چون شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی، اظهارکرد: شاهنامهخوانی در زمانی که فرهنگ شفاهی، فرهنگ غالب ایران بود، روش موثری برای انتقال مفاهیم زندگی، تجربههای زیسته ایرانیان و تبادل سینهبهسینه تاریخ و حماسهها و تلخکامیها و شیرینیها و ... محسوب میشد.
فیضی در ادامه گفت: امروز به مدد تکنواوژی میتوانیم روش های مکمل دیگری را هم برای تکریم و گرامیداشت شاهنامه و مفاهیم والای آن تجربه کنیم و از موضع رسانه و فرهنگ مکتوب نیز بهره ببریم.
وی با بیان اینکه فرهنگ شفاهی نقالی، زیبایی و اثرگذاری و جایگاه خاص خود را دارد، افزود: بسیار خرسندیم که امروز میتوانیم بیش از پیش نسبت به ترویج نقالی در سطح شهر مشهد اقدام کنیم؛ بویژه در قالب آموزش مفاهیم شاهنامهخوانی و ایجاد حساسیت در جامعه نسبت به شاهنامه با بهرهگیری از روشهای مکملی چون تبیین مکتوب مفاهیم شاهنامه و آموزش مناسب.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: امیدواریم از این طریق بتوانیم دین خود را به سرزمین کهن پارسی ادا کنیم چراکه قدم گذاشتن در این مسیر، قدم برداشتن در مسیر یک فرهنگ به شدت انسانی است.
فیضی افزود: یکی از کارکردهای شاخص فرهنگی شورای پنجم، آموزش مفاهیم شاهنامهخوانی در دارس بود که بواسطه انعقاد تفاهمنامه با آموزش و پرورش محقق شد.
فیضی همچنین تصریح کرد: امیدواریم بخاطر توسعه و بسط و گسترش فعالیتهای بینبخشی، از راه آموزش و آشتیدادن نسل جدید با مفاخر بتوانیم به صورت زیربنایی مفاهیم شاهنامه و شاهنامهخوانی را باززندهسازی کرد و داشتههای تاریخی خود را تکریم و گرامی بداریم.
نظرات