اقدامات انجام شده در حوزه توس یکی از بخشهای موفق ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، بتول گندمی در حاشیه بازدید از داوری آثاری ارسالی به سومین جشنواره ملی شاهنامهخوانی و نقالی کودک و نوجوان با بیان اینکه پرداختن به توس و آرامگاه فردوسی یکی از وعدههای شورای پنجم به شهروندان عزیز مشهدی بوده است، اظهارکرد: مشهد علاوه بر ظرفیت ارزشمند و برجسته مذهبی چون بارگاه منور و قدسی رضوی، دارای پتانسیل گرانسنگی چون توس و آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی و اثر مانا و جاودانهای چون شاهنامه بوده که متاسفانه علیرغم نگاه ویژه رهبری، سالها مورد غفلت واقع شده و هیچکس هم بخاطر این قصور و کوتاهی مورد بازخواست و سوال قرار نگرفته است.
وی در ادامه گفت: مدیریت شهری در این دوره نگاه همهجانبهای نسبت به توسعه و عمران و بهسازی توس داشته که خوشبختانه با نگاه و رویکرد تعاملی میراث فرهنگی نیز همراه شد و اتفاقات میمون و مبارک عمرانی در توس رقم خورد که از سرعت مناسبی نیز برخوردار بود و ثمره و خروجی آن برای بازدیدکنندگان و شهروندان مشهدی کاملا مشهود و ملموس است.
گندمی با بیان اینکه نظام شورایی برخاسته از رای و نظر مردمی است ولی اختیارات چنین مجموعهای صرفا محدود به شهرداری است، افزود: امیدواریم روزی فرارسید که شوراهای شهر تمام اختیارات یک شهر، بجز حوزه امنیت و نظامی را عهدهدار شوند چراکه در چنین شرایطی شاهد تعارضات بیندستگاهی نخواهیم بود و توسعه همهجانبه شهر به بهترین شکل و در سریعترین زمان ممکن محقق میشود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد یکی از بخشهای موفق در عملکرد مدیریت شهری برخاسته از شورای پنجم را حوزه توس دانست و تصریح کرد: این موفقیت شامل حوزههای همچون بازپیرایی جلوخان آرامگاه فردوسی، اتصال مسیر جلوخان به کهندژ و ... و همچنین حوزه نرمافزاری همچون برپایی رویدادهای همایش شاهنامه در گذر جاده ابریشم ، شاهنامهخوانی ، نقالی و زنگ شاهنامه در مدارس میشود.
گندمی در ادامه گفت: در مشهدمقدس از منظر توجه به شاهنامه و فردوسی با کاستی مواجهه بودیم و چنین ظرفیت ارزشمندی را سالها نادیده گرفتیم ولی با عزم جدی شورای پنجم و تاکیدات به شهرداری، بسط و توسعه فرهنگ مبتنی بر شاهنامه و حکیم توس در سطح جامعه، بویژه شهروندان مشهدی از شتاب خوبی برخوردار شده و قابل قبول است.
وی افزود: از مجموع هزار اثر ارسالی به سومین جشنواره ملی شاهنامهخوانی و نقالی کودک و نوجوان، 100 اثر متعلق به نوجوانان و کودکان مشهدی است که این مهم نشان از موفقیت ما در زمینه فرهنگسازی و جلب توجه نسل جوان به شاهنامه دارد.
گندمی با بیان اینکه سنگبنای خوبی در این دوره بنا شده که امیدواریم در آینده نیز مانا باشد و برهمین مدار پیش برود، اظهارکرد: حوزه گردشگری باید دستورالعمل، ضوابط و مدل برگزاری جشنواره ملی شاهنامهخوانی را تدوین نماید تا بهعنوان مصوبه شورای شهر، شهرداری هرساله مکلف به برگزاری این رویداد شود.
وی گفت: متولیان فرهنگی باید بدانند که ما نیازمند تقویت فعالیتهای فرهنگی مبتنی بر ذخایر عظیم ملی خود هستیم و این عدم توجه یکی از نقصهای جدی و بزرگ ماست.
گندمی با بیان اینکه وضعیت بد اقتصادی در هر جامعه ای میتواند ویرانکننده فرهنگ باشد و براساس نظر کارشناسان، افزایش نرخ تورم، ضریب تخریب فرهنگ را بالا میبرد، تصریح کرد: برگزاری چنین رویدادها و جشنوارههایی در شرایط اینچنینی موجب کاهش میزان ضرر و زیان حوزه فرهنگ میشود؛ انجام کارهای فرهنگی آن هم در روزگاری که مردم پیوسته دغدغه معیشت دارند، کار بسیار دشواری است.
وی در پایان گفت: در کنار مشکلات اقتصادی، عدم باورمندی مدیران به اهمیت حوزه فرهنگ، معضل دیگر ماست؛ توجه ویژه و صرف به حوزههای عمرانی و شهرسازی یکی از ایرادات مدیریتهای شهری در تمام کشور است که این نگاه باید اصلاح شود.
نظرات