نقش موثر تصفیه خانه های لوکال در شبکه جداسازی آب شرب از آب خام/ رفع ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا کلائی در حاشیه آیین افتتاح تصفیه خانه فاضلاب لوکال چهل بازه مشهد به عنوان پیشرفته ترین تصفیه خانه غشایی کشور که با حضور نایب رییس مجلس شورای اسلامی، رییس شورای اسلامی شهر مشهد و جمعی از مدیران استانی و شهری برگزار شده بود، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به حاکم بودن اقلیم خشک در شهر مشهد، بایستی برخورد مشخصی با این موضوع صورت بگیرد، در چنین شرایطی یا می توانیم تسلیم شرایط موجود شویم و با محدودیت منابع آبی، از توسعه فضای سبز خودداری کنیم یا اینکه فضای سبز شهری را توسعه، با آلودگی هوا مقابله و میزان رطوبت و زیست پذیری را افزایش و فکری برای منابع آبی داشته باشیم.
وی افزود: یکی از راهکارها برای تامین آب، بازچرخانی آب ها و تصفیه آن است که بخشی توسط تصفیه خانه های موجود در شهر مشهد انجام می شود اما تصفیه خانه های لوکال می تواند در شبکه جدا سازی آب شرب از آب خام و رساندن آب به کمربند های سبز و فضای اصلی شهر مشهد به شدت موثر باشند.
کلائی بیان کرد: دو ویژگی مهم تصفیه خانه چهل بازه این است که اولا تاکنون تصفیه خانه هایی که با روش MBR پیشرفته عمل می کردند، خروجی آنان در محیط طبیعی رهاسازی می شد زیرا BOD و COD آنان در حدود ۱۰۰ بود اما امروز با BOD ۱۰ و COD ۲۰ کاملا شرایط آبیاری فضای سبز را فراهم کرده ایم و کیفیت آب مانند آب رودخانه در بالادست است و آب موجود این قابیلت را دارد تا در بستر جداسازی آب شرب از آب خام و آبیاری فضای کلان شهر مشهد در حوزه سبز مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین می توانیم آن را به کمربند سبز منتقل و تامین منابع آبی را برعهده داشته باشیم.
طرح اخیر بافت پیرامون حرم قابل دفاع است
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص طرح بافت پیرامون حرم، اضافه کرد: آنچه در ابتدا ارائه شد و آنچه در نهایت در کمیسیون ماده پنج مطرح شد، تفاوت های خیلی جدی با یکدیگر داشت. ما چند دغدغه داشتیم و اعتقاد بنده این بود که دغدغه های ممکن تا حد زیادی رفع شده است.
شهردار مشهد تصریح کرد: بخشی از دغدغه های ما مربوط به موضوعات حمل و نقل و ترافیک بود و بخشی دیگر مربوط به کاهش حد پایین متراژ برای ساخت و ساز بود که به صورت کامل رفع شد. البته این دغدغه های فقط مربوط به ما نبوده بلکه دغدغه های شورای اسلامی شهر مشهد، آستان قدس رضوی و تولیت آستان قدس رضوی است و تاحد زیادی رفع شده است.
کلائی عنوان کرد: بخشی دیگر مربوط به پروژه های سرمایه گذاری بود و انتقاد ما این است که پروژه های سرمایه گذاری باید در شهر مشهد با محوریت دستگاه قضا و در محل خود پروژه تعیین تکلیف شود نه در تهران و این موضوع عملا در مصوبه ارائه شده بود و مصوبه کمیسیون ماده پنج تصریح داشته است که ۱۴۳ پروژه سرمایه گذاری باید با محوریت دستگاه قضا تعیین و تکلیف شود و این اختیار داده شد تا در کمیسیون ماده ۱۰۰ بررسی شود.
وی ادامه داد: بنده معتقدم آن چیزی که به آن رسیدیم با طرح اولیه فاصله جدی دارد و بسیار پخته تر شده است و حاضرم کاملا از آن دفاع کنم زیرا طرح کاملا قابل دفاع است. البته دغدغه های شورای اسلامی شهر مشهد دغدغه حداکثری است و طبیعتا از ابزارهای خود استفاده خواهند کرد اما بنده به عنوان عضو کمیسیون ماده پنج و شهردار مشهد مشخصا معتقدم که طرح اخیری که به تصویب رسیده است تمامی دغدغه های موجود را داشته است.
شهردار مشهد بااشاره به برخی زیاده خواهی ها در این زمینه، اظهار کرد: من ترجیح می دهم تاثیر منطقی که به نفع همه مردم، هویت شهر مشهد و نظرات کارشناسی بود را در نظر بگیرم.
کلائی بیان کرد: آقای استاندار دو کار بسیار مهم را انجام دادند و ممکن است دیده نشده باشد که کمی بی انصافی است؛ اقدام اول ایشان انتقال کامل موضوع از تهران به مشهد است ما در گذشته با شیوه نامه ای مواجه بودیم که کاملا به آن اعتراض داشتیم که چرا تصمیم گیری در تهران است و این شیوه نامه به کمیسیون ماده پنج منتقل شد بنابراین اقدام استاندار دستاورد مهمی است.
وی افزود: نکته دوم این است که همه ذی نفعان را دور یکدیگر جمع کردند و گفت و گو و جلسات زیادی برگزار شد تا اقنتاع صورت بگیرد و به نظرم این دو اقدام استاندار را باید به صورت جدی حمایت کنیم و بنده به عنوان عضو کمیسیون ماده پنج حتما حمایت می کنم و امیدوارم اجرا، تحقیق و ابلاغ آن بتواند سروسامانی به وضع موجود بدهد.
حوریه جمالی پور
نظرات