سامانه مدیریت دانش شهری شهرداری مشهد به تجمیع دانش ایجاد شده در ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد ؛ اسمعیل زیارتی نصرآبادی ضمن اشاره به تفاهم نامه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با شهرداری مشهد در سال ۱۳۹۹ با هدف طراحی، پشتیبانی و توسعه سامانه مدیریت دانش شهری، دستاوردهای شهرداری مشهد در زمینه مدیریت دانش را خوب توصیف کرد و گفت: شهرداری مشهد در بسیاری از زمینه ها جزو شهرداری های پیشرو کشور است و می توان گفت سامانه مدیریت دانش با توجه به تجربیات، تخصص و دانشی که شهرداری مشهد در اختیار دارد و تجربه ای که تست شده، سامانه ای بی نظیر بوده است، به نحوی که می تواند به تجمیع دانش ایجاد شده در مدیریت شهری و روستایی کشور کمک کند.
زیارتی نصرآبادی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۳۷۵ شهرداری و ۳۷ هزار دهیاری در کل کشور وجود دارد که بعضی از این شهرداری ها قابلیت و توان اجرایی بالایی دارند و بعضی اقدامات را به صورت جزیره ای از قبل انجام داده و هنوز هم انجام می دهند، به یکی از مهم ترین ایرادات در بحث پژوهش کل کشور اشاره کرد و اظهار کرد: در حوزه مدیریت و برنامه ریزی شهرها، استفاده از فناوری اطلاعات باعث ایجاد تحولات زیادی در هوشمندسازی نظام های اداری و کنترل امور شهری شده و اثر آن را در برنامه ریزی شهری، طراحی و مدیریت شهری و خدمات شهری نمی توان انکار کرد.
وی همچنین بر لزوم همگام بودن حوزه پژوهش با علم روز تاکید کرد و گفت: در حال حاضر مدیریت شهری شهرداری ها باید متناسب با تغییرات و تکنولوژی های زمانه خودش را به روز کند و از ظرفیت های فضای مجازی و پتانسیل فنی آی تی برای بهینه کردن کارها به نحو احسن استفاده کنند زیرا دیگر در عصر حاضر نمی توان با ساز و کارهای سنتی نیازهای شهری روز را پاسخگو بود.
زیارتی نصرآبادی افزود: اگر مدیریت شهری کشور را بتوان مثل حلقه های زنجیز به هم متصل کرد، جلوی بسیاری از پژوهش های تکراری گرفته خواهد شد. به همین منظور باید یافته های پژوهشی شهرداری ها به اشتراک گذاشته شود تا حوزه پژوهش مدیریت شهری شهرداری های کشور به نسبت قبل روزآمدتر، کارآمدتر و به روز تر شود.
وی همچنین تصریح کرد: لازمه دسترسی بهتر به اطلاعات روز در حوزه پژوهش نیز استفاده از زیرساخت و سامانه ای قوی و پویا است، به نحوی که بتوان کلیه اقدامات پژوهشی شهرداری ها را در آن سامانه مشاهده و رصد کرد .
مدیر کل پژوهش سازمان شهرداری ها و همیاری های وزارت کشور سامانه مدیریت دانش شهری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این سامانه می تواند ظرفیت مشاهده و رصد کلیه پژوهش های شهرداری ها را فراهم کند و لازمه آن نیز حاکم شدن رویکردی جدیدی از حیث به اشتراک گذاری داده ها و اطلاعات پژوهشی در کلانشهرهای پیشرو مانند تهران ، مشهد، اصفهان و ...است.
زیارتی نصرآبادی گفت: با توجه به اینکه از تعداد ۱۳۷۵ شهرداری کشور، حدود ۱۰۰۰ عدد، جمعیتی زیر ۵۰ هزار نفر داشته و از سویی دیگر قابلیت های پژوهشی و اعتبارات پژوهشی در این شهرداری ها بسیار محدود است ، ضروری است تا با نگاه ویژه از سوی دیگر شهرداری های کلانشهرها، شهرداری های شهرهای کوچک بتوانند از دستاوردهای پژوهشی و به اشتراک گذاشته شده استفاده کنند که قطعا این امر موجب افزایش بهره وری و اثربخشی خواهد شد.
وی افزود: به عنوان نمونه، در بحث آموزش، پژوهش، تجربیات ، اندوخته ها و ... در صورتی که بنا بر ضرورت و مناسبت های ویژه محتوا با کلیپ آموزشی مانند کلیپ تفکیک زباله از مبدا و ... برای شهروندان از سوی شهرداری های کلانشهرها تهیه شده و در سامانه مدیریت دانش شهری و روستایی به اشتراک گذاشته شود، شهرداری های شهرهای کوچک می توانند با اتصال به سامانه از بسیاری تولیدات پژوهشی و فرهنگی استفاده کنند زیرا برای تهیه یک کار فرهنگی مانند بزرگداشت دهه کرامت، آموزش قوانین شهرداری ها برای شهروندان و پیام های آموزشی و.... نیازی به هزینه مجدد از سوی شهرداری ها نیست.
مدیر کل پژوهش سازمان شهرداری ها و همیاری های وزارت کشوردر خاتمه اظهار امیدواری کرد تا افتتاح سامانه مدیریت دانش شهری در آینده ای نزدیک ( یک ماه آینده ) هم زمان با شیوه نامه های کاربری و بهره برداری از سامانه افتتاح و ابلاغ رسمی شود.
نظرات