گرین نهاوند به مدت ۵ سال شکار ممنوع شد

گرین نهاوند به مدت ۵ سال شکار ممنوع شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان محسن جعفری نژاد با اعلام این خبر افزود: این منطقه یکی از معدود مناطق بکر و دست نخورده استان همدان با وسعت حدود ۴۰ هزار هکتار است که در فاصله شش کیلومتری شهر نهاوند قرار گرفته است و دارای سیمای کوهستانی با دره ها و پناهگاه های طبیعی فراوان و شرایط آبی مناسب و پوشش گیاهی مطلوب برای گونه های حیات وحش است و به همین لحاظ تنوع جانوری بالایی دارد.

وی افزود: هدف از معرفی ارتفاعات گرین نهاوند به عنوان منطقه شکار ممنوع، بررسی وضعیت حفاظت و چشم انداز آینده است که در صورت نیاز این منطقه به عنوان یکی از مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست کشور ارتقا خواهد یافت.

جعفری نژاد بیان کرد: تاکنون بیش از ۸ گونه پرنده  و ۳۰ گونه پستاندار در منطقه گرین نهاوند ثبت شده و گزارش مشاهده گونه های خاص از جمله خرس قهوه ای در این منطقه مکررا اتفاق افتاده که باید بیشتر بررسی و در صورت تایید به احیای مجدد زیستگاه اقدام شود.

وی توضیح داد: کوهستان گرین نهاوند در همدان همجوار با استان لرستان و منطقه ای وسیع است که با مشارکت مردم و دستگاه های اجرایی و پیگیری اداره حفاظت محیط زیست نهاوند، پتانسیل این را دارد که به بهترین زیستگاه طبیعی استان همدان تبدیل شود.

استان همدان دارای ۱۳ منطقه شکار ممنوع به نام های شیرین سو، آق گل، تجرک، آبشینه، الوند، زند، غینرجه، کرفس، علوی، آردوشان، طاحون آباد، اکباتان و گرین است و ۱۷ و نیم درصد پستانداران کشور، ۳۷ درصد پرندگان، ۲۱ درصد خزندگان، ۲۰ درصد دوزیستان و ۱۳ درصد ماهی های کشور در همدان زیست می کنند.

حدود منطقه شکار ممنوع گرین

حدود منطقه شکار ممنوع گرین، از شمال : از روستای تاریک دره بالا در امتداد جاده آسفالته به سمت شرق تا دو راهی روستای شطزل و از آنجا به سمت روستای سیاه دره و در ادامه همان جاده آسفالته پس از عبور از روستاهای دارسیره ، تپه علی ، محمودوند ، کمالوند ، فارسبان ، چناری ، روستای توانه ، اسدآباد ، ورازانه ، گیان ، حسین آباد ، کرک سفلی.

از شرق: از روستای بیان در امتداد علیا و از داخل روستای کرک علیا در امتداد جاده خاکی به سمت روستای تازه ناب ، کله مار تا روستای بیان جاده آسفالته به سمت روستای وراینه و از آنجا در امتداد جاده بین شهری نهاوند به نورآباد و در آخرین نقطه حوزه استحفاظی شهرستان نهاوند همدان و نورآباد لرستان آغاز و در امتداد یال ارتفاعات گرین بر روی مرز استانهای همدان و لرستان منطبق شده و به سمت شمال غرب ادامه یا فته و پس از گذشتن از کوه چاله قورچ به نقطه ای واقع در ۳۱۰۰متری جنوب غربی امیرآباد نهاوند به پایان می رسد.

از غرب: در نقطه ای واقع در ۳۱۰۰متری جنوب غربی امیرآباد نهاوند آغاز و در امتداد خط القعر جنوبی ارتفاعات گرین و پس از عبور از خط الراس ارتفاعات مذکور در نقطه ای به به روستای تاریک در بالا متصل می شود

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات