۲۰درصد از انرژی مصرفی ساختمان ها هدر می رود
رییس سازمان نظام مهندسی از مصرف ۵۰ درصدی حامل های انرژی در بخش ساختمان خبرداد و گفت: حدود ۲۰ درصد از این میزان هدر می رود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)'سید مهدی هاشمی' روز چهارشنبه در نشستی خبری افزود: درزمان حاضر نوع نگاه به ساختمان صرفا مالی است و قبل از اینکه موضوع کیفیت مطرح باشد ، قیمت تمام شده و نحوه کاهش آن در ساختمان مد نظر قرار می گیرد .
وی در این نشست که در محل نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی برگزار شد،تصریح کرد عمر متوسط ساختمان در کشورما ۳۰ سال است درحالی که این میزان یک سوم عمر مفید ساختمان در کشورهای پیشرفته است.
به گفته رییس سازمان نظام مهندسی، ثروت ملی در صنعت ساختمان به کمترین بهایی به حراج گذاشته می شود که بخش عمده ای از آن ناشی از ضعف در برنامه ریزی، طراحی ، نظارت و اجرااست .
هاشمی با اشاره به اینکه برای ارتقاء صنعت ساختمان از نظر قوانین مشکلی نداریم ، اضافه کرد:اگر مشکلات موجود در برنامه ریزی و اجرا مورد توجه قرار نگیرد، در آینده دچار بحران های بزرگی خواهیم شد کما اینکه نقطه شروع بحران اقتصادی غرب بخش ساختمان این کشورها بود.
رییس سازمان نظام مهندسی اضافه کرد: صنعت ساختمان و ابنیه فنی درهر کشوری جزو سرمایه های ملی است و توسعه بخش مسکن به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی مد نظر قرار می گیرد.
هاشمی درادامه گفت: هم اکنون اشتغال زایی، تامین مسکن و اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از مهمترین اولویت ها و مسائل اقتصادی کشور بوده و اولویت اول مردم تامین این دو نیاز اصلی است.
رییس سازمان نظام مهندسی با بیان اینکه بخش مسکن دربردارنده ۱۴۰ نوع اشتغال است،گفت: طی سال های اخیر سرمایه در گردش بخش مسکن نه تنها افزایش نیافته بلکه در برخی از موارد شاهد کاهش آن نیز بوده ایم.
وی تصریح کرد : با اجرای مسکن مهر بحران در این بخش به صورت مقطعی و کوتاه مدت و در برخی از شهرها حل شد.
رییس سازمان نظام مهندسی ادامه داد : یکی از مشکلات مسکن مهر ضعف در مکان یابی است و اگر مسکن مهر خوب هم ساخته شود، اما در مکان مناسبی قرار نداشته باشد تقاضای لازم برای آن ایجاد نخواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه بهترین مکان برای اجرای طرح های مسکن مهر ، بافت های فرسوده است، اضافه کرد: با اجرای این طرح ها در بافت های فرسوده زیرساخت ها و تاسیسات و خدمات رسانی با هزینه کمتری تامین می شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ادامه داد: ۹۰ درصد از کشورما در معرض بلایای طبیعی است و ۷۰ درصد درمعرض زلزله قراردارد و از این رو احیای بافت های فرسوده باید همواره مد نظر قرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه نباید ساخت وساز مسکن دولتی می شد، افزود: انتظارمی رفت با اجرای خصوصی سازی و انتقال تصدی گری به بخش خصوصی سرمایه در گردش این بخش نه تنها حفظ شود ، بلکه افزایش نیز بیابد.
رییس سازمان نظام مهندسی با اشاره به عدم اجرای مقررات ملی ساختمان گفت: ۱۶ سال است که مقررات ملی ساختمان تصویب شده اما اکنون باید درباره اینکه ساختمان های بالای سه هزار متر مربع مشمول مقررات شود یا خیر، توافق کنیم .
هاشمی با تاکید بر اینکه باید با برون سپاری و اجرای درست خصوصی سازی موضوع مسکن رفع شود،بیان کرد: اگر تدبیر مدیریتی صحیحی نداشته باشیم و نتوانیم به شکل درستی برون سپاری را اجرا کنیم، نه تنها مشکلات بخش مسکن حل نمی شود بلکه شاهد افزایش این مشکلات نیز خواهیم بود.
رییس سازمان نظام مهندسی در ادامه گفت: بیش از ۸۵ درصد پروژه های تحت نظارت سازمان نظام مهندسی از کیفیت قابل قبولی برخوردار است.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ناظر پروژه ها است ، ادامه داد: ناظر وظیفه دارد خطا و مشکلی که در ساختمان مشاهده می کند را به دستگاه اجرایی گزارش کرده و دستگاه اجرایی موظف به جلوگیری از اجرای آن است.
هاشمی ادامه داد: اگردر جایی یک ساختمان ریزش می کند باید دید آیا این ساختمان تحت نظارت سازمان نظام مهندسی بوده است و یا خیر.
رییس سازمان نظام مهندسی در ادامه از نحوه تعامل با شهرداری ها و رعایت مقررات فنی در پروژه ها گفت: بخش زیادی از درآمد شهرداری ها از محل تخلفات تامین می شود و در چنین شرایطی طبیعی است که ممکن است در برخورد با تخلفات اغماض شود.
نظرات