رونمایی از سند ارتقای فرهنگ محیط زیستی کشور

رونمایی از سند ارتقای فرهنگ محیط زیستی کشور

رونمایی از سند ارتقای فرهنگ محیط زیستی کشور معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از رونمایی سند برنامه ارتقای فرهنگ محیط زیستی کشور در هفته محیط زیست خبر داد.

به گزارش"پارما" از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ژیلا مهدی آقایی در دومین نشست از سلسله نشست‌های خبری سازمان حفاظت محیط زیست نشست که به صورت آنلاین برگزار شد، با تاکید بر اینکه محور اصلی فعالیت ها، آموزش های عمومی است، گفت: درصورتی که ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست به درستی پیش برود، بخش مهمی از مشکلات محیط زیستی کشور حل می‌شود.

وی با تاکید بر پیگیری برنامه های در دست اجرا اظهار کرد: بنا به درخواست های موجود برای استفاده از ظرفیت صدا و سیما در حوزه آموزش، مجموعه آموزی طنز تلویزیونی به نام "شوخی شوخی" با همکاری شبکه سه در حال تهیه و پخش در ساعت 21:30 است؛ تا کنون در پنج ماه گذشته 80 برنامه پخش شده و انتظار می رود 200 قسمت این برنامه ساخته و پخش شود. هدف از این کار، ایجاد سبک جذاب برای ورود محیط زیست به گفتمان جامعه مخاطب عام کشور است. در این برنامه به بیان ساده، راه کارها مطرح می شود.

مستندسازی تجربیات در "تنم زمین"

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در در زمینه گسترش دانش محیط زیستی، اظهار کرد: برگزاری جشنواره " تنم زمین " برای مستندسازی تجربیات و گسترش و نشر اقدامات بسیار خوبی که انجام شده، برگزار می شود. در این جشنواره فعالیت محیط زیستی افراد شناسایی و معرفی می‌شود.

وی همچنین با اشاره به برنامه معاونت آموزش در راستای آموزش مدیران و تصمیم گیران کشور، تصریح کرد: آموزش محیط زیستی ویژه مدیران و تصمیم گیران کشور در دستور کار قرار گرفته و نیاز است در این زمینه ظرفیت سازی دولتی با ضمانت اجرایی قوی صورت بگیرد در این راستا سند برنامه ارتقای فرهنگ محیط زیستی کشور تدوین و ابلاغ شده و از این سند در هفته محیط زیست رونمایی می‌شود.همچنین در کارگروه ها نیز بحث آموزش مدیران و تصمیم گیران را در دو سطح استانی و ملی پیگیری می کنند.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تلاش معاونت آموزش برای تسهیلگری ارتباط افراد با سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: مدیران کل موظف به برگزاری جلسات اقدام محور شدند و معاونت آموزش نیز همواره پاسخگوی تمام پیام ها است.


آموزش همیاران محیط زیست در دستور کار است

مهدی آقایی همچنین در مورد لزوم آموزش به همیاران محیط زیست نیز گفت: در بخش آموزش و دفتر مشارکت ها بحث آموزش دوستانی که کارت همیار محیط زیست دارند پیگیری می‌شود، در این راستا با سازمان‌جنگلها جلساتی داشتیم تا ببینیم چگونه باید آموزش به همیاران محیط زیست و طبیعت صورت گیرد.

وی همچنین با تاکید بر آموزش دهیاران در هشت ماه گذشته، به تلاش برای آموزش عمومی که شامل کشاورزان نیز می شود اشاره کرد و گفت: آموزش دهیاران را در مورد مباحثی چون مدیریت زباله، سموم، مدیریت منابع آب و... در پیش گرفتیم و طرح هایی را نیز در یکی - دو استان از جمله خوزستان اجرا می کنیم که می توان با توجه به نتایج، به سایر استان ها تعمیم دهیم.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با تاکید بر تلاش برای تقویت حس مسوولیت پذیری مردم در زمینه مباحثی چون تفکیک زباله، اظهار کرد: در حوزه دانش آموزان و معلمان نیز آموزش های پیرامون تغییر اقلیم و کمک به سازگاری و... پیگیری می‌شود که در این زمینه فیلم های آموزشی نیز در فضای مجازی منتشر می شود.

آقایی در مورد سرنوشت مدارس طبیعت نیز با تاکید بر اینکه متولی صدور مجوز مدرسه، آموزش و پرورش است و از نظر حقوقی معاونت آموزش نمی‌تواند مجوز مدرسه را صادر کند، گفت: هم اکنون برنامه‌ای برای مدارس طبیعت نداریم چرا که نمی توانیم مجوز تاسیس مدرسه را صادر کنیم اما امیدواریم بتوانیم پس از دوران کرونا در قالب اردو ارتباط با طبیعت را برقرار سازیم.

استاندارد سازی فعالیت سازمان های مردم نهاد

وی در مورد پروژه خود ارزیابی سمن ها و اهداف این پروژه نیز گفت: با اعلام نیاز NGOهای محیط زیستی سند خودارزیابی را تهیه کردیم و در نهایت کتابچه سند خودارزیابی سمن ها منتشر شد؛ برای توجیه این سند کارگاه آموزشی برگزار می شود. هدف از خود ارزیابی سمن ها، استاندارد سازی فعالیت سازمان های مردم نهاد توسط خودشان است.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد سرنوشت سمن های متخلف نیزیادآور شد: در صورتی که تخلف سمن ثابت شود وزارت کشور به عنوان ناظر بر فعالیت سمن های محیط زیستی موضوع را پیگیری می‌کند؛ همانگونه که موضوعات مطرح شده را پیگیری کرده و سمن های متخلف برای ارائه توضیحات کامل درباره تمام موارد تخلف معرفی شدند، در صورتی که نتوانند دلایل را توجیه کنند به دادگاه می‌رود چنانچه در مورد یکی از سمن ها این اتفاق افتاد.

گزارش عملکرد دفتر مشارکت ها



مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسوولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه در سال گذشته 413 نشست بین مدیران کل اداره کل ها با تشکل های مردم نهاد استان ها برگزار شد، گفت: در این نشست ها درمورد 602 موضوع مرتبط با محیط زیست بحث و تبادل نظر شد.

دکتر سید ابوالقاسم موسوی با تاکید بر اینکه در جلسات مذکور، 126 مورد پسماند، 42 مورد حیات وحش، 29 مورد تغییرات اقلیمی، 28 مورد آب، 54 پوشش گیاهی و
64 مورد تالاب و تنوع زیستی مطرح و بررسی شد، اظهار کرد: در بخش برنامه های مشارکتی در استان‌ها نیز 96 طرح و پروژه در سال 1399 اجرایی شده است.

وی همچنین با اشاره به بررسی 515 عنوان محیط زیستی، گفت: به 234 هزار و 176 نفر آموزش مستقیم داده شد. همچنین 238 مورد از طریق رسانه استانی پیگیری و کار شده است.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسوولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: 944 دقیقه برنامه تدوین شد و به نمایش درآمد. همچنین بسته های آموزشی طراحی و منتشر شد. در پی آن 169 عنوان کتاب قصه آموزشی برای آموزش عموم مردم در سراسر کشور آماده کردیم.

موسوی با اشاره به حوزه مسوولیت اجتماعی، نیز گفت: 88 طرح در بخش مسوولیت های اجتماعی و در بخش برنامه های مناسبتی نیز 456 برنامه اجرا شده است.

وی با تاکید بر اینکه فعالان و نیکوکاران، کارهای بزرگی در زمینه محیط زیست انجام دادند، گفت: اجرای طرح تجربه نگاری نیکوکاران محیط زیست به نام "تنم زمین" آغاز شده است.

تعریف دیپلم محیط بانی



آرش یوسفی، مدیر مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان نیز در این نشست، با تاکید بر اینکه تمام محیط‌بانان شاغل در سازمان حفاظت محیط زیست دوره استاندارد 19 روزه توجیهی را پشت سر گذاشتند، گفت: تدوین برنامه مطالعاتی و تدوین نظام آموزش محیط‌بانان در دستور کار قرار گرفت. در حال حاضر نیز در حال آموزش دفاع شخصی به محیط‌بانان هستیم و امسال این روند ادامه دارد.

وی با اشاره به تولید محتوا یکسان و استاندارد برای محیط‌بانان، گفت: در راستای تربیت محیط بانان جدید مذاکره کردیم و در رشته فنی و حرفه ای و کاردانش، دیپلم محیط بانی تعریف شد.

مدیر مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان با تاکید بر اینکه ساختار جدید معاونت آموزش و مشارکت مردمی دو هدف را دنبال می کند، به توسعه سواد محیط زیست در نظام آموزشی رسمی کشور، فرهنگ سازی محیط زیستی و جذب مشارکت، اشاره کرد‌.

لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    منبع خبر

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات