تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب شهرها و روستاهای استان مرکزی/ مردم با صرفه‌جویی همراهی کنند

تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب شهرها و روستاهای استان مرکزی/ مردم با صرفه‌جویی همراهی کنند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "عزت‌اله آمره‌ای" افزود: اولویت اصلی شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در سال آبی پیش رو با توجه به کاهش بارندگی و کاهش ذخایر موجود در سدها در مناطق مختلف استان، تامین آب شرب روستاها و شهرها است.
آمره‌ای تدابیر دو سال گذشته این شرکت برای مدیریت سدها را در تامین آب شرب، موفق ارزیابی و اظهار کرد: با وجود کاهش 33 درصدی مخازن سدهای استان، می‌توانیم آب شرب شهرها و روستاها را تا حدود زیادی تامین کنیم و نگرانی خاصی در این خصوص وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر و با افزایش دمای هوا مصرف آب بیش از هر زمان دیگری است، افزود: کارکنان این شرکت برای تأمین آب شرب پایدار مردم استان با تمام توان تلاش می‌کنند، اما در این زمینه و برای عبور از این مشکل مدیریت مصرف از سوی مردم نیز بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی ادامه داد: از مردم تقاضا داریم که با ما مشارکت داشته باشند و مصرفشان را مدیریت کنند تا همه بتوانند از این مایه حیاتی بهره‌مند شوند.
وی همچنین با بیان اینکه کاهش بارندگی‌ها در  52 سال اخیر بی‌سابقه بوده، وضعیت بارندگی در همه مناطق استان را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: مجبوریم آب موجود در سدها را به گونه‌ای مدیریت کنیم که در صورت تداوم خشکسالی و کم آبی بتوانیم آب شرب مورد نیاز شهرها و روستاها را تامین کنیم.
آمره‌ای خاطرنشان کرد: امسال و با تداوم شرایط خشکسالی، آبی از سد الغدیر برای کشاورزان شبکه آبیاری و زهکشی ساوه به منظور کشت پاییزه تخصیص پیدا نخواهد کرد چرا که باید آب موجود در سد را برای باغات و آب شرب شهر ذخیره کرد.
وی در خصوص وضعیت سد کمال صالح نیز گفت: وضعیت این سد برای شرب و صنعت به نسبت مطلوب‌تر است، اما باید تعدادی از چاه‌ها در شبکه شرب شهری فعال شوند و تمام  تلاش ما بر این است که نگذاریم در هیچ یک از شهرهای استان مشکلی برای تأمین آب شرب مردم به وجود بیاید و اگر مشکلی هم باشد به واسطه قطع برق و موقتی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به اینکه در برخی اخبار از تنش آبی در شهرهای تفرش و مامونیه صحبت شده است، اظهار کرد: به واسطه وجود اجرای طرح‌های آبرسانی در هیچ یک از شهرهای استان مشکلی در تأمین آب شرب وجود ندارد و در شهرهای تفرش و مآمونیه در نقطه سربه سر هستیم و ممکن است با افزایش  مصرف، فشار آب کمی کاهش یابد ولی قطعی نخواهیم داشت.
آمره‌ای با تشریح وضعیت آبرسانی به شهرهای استان گفت: تا قبل از برنامه چهارم بخش مهمی از آب شرب شهرهای استان از منابع آب‌های زیرزمینی تامین می‌شد که پس از آن رویکرد دولت برای تامین آب شرب شهرها به سمت استفاده از منابع آب‌های سطحی تغییر کرد که در این راستا طرح‌های مهم و حیاتی آبرسانی در استان اجرا شده است.
آمره‌ای افزود: در حال حاضر آب شرب شهرهای جنوب و جنوب شرقی استان شامل خمین، محلات، دلیجان و نیمور از محل خط انتقال سد کوچری تامین می‌شود.
وی همچنین گفت: اجرای رینگ شمالی خط انتقال آب سد کمال صالح در شهر اراک به بهره برداری رسیده  و با اجرای رینگ جنوبی، تمام مناطق شهر به شبکه آبرسانی از مخزن سد کمال صالح متصل خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به عبور خط انتقال آب سد کمال صالح به اراک از شهرستان شازند، امکان تامین آب شرب شهر شازند و هندودر نیز در این مسیر پیش‌بینی شده است که در صورت اعلام نیاز و تصویب اعتبارات ویژه به مرحله اجرا در خواهد آمد.
وی در ادامه سخنان خود به تامین آب شرب شهرهای ساوه، تعدادی از روستاها و آب مورد نیاز صنایع در این شهرستان از خط انتقال آب سد کوچری و تامین آب شهرستان تفرش از محل چشمه هفتیان خبر داد و گفت: شهرستان آشتیان نیز از منبع آبی پایداری که از محل چشمه خورزن تامین می‌شود، برخوردار شده است.
آمره‌ای ادامه داد: در حال حاضر آب شرب شهرهای کمیجان، خنداب، غرق آباد، فرمهین، نوبران و شهر جدید امیرکبیر از محل منابع آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود که برای تامین آب شرب این شهرها از منابع آب‌های زیرزمینی و سطحی نیز طرح‌های ویژه‌ای داریم.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات