کهن شهر ساری دیار درختان قد برافراشته چنار+ویدئو
ساری، شهری در مرکز مازندران ، شهری در میان جنگل و دریا در زیر سایهسار درختان جوان و کهنسال چنار که از دل تاریخ سر برآورده که جلوه خاص و چشمنوازی به خیابانها و کوچههای این شهر داده است.
وجود 2786 اصله درخت از درختان قطور چنار با برگهای پنجهای در جایجای این شهر که مانند سایهبان بر فراز خیابان قرارگرفتهاند، بیش از 78 هزار مترمربع از فضای سبز هوایی را پوشش میدهد.
زیبایی خیابان فرهنگ، یکی از خیابانهای قدیمی شهرمان، به چنارهای بلندش است که شاخسارهایشان درهمتنیده شدهاند. علاوه بر خیابان فرهنگ، خیابانهای جمهوری اسلامی، شیخ طبرسی، ملت، 18 دی، امیر مازندرانی، طالقانی، انقلاب و بلوار آزادی دارای چنارهای بزرگ و زیبایی هستند که حوادث بسیاری را در روزگاران مختلف پشت سر گذاشتهاند.
برخی از این چنارها مانند چنارهای هسته مرکزی شهر بسیار کهن و قطور و برخی دیگر مانند چنارهای خیابانهای اطراف آن جوانتر هستند. به نظر میرسد که کاشت چنارها در دو سمت خیابانهای جدید همزمان با خیابانسازی بین سالهای 1310 تا 1320 شمسی انجامشده است. کهنترین درخت چنار موجود در ساری چنار حدوداً 400 سالهای است که در حیاط مدرسه خسرویه زندگی میکند.
میرزا ابراهیم در سفرنامه خود در سال 1275 هجری قمری (1858 میلادی) از ساری دیدن کرد و آن را شهری آباد، سرسبز و محل زندگی علما دانست. برای شرح فضای سبز و درختان آن روز ساری، وی باغملک آرا یا نو باغشاه (محل احداث بوستان ولایت) و دیوانخانه (جنب استانداری فعلی) را توصیف کرده است
لینک اصل خبر در سایت شهرداری ساری
نظرات