امضای تفاهم نامه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و انجمن دیرینه شناسی ایران
سازمان حفاظت محیط زیست و انجمن دیرینه شناسی ایران تفاهم نامه همکاری امضاء کردند
مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم گفت: استفاده از ظرفیت سمنها به ویژه انجمنهای علمی کشور در پیشبرد اهداف سازمانی، ضرورتی مهم و پیشران تحول در عرصه مدیریت محیط زیست محسوب میشود.
به گزارش«پارما» از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در مراسم امضاءتفاهم نامه همکاری موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست و انجمن دیرینه شناسی ایران ، محمد مدادی مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی گفت: استفاده از ظرفیت سمنها به ویژه انجمنهای علمی کشور در پیشبرد اهداف سازمانی، ضرورتی مهم و پیشران تحول در عرصه مدیریت محیط زیست محسوب میشود.
وی افزود: انجمنهای علمی کشور با برخورداری از توانمندی علمی و پژوهشی فراگیر خود میتوانند در دستیابی به اهداف و اجرای برنامهها نقش مهمی داشته باشند.
مدادی در ادامه یاد آور شد: یکی از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی ، حفاظت از آثار دیرینه شناسی و تنوع زیستی دیرینه کشوراست که در مواد 38 تا 42 آیین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست نیز به آن اشاره شده است.
مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی گفت: این آثار علاوه بر ارزش علمی واجد ارزش مادی نیز هستند، به نحوی که در دنیا از آنها تحت عنوان ذخایر دیرینه شناختی یاد میشود. متأسفانه سازمان و دفتر متبوع در این خصوص سیاستگذاری جامع و برنامه ریزی مؤثری در دورههای مختلف نداشته و شاهد کاستیهایی در مدیریت بهرهبرداری از این ذخایر هستیم.
یه گفته این مقام مسئول : در حالی که در بسیاری از کشورهای دنیا مقررات محکمی در ارتباط با برداشت، نگهداری و خرید و فروش آنها وجود دارد. امیدواریم با استفاده از پتانسیل علمی انجمن دیرینه شناسی از یک طرف و پتانسیل اجرایی سازمان از طرف دیگر، شاهد توسعه دانش دیرینه شناسی کشور و برداشتن گامهای مؤثر در زمینه حفاظت از ذخایر ارزشمند زمین باشیم.
در ادامه عباس قادری رئیس انجمن دیرینه شناسی ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از امضای این تفاهم نامه گفت: اجرای مفاد این تفاهم نامه کمک شایانی به ارتقای دانش دیرینه شناسی و حفاظت از آثار ارزشمند دیرینه شناسی کشور خواهد کرد و این انجمن آمادگی کامل برای محقق شدن اهداف و برنامههای تفاهم نامه منعقد شده با استفاده از ظرفیتهای متقابل دو طرف را دارد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت بسیار زیاد مطالعات دیرینه شناسی یادآور شد: دیرینه شناسی علم مطالعه تاریخ حیات و سرگذشت زمین بر اساس مطالعه فسیلها به عنوان مهمترین شاهدان گویای تاریخچه حیات بر روی کره زمین میباشد.
رئیس انجمن دیرینه شناسی ایران یادآور شد سابقه اولین مطالعات نوین و دانش محور دیرینه شناسی در ایران به قرن نوزدهم میلادی برمیگردد، آنجا که پای مهندسان و متخصان اروپایی و آمریکایی برای اکتشاف نفت و منابع معدنی به ایران باز شد. اکتشاف، نیازمند مطالعات زمین شناسی است و دیرینه شناسی به عنوان یکی از بنیانهای علم زمین شناسی، گام نخست در راه شناخت تاریخچه حوادث و رویدادهای زمین بود.
وی افزود:انجمن دیرینه شناسی ایران نیز با هدف گسترش، پیشبرد و ارتقای کیفی دانش دیرینه شناسی کشور در سال 1384 به عنوان یکی از انجمنهای علمی مصوب وزارت علوم تأسیس و شروع به فعالیت نموده است و تاکنون رویدادهای علمی مهمی همچون همایشهای مداوم سالیانه ملی و بین المللی، کارگاههای آموزشی و بازدیدهای علمی متعدد و خدمات مشاورهای زیادی را به نهادهای مختلف مرتبط با علم زمین شناسی ارائه نموده است.
نظرات