210 میلیون متر مکعب کسری مخزن سالانه در استان مرکزی

210 میلیون متر مکعب کسری مخزن سالانه در استان مرکزی

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "عزت اله آمری" در پنجمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی گفت: متوسط کسری مخزن سالانه استان 210 میلیون مترمکعب است.
وی افزود: اگرچه سفره‌های آب زیرزمینی در استان طی دو سال گذشته یک بهبود نسبی داشتند ولی در حال حاضر وضعیت منابع آب زیرزمینی استان مرکزی چندان مناسب نیست و همچنان تمامی دشت‌های استان مرکزی به جهت توسعه برداشت از منابع آب زیرزمینی و کشاورزی ممنوعه هستند.
آمری اظهار کرد: مجموع مصارف آب استان 2 میلیارد و 700 میلیون متر مکعب است که دو میلیارد و 100 میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی برداشت می‌شود و مابقی مربوط به منابع آب سطحی است.
وی افزود: حجم سالانه مصرف آب شرب 143 میلیون مترمکعب، فضای سبز 12 میلیون مترمکعب ، صنعت 70 میلیون مترمکعب و کشاورزی دو میلیارد و 534 میلیون مترمکعب است.
آمره ای در خصوص سند سازگاری با کم آبی افزود: این سند در استان تنظیم و به تصویب کارگروه ملی سازگاری با کم آبی رسیده است و با جدیت در استان در حال اجراست.
وی هدف از این برنامه را کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی استان به میزان حدود  700 میلیون مترمکعب تا پایان برنامه‌های ششم و هفتم توسعه برشمرد و تأکید کرد: عموماً این کاهش مصرف در بخش کشاورزی است چرا که حدود 91 درصد آب در استان در اختیار این بخش است و مابقی در اختیار بخش‌های دیگر همچون شرب، صنعت، خدمات و فضای سبز و برای آنها نیز برنامه هایی به جهت کاهش مصرف پیش بینی شده است.
آمری ادامه داد: نصب 5850 دستگاه کنتور حجمی هوشمند، تعیین تکلیف 1630 حلقه چاه فرم یک، پر و مسدود کردن 1027 حلقه چاه فرم 5 و اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره برداری از اهداف این شرکت در برنامه سازگاری با کم آبی است که در مجموع صرفه جویی 660 میلیون متر مکعبی آب را در پی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی بیان کرد: در بخش کشاورزی با کنترل اضافه برداشت‌ها، تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای حجمی و برنامه‌های دیگر، در بخش صنعت استفاده از پساب، بازچرخانی آب و ... در بخش آب شرب با اصلاح شبکه‌های آبرسانی، اصلاح شیوه‌های آبیاری فضای سبز، جلوگیری از کشت چمن و ... موفق خواهیم شد طی برنامه ششم و هفتم توسعه  این کاهش مصرف در منابع آب زیرزمینی را محقق کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این برنامه، برنامه ای نیز توسط جهاد کشاورزی تدوین شده که جبران کننده این کاهش مصرف خواهد بود و با این برنامه جبرانی اگرچه ما میزان برداشت‌ها از منابع آبی را کاهش می‌دهیم ولی سطح زیرکشت و میزان تولیدات در استان کاهش پیدا نخواهد کرد.
آمری افزود: در این برنامه جایگزین جهاد کشاورزی با اجرای سیستم‌های تحت فشار، اصلاح الگوی کشت  و... موفق خواهیم شد هم میزان تولید را حفظ و هم بخشی از آب مازاد را مدیریت کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به اقدامات این شرکت در طرح احیای و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی از ابتدای سال جاری تاکنون گفت: پر و مسدود کردن 126 چاه غیرمجاز، توقیف 21 دستگاه حفاری غیرمجاز، نصب 371 دستگاه کنتور حجمی هوشمند، 32 مورد جلوگیری از اضافه برداشت و 275 مورد اصلاح و تعدیل پروانه‌ها از جمله اقدامات این شرکت در اجرای طرح احیا و تعادل بخشی در سال جاری است.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات