وجود عزم خدمت به مناطق کم برخوردار در شورای شهر و شهرداری/ شش هزارتن قیر برای آسفالت و مرمت در سطح شهر نیاز است
شهردار ارومیه گفت: شش هزارتن قیر برای آسفالت و مرمت در سطح شهر نیاز است.
به گزارش ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر ارومیه، حسین مهدی زاده در دیدار مردمی با اهالی خیابان شهید حسین زاده (منطقه باغچه معصوم) و در مسجد مولای متقیان اظهار کرد: اگر از درآمد خود محلات کم برخوردار به فکر توسعه و ارائه خدمات به همین مناطق باشیم قطعاً این درامد کفاف امور را نمی کند.
وی با اشاره به ایجاد خزانه متمرکز افزود: خزانه داری متمرکز در راستای ایجاد عدالت است و درآمدها را بر اساس نیازهای هرمنطقه برنامه ریزی و تقسیم منابع می کنیم.
شهردار ارومیه گفت: ارزیابی مالی در راستای ایجاد خزانه داری متمرکز انجام و هزینه های جاری تفکیک و بر اساس اولویت بندی اقدام می شود.
مهدی زاده با اشاره به ضرورت ارائه برنامه های کاربردی در راستای توسعه منطقه دو و محلات کم برخوردار این منطقه تصریح کرد: منطقه دو شهرداری باید به صورت اعداد و ارقام برنامه خود را ارائه دهد تا از سوی خزانه داری متمرکز به این برنامه ها اعتبار تخصیص یابد.
وی ادامه داد: بر اساس خزانه داری متمرکز کل شهر را یکسان و یکپارچه می بینیم تا بودجه و درآمدهای موجود برای تمامی محلات شهر باشد و بودجه 1401 نیز بر این محور خواهد بود.
مهدی زاده تأکید کرد: شورای شهر و شهرداری عزم دارد تا به مناطق کم برخوردار به طور شایسته ارائه خدمات دهد.
وی با اشاره به مشکلات آسفالت محله یادآور شد: قیر به معضلی اساسی برای شهرداری های کشور تبدیل و دارای قیمتی سرسام آور شده است اما با رایزنی های انجام گرفته مقادیری تأمین شده است.
مهدی زاده تصریح کرد: 6 هزارتن قیر برای آسفالت و مرمت در سطح شهر نیاز است و قول می دهیم نهضت آسفالت را در 1401 اجرایی می کنیم.
وی تأکید کرد: با تقسیم عادلانه بودجه، امیدواریم مشکلات مناطق محروم را کاهش دهیم.
مهدی زاده همچنین اشاره ای به مطالبه ایجاد گذر بین دو سوی کمربندی خاتم الانبیا(ص) در راستای سهولت در تردد خودرویی شهروندان گفت: تاسیسات اساسی و زیرساختی شهر در کمربندی خاتم الانبیا(ص) وجود دارد که انتقال آنها هزینه های کلان و همکاری های بین دستگاهی را می طلبد تا مسیری بین دو سوی کمربندی پیش بینی و بازگشایی شود و در این راستا باید مطالعه انجام گیرد تا با کمترین مداخله موضوع حل شود.
وی در خصوص املاک قولنامه ای نیز تصریح کرد: املاک قولنامه ای به موضوعی اساسی برای مدیریت شهری تبدیل شده و شهرداری های کشور هم اکنون با مشکلات عدیده ای روبرو هستند و دلیل صدور رأی عدم صدور مجوز ساخت برای این زمین ها نیز سواستفاده هایی بوده که در این خصوص انجام شده است.
مهدی زاده با بیان اینکه 45 درصد املاک شهر ارومیه قولنامه ای است، افزود: از طرفی می گوییم باید جلوی ساخت و ساز غیرمجاز گرفته شود و از سویی با اینگونه اقدامات موجب گسترش تخلفات ساخت و ساز غیرمجاز می شویم.
وی به یکی از چالش های اساسی شهر ارومیه که عدم تخصیص منابع از سوی مرکز است را اشاره کرده و ادامه داد: از منابع و امکانات دولتی نتوانسته ایم بهره ای ببریم و عزمی برای این موضوع نیز نداریم و متأسفانه نتوانسته ایم به صورت شایسته از این ظرفیت استفاده کنیم.
مهدی زاده یادآور شد: باید سهم ارومیه از عوارض ارزش افزوده ای که به خزانه می رود به شهر ما بازگشت داده شود اما چرا برگشت داده نمی شود و چرا عوارض گمرگی برای شهر ارومیه تخصیص داده نمی شود را پیگیری نکرده ایم.
به گفته شهردار ارومیه توانمندی محلات و رفاه شهروندان در سایه منابع درآمدی پایدار به وجود آمده و تثبیت می شود.
مهدی زاده همچنین اشاره ای به گسترش محلات حاشیه نشین داشته و تصریح کرد: فلسفه تشکیل مناطق کم برخوردار عدم توزیع متوازن امکانات در سطح مناطق کشور است که بر اثر نبود امکانات خانواده ها به حاشیه شهر آمده و موجب گسترش محلات محروم می شوند.
وی با بیان اینکه با شرایط فعلی و طرح تفصیلی موجود نمی توانیم پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز را داشته باشیم، ادامه داد: چرا که شهر برای توسعه امکانات و اماکن نیاز به زمین دارد اما بسته شدن محدوده شهری موجب عملیاتی نشدن مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز می شود و شهروندان برای تأمین مسکن به سمت ساخت و ساز غیرمجاز هدایت می شوند.
مهدی زاده تأکید کرد: تقاضا برای مسکن روزبه روز افزایش می یابد و باید برنامه ریزی داشته باشیم که مهاجرت به ارومیه، رشد و افزایش جمعیت را مدیریت کنیم و در این راستا مجبور به تأمین مسکن و همچنین انشعابات هستیم و وظیفه داریم خدمات به شهروندان را حتی مهاجر و حاشیه نشین هم باشند ارائه کنیم.
به گفته وی مدیریت یکپارچه شهری ضرورت اساسی برای شهرها است و عدم هماهنگی بین دستگاههای خدمات رسان موجب بروز مشکلاتی برای شهروندان نیز می شود.
مهدی زاده افزود: در تلاشیم تا حد توان و با کمترین فشار به مردم، سهم خود را از ارزش افزوده اخذ کنیم.
وی اظهار کرد: دو سال است که جرایم رانندگی شهر ارومیه به این شهر اختصاص نمی یابد و باید این منابع را اخذ و در اختیار توسعه شهر قرار دهیم.
مهدی زاده با اشاره به تلاش برای رفاه و آسایش مردم ساکن در محلات کم برخوردار عنوان کرد: در مناطق محروم ارزشهای منطقه ای و ضرایب آن را تعدیل می کنیم تا فشار بر اهالی مناطق محروم کاهش یابد و از سویی دیگر توزیع متوازن منابع مالی برای رفاه شهروندان را در برنامه قرار داده ایم.
وی ضمن بیان ضرورت احداث درمانگاهی شبانه روزی برای اهالی منطقه پایین دست کمربندی و نیاز ضروری در این راستا اعلام کرد: با توجه به محدودیت های موجود در اداره بهداشت حاضریم با مشارکت بخش خصوصی محل فرهنگسرای در حال احداث خیابان مهارت به درمانگاه شبانه روزی اختصاص دهیم و شهرداری آماده مشارکت با بخش خصوصی برای تجهیز و توسعه درمانگاههایی برای مناطق کم برخوردار است.
مهدی زاده خبر داد: ایجاد سرای محله را در منطقه حاجی پیرلو به صورت پایلوت اجرا می کنیم تا در صورت موفقیت آمیز بودن در سایر محلات نیز اجرایی شود.
وی یادآور شد: امروز به عنوان خادم در بین مردم هستم و وظیفه دارم که شهروندان تمامی مناطق را به یک چشم ببینم و همه به نیاز ضروری باید از امکانات شهری و توسعه آن بهره مند شوند.
مهدی زاده با اشاره به مشارکت شهرداری و سپاه در راستای محرومیت زدایی گفت: در بحث توانمندسازی محلات کم برخوردار سپاه برنامه های خوبی دارد و با تمام امکانات و ظرفیت در کنار سپاه هستیم و موضوع حل مشکلات محلات حاشیه نشین و کم برخوردار دغدغه ای ملی است.
شهردار ارومیه با بیان اینکه سیاست بر این است که مناطق کم برخوردار را در حوزه های مختلف توانمند کرده و زیرساخت ها و امکانات لازم را تأمین کنیم، خاطرنشان کرد: نباید به دنبال سیاه نمایی باشیم و بگوییم هیچ کاری انجام نشده اما باید اقدامات انجام شده را در نظر گرفت و اقدامات انجام نشده را برنامه ریزی و در راستای خدمت به مردم به سرانجام رساند.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری ارومیه
نظرات