روزانه ۱۵ هزار مترمربع از معابر شهر کرمان آسفالت می‌شود

در نشست عمومی شورا بیان شد:
روزانه ۱۵ هزار مترمربع از معابر شهر کرمان آسفالت می‌شود

بیست‌وهشتمین نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، با حضور رییس و سایر اعضای شورا و شهردار کرمان برگزار شد.
به گزارش کرمان‌آنلاین، سیدمحمدصادق تقوی، منشی شورا، در ابتدای این نشست، به نامه شهرداری خطاب به شورا مبنی بر لزوم معرفی دو نفر از اعضای شورا جهت شرکت در جلسه‌های شورای سیاست‌گذاری شهر دوستدار کودک طبق دستورالعمل وزارت کشور، اشاره کرد.
سپس، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورا، به نامه شهرداری درخصوص تقاضای در اختیار گذاشتن مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان جهت افزایش کارآیی و ایجاد انگیزه کارکنان شهرداری، اشاره و خاطرنشان کرد: هرساله در پایان سال، به کارمندانی که در طول سال، خدمات سازنده و ارزنده‌ای انجام داده‌اند، مبلغی از محل هزینه‌های رفاهی پرداخت می‌شود و در این راستا، کمیسیون، ضمن موافقت با نامه شهرداری، مقرر کرد گزارش کامل پرداخت این مبلغ و کل اعتبارات رفاهی از ابتدای سال‌جاری به شورای شهر ارائه شود و این مبلغ صرفاً به افراد لیست حقوق ثابت پرداخت نشود؛ بلکه به همه افرادی که در طول سال‌جاری اقدام شایسته و خاصی انجام داده‌اند، با نظر و اختیار شهردار پرداخت شود.
حسین چناریان، همچنین به نامه شهرداری درخصوص تامین نیاز شهرداری‌های مناطق به گل‌وگیاه برای ایام نوروز اشاره کرد و یادآور شد: نتایج بررسی نیروهای سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، از شهرهای اصفهان، محلات، گلزارِ ورامین و شهرستان سیرجان، مبنی بر خرید گل‌وگیاه به‌صورت یک‌جا توسط تولیدکنندگان عمده از شهرهای دیگر با حجم بالا و همچنین قیمت این اقلام اعلام ‌شد و با درخواست شهرداری به‌منظور خرید گل‌وگیاه به مبلغ ۲۹ میلیارد ریال با توجه به محدودیت زمانی به‌صورت ترک تشریفات موافقت شد.
وی، به درخواست سازمان تعاون روستایی اداره‌کل جهاد کشاورزی کرمان، مبنی بر واگذاری بازارچه «ابوذر» به منظور ارائه محصولات کشاورزی و دامی به‌صورت مستقیم در بازارچه‌های محلی به شهروندان، اشاره کرد و افزود: در کمیسیون حقوقی با کلیت موضوع اجاره این بازارچه به سازمان تعاون روستایی موافقت شده بود و طبق ارزیابی رسمی، با مبلغ اجاره ماهانه ۲۵ میلیون تومان در کمیسیون موافقت شد.

احداث پل عابر پیاده در شهرک «امام حسن مجتبی(ع)»
سپس، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا با اشاره به درخواست اهالی شهرک «امام حسن مجتبی(ع)» درخصوص احداث پل عابر پیاده در این شهرک، با بیان اینکه این موضوع در دوره قبلی شورا هم مطرح شده بود و متاسفانه تاکنون چندین مورد تصادف منجر به جرح و فوت در این محدوده رخ داده است، گفت: در کمیسیون مقرر شد از محل جمع شدن پل‌های عابر میدان «آزادی»، شهرداری ظرف یک ماه، پل عابر پیاده را در این محل نصب کند که این موضوع در شورای ترافیک هم تصویب شده است.
منصور ایرانمنش، در رابطه با حفاری‌های مرتبط با پروژه فاضلاب در سطح شهر، خاطرنشان کرد: شورا ورود ویژه‌ای به این موضوع داشت و قرار شد در ارتباط با مجوزهایی که صادر شده، دقت بیشتری شود و گزارش‌هایی که ازسوی آبفا و پیمانکارشان می‌رسد، نشان می‌دهد که سرعت کار بالا رفته و معایب خیلی از معابر اصلاح شده است.
وی ادامه داد: مقرر شد با توجه به پایان قرارداد شرکت طرف حساب شهرداری که بر کار حفاری‌ها نظارت داشت، معاونان فنی مناطق، موضوع را پیگیری کنند.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا بیان کرد: با توجه به قرار داشتن در روزهای پایانی سال، قرار شد از دهم اسفندماه مجوز حفاری صادر نشود تا شهر برای ایام نوروز ساماندهی شود.
ایرانمنش، همچنین در ارتباط با گذر فرهنگی سردار سلیمانی که قرار است در محدوده میدان «شورا» اجرا شود، به نگرانی در مورد تامین پارکینگ در صورت مسدود کردن مسیر اشاره کرد و افزود: براساس ارزیابی صورت‌گرفته، در حال حاضر ۹۸ جای پارک موجود است، اما براساس نامه شهردار قرار شد در سه نقطه تعداد ۱۹۰ جای پارک خودرو پیش‌بینی شود.
وی ادامه داد: برای مسدود کردن مسیر باید از دو هفته زودتر اطلاع‌رسانی شود؛ ضمن اینکه بهتر است بستن مسیر به بعد از ایام نوروز موکول شود.
علیرضا نادری، رییس شورا هم در این خصوص بیان کرد: ابتدا باید پارکینگ‌های موردنیاز تامین و طرح، مدتی به‌صورت آزمایشی اجرا شود تا معایب آن بررسی و برطرف شود.
سپس، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا با اشاره به مسئله شهرداری کرمان و شهرداری راور در مورد ۷۵۰ تن قیری که شهرداری راور به‌دلیل محدودیت مکان نگهداری، به‌صورت امانی به شهرداری کرمان سپرده بود، خاطرنشان کرد: طبق گفته شهرداری کرمان، طی چند سال حدود ۴۰۰ تن برگردانده شده است.
وی افزود: قرار شد برای حل این مسئله، شهرداری کرمان با شهرداری و شورای شهر راور، مصالحه کنند و شهرداری پیشنهاد خود را در شورا مطرح کند تا تصمیم‌گیری شود.
سعید شعرباف، شهردار کرمان نیز در این مورد با بیان اینکه این مسئله از موضوعات گذشته است و در مورد اینکه این بدهی را باید پرداخت کنیم ولو با اعطای زمین، مشکلی نداریم، افزود: مسئله بر سر میزان بدهی با ارائه مستندات است که براساس مستندات ما در شهرداری، بدهی ما یک‌سوم آن چیزی است که شهرداری راور بیان می‌کند و ما پیگیر این موضوع هستیم.

تبدیل ساختمان نیمه‌تمام روبه‌روی اداره‌کل زندان‌ها به فرهنگ‌سرا
در ادامه این نشست، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا به مصوبه کمیسیون درخصوص ساختمان نیمه‌تمام واقع در روبه‌روی اداره‌کل زندان‌ها که سال‌ها بلااستفاده و متروکه شده و به‌دلیل نداشتن نگهبان، اموال آن در حال سرقت است و محل تجمع معتادان و کارتن‌خواب‌ها شده، اشاره کرد و افزود: مصوب شد آماده‌سازی و تجهیز این ساختمان جهت راه‌اندازی فرهنگ‌سرا و امور فرهنگی و ساختمان مرکزی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، ظرف دوسال در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفته شود.
عشرت کردستانی بیان کرد: اطراف این ساختمان با ۳۰۰۰ مترمربع زیربنا، زمین‌های خالی زیادی وجود دارد که متعلق به شهرداری است؛ بنابراین، با توجه به موقعیت خاصی که دارد، برای کارهای فرهنگی مناسب است.
شعرباف، شهردار کرمان نیز در این خصوص بیان کرد: با اختصاص این ساختمان به فعالیت‌های فرهنگی و فرهنگ‌سراها موافقیم، اما اینکه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری به آنجا منتقل شود، محل تردید است و باید بررسی شود.
سپس، رییس کمیسیون حقوقی شورا، ضمن تبریک روز وکیل در هفته پیشِ رو، خاطرنشان کرد: طبق قانونِ رسیدگی به اموال مسئولان و مقامات که اعضای شورای شهر و شهرداران کلان‌شهرها هم جزو آنها محسوب می‌شوند، باید تمام اموال این افراد یک سال پس از مسئولیت‌شان، در سامانه‌ای که از سال ۱۳۹۴ راه‌اندازی ‌شده، اعلام می‌شد.
محمد امینی‌زاده، با انتقاد از در دسترس نبودن این سامانه برای اعضای شورای شهر، خاطرنشان کرد: این سامانه توسط نهادهای ناظر ازجمله قوه قضائیه طراحی و یک اداره‌کل ویژه هم تحت عنوان اداره‌کل ثبت دارایی‌های مقامات مسئول زیر نظر ریاست قوه قضائیه برایش طراحی شده است.
وی تصریح کرد: تبصره ماده سه آیین‌نامه اجرایی رسیدگی به اموال مسئولان و مقامات می‌گوید اگر سامانه در دسترس نبود، گزارش دهید و در اسرع وقت اموال خود را ارائه دهید.
امینی‌زاده تاکید کرد: رسانه‌ها و مسئولان باید این موضوع را پیگیری کنند؛ خودِ افراد نیز باید اطلاعات مربوط به اموال خود را خوداظهاری کنند.
رییس کمیسیون حقوقی شورا خاطرنشان کرد: طبق این قانون، هفت مورد به‌عنوان اموال مسئولان باید اعلام شود که پیشنهاد دادیم علاوه بر ثبت این هفت مورد توسط اعضای شورا در سامانه، لیست دارایی‌ها در ابتدا و انتهای دوره شورا نیز به اطلاع مردم رسانده شود.
نادری، رییس شورا در این مورد با بیان اینکه هدف از ثبت اموال مسئولان، اطلاع‌رسانی به قوه قضاییه است، اذعان کرد: اینکه اطلاعات این‌چنینی در معرض دید عموم قرار گیرد، شاید اطلاعات شخصی به‌حساب آید و اگر کسی داوطلب باشد می‌تواند این کار را انجام دهد، اما تصور می‌کنم نباید الزامی باشد؛ دقیقاً حریم خصوصی است.
وی افزود: شخصی ممکن است عضو شورا باشد، اما قبل از عضویت در شورا اموالی داشته باشد که ارتباطی به عضویت وی در شورا ندارد.
امینی‌زاده نیز خاطرنشان کرد: بله، الزام ندارد، اما می‌خواهیم این را به یک طرح قانونی در شورای شهر تبدیل کنیم تا اعضای شورا خود را نسبت به اعلام اموال ملزم بدانند.

پیش‌بینی دو سفره هفت‌سین در هر منطقه شهری
در ادامه این نشست، رییس کمیسیون خدمات‌شهری، بهداشت و محیط زیست شورا با اشاره به اینکه در هفته گذشته، در مورد مسایلی که در کمیسیون مطرح شده بود، از مسئولان شهرداری دعوت شد و توضیحاتی ارائه کردند، افزود: معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار، توضیحاتی در مورد وضعیت آسفالت شهر و خودیاری‌های پرداخت‌شده ارائه کردند که طبق این اطلاعات، افرادی از سال ۹۷ سهم خودیاری را پرداخت کرده‌اند، اما هنوز نسبت به آسفالت معابر آنها اقدام نشده که در این خصوص به مشکلاتی ازجمله کمبود قیر و مانع شدن اجرای فاضلاب در این معابر مطرح شد.
فتح‌الله مویدی با اشاره به اینکه طبق گزارش ارائه‌شده، در حال حاضر، وضعیت قیر خوب است و حدود ۶۰۰ تن قیر دپوشده داریم، افزود: به هر منطقه روزانه ۸۰ تن آسفالت داده می‌شود و به‌طور میانگین در هر منطقه روزانه ۱۵ هزار مترمربع از معابر آسفالت می‌شود که بنا به این آمار، حدود ۴۰ روز طول می‌کشد تا فقط معابری که در نوبت هستند، آسفالت شود.
وی بیان کرد: گزارشی هم در مورد خط‌کشی خیابان‌ها ارائه شد که براساس این گزارش، حدود سه میلیارد تومان هزینه خط‌کشی مصوب و رنگ موردنیاز، خریداری و در اختیار مناطق گذاشته شده که کار را شروع کرده‌اند؛ ضمن اینکه رنگ‌‌آمیزی جدول‌های معابر هم در دست اقدام است.
رییس کمیسیون خدمات‌شهری، بهداشت و محیط زیست شورا افزود: گزارشی هم در مورد زیباسازی سطح شهر برای ایام نوروز و آماده‌سازی سفره‌های هفت‌سین ارائه شد که براساس آن، در هر منطقه شهری دو سفره هفت‌سین پیش‌بینی شده و در حال آماده‌سازی است.
مویدی با اشاره به گزارش واحد اجراییات در مورد مراکز توزیع میوه شب عید و پیش‌بینی ۳۰ غرفه در این خصوص، خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون درخواست داشتند که این غرفه‌ها زیبا و یکنواخت، طراحی و اجرا شوند و در جاهایی جانمایی شوند که مشکل ترافیکی برای شهروندان ایجاد نکند.
وی به گزارش واحد اجراییات درخصوص تلاش برای ساماندهی اموالی که در انبار دپو شده‌اند، اشاره و تاکید کرد: درخواست داشتیم این اموال که سال‌های سال دپو شده‌اند، سریع‌تر تعیین‌تکلیف شوند و شهردار به‌طور جدی این موضوع را پیگیری کنند.
رییس کمیسیون خدمات‌شهری، بهداشت و محیط زیست شورا بیان کرد: امیدواریم امسال در ایام نوروز شاهد تحولی در فضای شهر باشیم و مهمانان نوروزی خاطره خوبی از کرمان داشته باشند.
محمود بابایی، نایب‌رییس شورا نیز در این نشست، درخصوص آسفالت معابر، بیان کرد: ممکن است تا فرارسیدن عید نوروز، وضعیت هوا به همین منوال باشد، باید ببینیم آیا در این شرایط اصلاً نمی‌توان آسفالت کرد و در شهرهایی که اغلب روزها، هوای بارانی دارند، چه کار می‌کنند؟

ضرورت احیای بازار قلعه‌محمود
سپس، رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا تصریح کرد: خیلی از شهرهای کشور که جایگاه گردشگری بالایی دارند، خیلی از جاذبه‌های تاریخی ما را ندارند، ولی ما با وجود جاذبه‌های فراوان و باارزش هنوز کار قابل توجهی در این عرصه انجام نداده‌ایم.
محمدرضا کمساری، در مورد بازار قلعه‌محمود بیان کرد: تاکنون، اقدامات خوبی برای احیا و بازسازی این بازار انجام شده و شهرداری هم متعهد شده گچ‌کاری رواق‌های بازار را انجام دهد که امیدواریم زودتر انجام شود.
وی با اشاره به واگذاری حجره‌ها به متقاضیانی که اکثراً در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند، با هدف ایجاد گذر صنایع دستی، خاطرنشان کرد: برخی از حجره‌ها شخصی هستند و مالک آن‌ها انگیزه‌ای برای مشارکت ندارد؛ اگر شهرداری بتواند بسته‌های تشویقی خاصی طراحی کند و پیگیری‌های بین سازمانی هم انجام شود، می‌توانیم بازارچه را احیا کرده و گذر صنایع دستی با جاذبه بالا را ایجاد کنیم.
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا تاکید کرد: با توجه به اینکه بیش از ۳۰ غرفه در بازار قلعه‌محمود متعلق به اداره اوقاف است، احیای این بازار نیاز به نگاه مثبت و مشارکت اوقاف دارد.
کمساری با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا، از خیابان «باستانی پاریزی»، خاطرنشان کرد: با توجه به قرار داشتن شرکت فرش و بیمارستان «مرسلین» در این خیابان، ظرفیت بسیار خوب گردشگری در این محدوده وجود دارد که بهره‌برداری از آن نیاز به مشارکت سازمان صنعت و معدن و موقوفه این بناها دارد.
وی بیان کرد: در حوزه گردشگری، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، نگاه مثبتی دارد و شهردار منطقه پنج هم برنامه‌های خوبی دارد، اما نیاز است در سایر سازمان‌ها هم توجه ویژه‌ای به حوزه گردشگری شود.
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برگزاری جلسه‌ای در فرمانداری درخصوص فرونشست زمین در برخی معابر شهر کرمان، تصریح کرد: به‌نوعی دارد ثابت می‌شود که فرونشست زمین در برخی معابر شهر با اجرای شبکه فاضلاب ارتباط دارد.
کمساری ادامه داد: پیمانکار شرکت فاضلاب استدلال می‌کند که در معابر یادشده، پروژه فاضلاب در سمت راست خیابان اجرا شده؛ درحالی‌که فرونشست در سمت دیگر اتفاق افتاده؛ پس، به این مسئله ارتباطی ندارد؛ درحالی‌که وقتی تراکم بافت خاک در یک منطقه به هم می‌خورد، امکان نشست را به‌وجود می‌آورد؛ به‌خصوص در کرمان که قنات‌های بسیاری دارد؛ بنابراین، این مسئله باید به‌صورت علمی و دقیق بررسی شود تا قرار نباشد دو سال دیگر دچار مشکلات جدی‌تر شویم.
وی افزود: آنچه مشخص است کیفیت خاک مناطق مختلف کرمان در نقاط مختلف مثل شهرک‌های «الغدیر» و «هوانیروز» با خیابان‌های «آلاشت» و «شهدا»(زریسف)، متفاوت است، اما نوع و کیفیت پر کردن آن‌ها یک‌شکل انجام می‌شود؛ این درست نیست و قطعاً تبعاتی به‌دنبال خواهد داشت.
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم که این مسئله، شهر را در طولانی‌مدت دچار مشکل جدی نکند.
نادری، رییس شورا نیز با بیان اینکه اجرای فاضلاب و تخلیه فاضلاب شاید به‌تنهایی مشکل‌ساز نباشد، افزود: مسئله این است که تا به حال، با این آب‌ها سفره‌های زیرزمینی تغذیه می‌شدند و اگر برداشتی هم با پمپاژ انجام می‌شده، ازطریق فاضلاب تامین می‌شده است، اما اگر جایگزینی اتفاق نیفتد، فاضلاب تخلیه شود و پمپاژ آب‌های زیرزمینی اتفاق بیفتد، قطعاً باعث فرونشست زمین خواهد شد.
وی ادامه داد: یک مسئله دیگر اینکه برخی از این نشست‌های موضعی در خیابان‌ها و معابر ناشی از تخلیه یک قنات یا حفره زیرزمینی است و درواقع مربوط به فرونشست زمین نیست؛ فرونشست در یک منطقه وسیع و سفره آب زیرزمینی رخ می‌دهد.
سپس، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا بیان کرد: یکی از موضوعاتی که دغدغه ما بوده و در مورد آن صحبت هم شده بود، ایجاد درآمدهای پایدار ازطریق تشکیل شرکتی با هدف بهره‌مندی از ظرفیت معادن استان است.
ایرانمنش افزود: برخی شهرداری‌ها حتی ۵۰ درصد درآمد خود را از محل همین شرکت‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که لازم است این موضوع توسط شهرداری به‌صورت ویژه پیگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: با استفاده از نظر نخبگان و فعالان اقتصادی در این حوزه، می‌توان نسبت به راه‌اندازی این شرکت اقدام کرد و اگر لازم است، باید ماشین‌آلاتی ازطریق فاینانس خریداری شود تا برای شهرداری درآمد پایدار فراهم کند.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا با بیان اینکه تعداد زیادی از پرسنل شهرداری مستاجر هستند، خاطرنشان کرد: بسیاری از ادارات، تعاونی‌های مسکن فعال دارند، اما در شهرداری به‌رغم اینکه خیلی از امکانات را در اختیار دارد، برای همکاران کاری انجام نشده است.
ایرانمنش با اشاره به اینکه در دوره قبل، هیئت موسس تعاونی مسکن شهرداری تشکیل شد و هیئت مدیره هم اخیراً انتخاب شده، افزود: باید تلاش شود کارکنان شهرداری با اولویت کسانی که مستاجر هستند و خانه‌ای ندارند و به‌خصوص کسانی که شامل طرح جهش ملی مسکن نمی‌شوند، از خدمات استفاده کنند.

کرمان، میزبان چهار شهید گمنام
بابایی، نایب‌رییس شورا نیز ضمن تبریک روز وکیل و روز مهندس به همه مهندسان شهرداری و شهر کرمان، خاطرنشان کرد: شهر کرمان، فردا سه‌شنبه سوم اسفندماه، میزبان چهار شهید گمنام است و از همه کسانی که متولی این مهم هستند به‌خصوص بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که متولی محل دفن و هماهنگی دستگاه‌ها برای برگزاری مراسم هستند، تشکر می‌کنم.
وی افزود: در جلسه اخیر کمیسیون فرهنگی، در خدمت مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بودیم و با توجه به اینکه این بنیاد، متولی مکان‌یابی است شهرداری اعلام آمادگی کرد که در کارهای تبلیغی و انجام مراسم تشییع و تدفین مشارکت کند.
رییس کمیسیون خدمات‌شهری، بهداشت و محیط زیست شورا نیز بیان کرد: با توجه به قدمت بازار «قلعه‌محمود» و اینکه جای پارک در این محدوده وجود دارد و مشکل پارکینگ نداریم، می‌تواند بازار صنایع دستی استان باشد.
مویدی، با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته و در دوره‌های مختلف استانداری و شهرداری، اقدمات خوبی در بازار «قلعه‌محمود» انجام شده، افزود: از اوقاف که ۳۵ واحد تجاری این بازار را در اختیار دارد، می‌خواهیم این واحدها را تعیین‌تکلیف کند؛ تا به حال فقط پنج واحد مشخص شده و ۳۰ واحد هنوز باید تعیین‌تکلیف شوند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات