اجرای طرح «‌خط عابر؛ خط زندگی» در ۹ تقاطع سطح  ...

اجرای طرح «‌خط عابر؛ خط زندگی» در ۹ تقاطع سطح ...

جرای طرح «‌خط عابر؛ خط زندگی» در ۹ تقاطع سطح شهر/ پیش‌بینی اعتبار برای مناسب‌سازی گذرگاه‌های عابر پیاده در بودجه ۱۴۰۱

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، ایمان فرهمندی در گفتگویی با اشاره به اجرای طرح «خط عابر؛ خط زندگی»، اظهارکرد: میزان تصادفات و تلفات عابران پیاده در برخورد با خودروهای شخصی و وسایل نقلیه، آمار بسیار نگران‌کننده‌ای بوده و متاسفانه امسال نسبت به سال گذشته افزایش هم داشته است.

وی افزود: یکی از اقدامات حائز اهمیت و مهم برای کاهش تصادفات، نظم‌بخشی به ترافیک شهر و ارتقاء ایمنی تردد عابران پیاده و وسایل نقلیه در شهر است؛ به طور خاص، برای ایمنی عابران پیاده و توجه به گذرگاه‌های عبوری شهروندان، ایمن‌سازی این فضاها در معابر شهری از چند سال گذشته در قالب طرحی با عنوان «خط عابر؛ خط زندگی» در دستورکار شهرداری قرار گرفته است.

فرهمندی با بیان اینکه تغییر عادات فرهنگی مردم در حوزه ترافیکی مستلزم توجه به 3 اصل است، گفت: اولین محور، «مهندسی» است؛ به این معنی که باید زیرساخت‌های کافی، لازم و مناسب را تامین کنیم.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: در همین راستا، طی سال‌های گذشته اقداماتی چون آشکارسازی و ایمن‌سازی گذرگاه‌ها و مناسب‌سازی خط توقف و خط ایست برای خودروها در چند مرحله انجام شده است.

فرهمندی با بیان اینکه دومین محور، 《آموزش و اطلاع‌رسانی》 بوده که مکمل اقدامات مهندسی محسوب می‌شود، گفت: پس از ایجاد زیرساخت‌های مناسب، اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی عمومی باید مدنظر قرار گیرد و با تبلیغات گسترده، مردم را به استفاده بهینه از زیرساخت‌ها دعوت کنیم.
وی افزود: علی‌رغم همه این اقدامات و تمهیدات، ممکن است که درصد کمی از شهروندان، اصول و ضوابط را رعایت نکنند، لذا سومین محور، استفاده از ابزار اجبار است که در این بحث، نقش نیروی انتظامی حائز اهمیت می‌شود تا افراد خاطی و هنجارشکن را 《اعمال قانون》 نمایند.

فرهمندی با بیان اینکه شهرداری مشهد تاکنون طرح «خط عابر؛ خط زندگی» را در 4 مرحله اجرایی کرده، گفت: در گام‌های اولیه، امور عمرانی ارجحیت داشته و خیلی از گذرگاه‌ها و تقاطع‌های شهر، ایمن‌سازی، مناسب‌سازی، هوشمندسازی و ... شده و در مراحل بعدی پویش، موضوع فعالیت‌های فرهنگی و اطلاع‌رسانی مدنظر قرار گرفته است.

وی از آغاز به کار مرحله پنجم طرح «خط عابر؛ خط زندگی» خبرداد و گفت: محور و اساس این مرحله هم توجه به مباحث آموزشی و فرهنگسازی است؛ البته در بودجه سال 1401، توجه به حوزه زیرساختی و بهسازی تقاطع‌ها‌ی دیگر نیز مدنظر است.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهدمقدس با تاکید بر لزوم توجه ویژه به مقوله استمرار فرهنگسازی‌ و تبلیغات اظهارکرد: اگر این رکن مهم مورد غفلت قرار گیرد، آثار اقداماتی که تاکنون انجام شده، از بین می‌رود.

فرهمندی با بیان اینکه در حال حاضر طرح «خط عابر؛ خط زندگی» در ۹ تقاطع اصلی شهر، واقع در ۹ منطقه شهرداری درحال اجرا شدن است، گفت: این طرح با مشارکت گروه‌های مختلف هنری، شهرداری، پلیس راهور و فرهنگسرای ترافیک و تکیه بر روش‌های مبتکرانه و بهره‌گیری از ابزارهای آموزشی برای سنین مختلف اجرایی شده است.

وی افزود: مهمترین راهبرد این مرحله، ارتباط گرفتن مستقیم با رانندگان، در زمان توقف پشت چراغ قرمز و انتقال مفاهیم آموزش کاربردی به آنان است؛ ضمن اینکه محصولات فرهنگی و آموزشی نیز برای عابران پیاده فراهم شده و در اختیار آنان قرار می‌گیرد‌.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات