تحقق اقتصاد پایدار مستلزم مشارکت عمومی/ ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، هاشم دائمی در مراسم تکریم و معارفه معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری مشهد مقدس با بیان اینکه مقوله مهم «اقتصاد» الزاماتی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، اظهارکرد: یکی از شاخههای ذیل این اصل، اقتصاد پایدار است که برای تحقق آن نیازمند ایجاد بسترها و زیرساختهای مرتبط هستیم.
وی با بیان اینکه اقتصاد در شهر مشهد مقدس، مبتنی بر زائر است، گفت: طی سالهای اخیر، توجه جدی و عمیقی نسبت به حوزه زائر نشده، همیشه نگاهها، شعاری بوده و در حوزه برندینگ مشهد و اقتصاد زائرمحور تلاش جدی صورت نگرفته است.
دائمی خاطرنشان کرد: تحقق و توسعه اقتصاد پایدار الزاماتی دارد که یکی از آنها مستلزم مدیریت هزینههاست و مصادیق آن را فراوان داریم؛ به عنوان مثال، امروز درآمد شهرداری از محل پارکینگها، 11 میلیارد تومان بوده درحالیکه سالانه 28 میلیاردتومان صرف هزینه نگهداری آنها میشود.
وی افزود: برای چنین اعداد و ارقامی باید پیوست اقتصادی تعریف کنیم تا به واسطه آن به سمت اقتصاد پایدار گام برداریم.
عضو کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه یکی از رویکردهای جدی و مورد تاکید به شهرداری، توجه ویژه به سرمایهگذاریهای نوین است، گفت: عمده قراردادها و سرمایهگذاریهایی که در کشور داریم، به شکل BOT بوده درصورتیکه برای تحقق اقتصاد پایدار، برای شهر باید برنامههای نوین و جدید داشت.
دائمی با اشاره به یکی از محورهای مدنظر شورای شهر در حوزه اقتصادی، یعنی پهن کردن فرش قرمز برای سرمایهگذاران، افزود: یکی از الزامات این مهم، کمیسیون مانعزدایی در شهرداری است و باید توجه داشت که اختیارات حوزه اقتصادی در این موضوع باید بیشتر شود تا فرآیندهای سرمایهگذاری تسهیل گردد.
وی با تاکید بر اینکه در شهر مشهد مقدس نسبت به سرمایهگذاری باید نگاه ملی داشت تا بتوان گفتمان جهانشهر را محقق کرد، گفت: در شهرداری، امکانات و ظرفیتهایی داریم که نسبت به آن غافل هستیم؛ یکی از آنها شرکت «تات» است که در اساسنامه آن زمینه کار در سطح ملی و بینالمللی، تجاریسازی، اقتصاد دیجیتال و صادرات خدمات فنی و مهندسی دیده شده است.
دائمی افزود: با تکیه بر این ظرفیتها میتوان به سمت ایجاد درآمدهای پایدار برای شهر گام برداشت.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، یکی از مهمترین موضوعات در موضوع اقتصادی را «آیندهپژوهی» دانست و تصریح کرد: جایگاه شهر مشهد در حوزه درآمدهای پایدار باید مشخص شود؛ بهعنوان مثال، آیا زیرساختهای متناسب با ورود زائر در 10 سال آینده برای شهر مشهد پیشبینی و برنامهریزی شده است؟
دائمی با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد پایدار باید به سمت مشارکت عموم مردم برویم و نه عدهای خاص، گفت: مردم باید در پروژههای کلان شهری مشارکت داده شوند و سهامدار پروژههای اقتصادی باشند؛ از این طریق میتوان ایجاد علقه کرد و به طرف ثروتمندکردن مردم در شهرها گام برداشت.
نظرات