رویکرد فناورانه شهرداری کرمان امیدبخش است
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد:
رویکرد فناورانه شهرداری کرمان امیدبخش است
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: شهرداریها مجموعههایی خدماتی هستند که اگر این خدمات، با استفاده از شیوههای نوآورانه، تسهیلگر باشد و فرایندها اصلاح شود، شهرداریها موفقتر و مردم راضیتر خواهند بود.
به گزارش کرمانآنلاین، علیرضا دلیری، در «همایش تبیین نقش شهرداری در توسعه اکوسیستم شرکتهای نوپای کرمان» و «آیین افتتاح مرکز نوآوری شهرداری کرمان»، با بیان اینکه شهردار جوان کرمان با تفکر نوین خود میتواند تغییرات مثبتی را در شهر کرمان ایجاد کند، تفکر نوین را اساس ایجاد تغییرات دانست و افزود: از شهردار کرمان برای ایجاد چنین مرکزی تشکر میکنم و بهعنوان یکی از متولیان حوزه فناوری در کشور، امید دارم با این اقدام، اتفاقات خوبی در شهر کرمان بیفتد.
وی با بیان اینکه تعریف سواد در گذشته، براساس توانایی خواندن و نوشتن بود، ادامه داد: از قرن بیستم گفتند علاوه بر خواندن و نوشتن، هر کس با حوزه IT آشنایی داشته باشد و یک زبان خارجی بداند، باسواد است.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: در قرن بیستیکم ، ۱۲ آیتم برای سواد مطرح شد؛ ازجمله سواد علمی، رسانهای، عاطفی، مالی و ... که داشتن مدرک دکترا یکی از زیرمجموعههای آیتم سواد علمی است.
دلیری خاطرنشان کرد: براساس تعریف جدید از سواد، کسی که نتواند با دیگران ارتباط برقرار کند یا کسی که توانایی مدیریت اقتصاد زندگی خود را نداشته باشد نیز بیسواد است.
وی بیان کرد: یونسکو جدیداً تعریف جدیدی از سواد مطرح کرده که بر آن اساس، هرکس بتواند در زندگی شخصی خود و جامعه تغییر ایجاد کند باسواد است؛ این تعریف در حوزه فعالیتهای استارتآپی و داشتن نگاه فناورانه و تمرکز بر فکر، قرار میگیرد.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: داشتن چنین تفکری برای جوانان نسل کنونی، بیشتر فراهم است و باید به آنها اعتماد شود و فضای لازم در اختیارشان گذاشته شود.
دلیری خاطرنشان کرد: صنایع بزرگ و موفق در دنیا و کشور به این نتیجه رسیدهاند که تنها راه تحول در صنعت، اعتماد به جوانها و تمرکز بر فعالیتهای دانشبنیان است.
وی با بیان اینکه امروز فضای کسبوکار تغییر کرده، یادآور شد: شهرداریها جزو مجموعههایی هستند که به مردم خدمات میدهند و اگر این خدمات، تسهیلگرانه باشد و فرایندها اصلاح شود، شهرداریها موفقتر و مردم راضیتر خواهند بود.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: گرایش به رویکردهای فناورانه در مجموعههای مختلف کشور رخنه کرده، اما در مجموعههای خدماتی کمتر بوده و خوشحالم که شهرداری کرمان در این زمینه ورود کرده است.
دلیری اظهار داشت: تشکیل مرکز نوآوری شهرداری کرمان باید بتواند همهمهای در شهر ایجاد کند و هر کسی صاحب ایده است، مورد حمایت قرار گیرد؛ من نیز تمامقد در کنار شهرداری کرمان خواهم بود.
وی یادآور شد: اگر همه پازلها در زمینه فعالیتهای نوآورانه درست کنار هم چیده شوند، موفقیت حاصل خواهد شد و باید بدانیم که نیاز مالی شرکتهای دانشبنیان بسیار کم است و این نوع فعالیتها، پول بهدنبال خود خواهند آورد.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور خاطرنشان کرد: راه نجات کشور از مسیر شرکتهای دانشبنیان است و این شرکتها در شرایط تحریم و شرایط کرونا بسیار راهگشا بوده و کمک کردند.
دلیری بیان کرد: امروز ارتباطات در پلتفرمهای بینالمللی اتفاق میافتد؛ بانکها بهزودی حذف میشوند و در بستر پلتفرمها فعالیت خواهند کرد و پول در سایه ارز دیجیتال محو میشود و ما باید تلاش کنیم از این فضا عقب نمانیم.
وی تصریح کرد: نیروی انسانی ما جزو برترینهاست، اما بهخاطر بوروکراسی اداری عقب افتادهایم؛ درحالیکه در تولید علم، رتبه شانزدهم دنیا را داریم، در تبدیل علم به محصول موفق نبودهایم.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: استان کرمان غنی است، اما از ثروتهایی که دارد، در بستر نوین استفاده نمیشود و سنتی عمل میشود؛ درحالیکه فعالیتها باید نوآورانه باشد و محصولات فرآوری شوند.
دلیری خاطرنشان کرد: ۹۶ درصد زعفران دنیا را ما تولید میکنیم، اما پنج درصد درآمد آن عایدمان میشود، به این دلیل که محصول را فرآوری نمیکنیم.
وی بیان کرد: استان کرمان جزو پنج استان نخبهپرور کشور است، اما در زیرساختهای تبدیل محصولات سنتی به محصولات فرآوریشده ضعف داریم.
دستیار ویژه معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: امیدوارم با این اقدام شهرداری کرمان شاهد پیشرفتهای بیشتر در این شهر باشیم که دستیابی به این هدف، همکاری شورای شهر و دانشگاهها را میطلبد.
نظرات