تشکیل کارگروههای ۱۱ گانه پدافند غیرعامل
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان خبر داد:
تشکیل کارگروههای ۱۱ گانه پدافند غیرعامل
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان گفت: باید با پیشگیری، کاهش آسیب و آگاهسازی مردم، جلوی وقوع خسارات جانی و مالی ناشی از وقوع حوادث را گرفت.
به گزارش کرمانآنلاین، محمدرضا عسکری با اشاره به حضور در تهران برای تعیین رییس و کمیسیونها و کمیتههای بحران کشور در کلانشهرها افزود: این کمیسیون و کمیتهها در راستای کاهش بحران و رفع نواقص که در کلانشهرها از لحاظ جایگاه نیروی انسانی و چارت سازمانی و امکانات و تجهیزات و تجربیات تشکیل شدند.
وی با بیان اینکه در این جلسه، توانستیم نقاط ضعف و قوت خود را در مقایسه با مدیریت بحران تهران و سایر کلانشهرها بسنجیم، گفت: در کنار این جلسه از مدیریت بحران منطقه چهار تهران بازدید کردم تا نقاط ضعف کرمان را که با چهار بحران اصلی زلزله، آبهای سطحی یا سیلاب، ریزگردها و آلایندههای هوایی مواجه است، شناسایی کنم و بعد از بازگشت موارد مورد نیاز و نواقص را طی گزارشی به شهردار کرمان ارایه دادیم تا در ردیف بودجه سال آینده شهرداری دیده شود؛ ضمن اینکه براساس قانون دو درصد بودجه کلانشهرها باید به مدیریت بحران اختصاص داده شود.
وی خاطرنشان کرد: براساس چارت سازمانی وزارت کشور، مدیریت بحران زیر نظر شهردار عمل میکند و در زمان بحران، جانشین وی یا نیروی تعیینشده بهعنوان جانشین او، مدیریت بحران را بهعهده میگیرد که مقرر شد چارت پیشنهادی خود را ارایه دهیم تا اول در قالب اداره بحران، این مدیریت شکل بگیرد و بعد از تثبیت، به سازمان مدیریت بحران تبدیل شود.
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان به برنامههای آتی خود نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به نیازهایی که داریم، براساس پنج منطقه شهری، پنج واحد بحران را در این مناطق زیر نظر مدیریت بحران شهرداری مرکز راهاندازی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بعد از شکلگیری واحد بحران مناطق پنجگانه، براساس نواحی شهر کرمان و بسته به ظرفیت، تراکم، وسعت و میزان بافت فرسوده و تاریخی و خطرساز، واحدهای بحران نواحی را تشکیل خواهیم داد، گفت: بعد از آن سراغ تشکیل واحد بحران در محلههای شهر خواهیم رفت تا با کمک نیروهای مردمی آموزشدیده و آگاه، مدیریت بحران محله را راهاندازی کرده و آنها هم با کمک اهالی محل، در مواقع بحرانی براساس آموزشها و آییننامهای که به این مدیران ارایه میدهیم، اقدامات لازم را انجام دهند.
عسکری به آموزشهای خانهبهخانه بهصورت توزیع بروشور نیز اشاره و تاکید کرد: از دیگر برنامههای این مدیریت در سال جدید، شناسایی محله و خانههای امن مانند مساجد، تکایا در هنگام وقوع حوادث بحرانی است؛ چرا که در هنگام بحران چهار مساله اسکان، بهداشت، درمان و غذا بسیار مهم است و اگر ما در این خصوص پیش از وقوع حادثه کارهای لازم را انجام نداده باشیم، با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد؛ بنابراین، این مدیریت به شناسایی این خانه و محلههای امن برای اسکان افراد در هنگام بحران اقدام میکند و در کنار آن انبارهایی تعبیه خواهیم کرد که وسایل اولیه مورد نیاز در این مواقع مانند موتور برق، چراغ قوه و ... را نگهداری خواهیم کرد. همچنین نقشه راه را تدوین خواهیم کرد تا مسیرهای مراکز درمانی، دستگاههای خدمترسان و مسیرهای دسترسی به مکانهای سخت، تراکم جمعیت مناطق و ... را شناسایی و در هنگام حادثه از آسیب و صدمه افراد تا حد ممکن جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه همچنین بخش دیگر کارهای این مدیریت در سال جدید مربوط به پدافند غیرعامل است، گفت: پدافند غیرعامل بحرانی است که در آن واحد ممکن است بهوقوع بپیوندد مانند نفوذ به سیستمهای امنیتی، نفوذ به سیستم آب و نفوذ به مکانهای امنیتی، باید برنامه داشته باشد و چون به مسایل امنیتی کشور برمیگردد، وزارت کشور و اطلاعات راهکار و برنامههای مناسبی دارند، ولی ما هم در شهرها موظف هستیم به تناسب ظرفیت، مساله حادی که برای هر شهر میتواند رخ دهد، آمادگی و برنامه داشته باشیم.
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان گفت: به همین دلیل در شهرداری کرمان درخصوص پدافند غیرعامل برنامهریزی کرده و در حال شناسایی افرادی هستیم که بتوانند در این فضاها با کسب اجازه از مقامات بالادستی فعالیت کنند و به آنها آموزشهای لازم هم بدهیم.
عسکری بیان کرد: البته در این مسایل همکاری و تعامل سایر دستگاهها نیز هم در مساله بحران و هم پدافند غیرعامل بسیار مهم و مورد نیاز هستند.
وی با بیان اینکه برای بحران همیشه باید پیشگیری و آگاهسازی قبل از بحران وجود داشته باشد تا خسارات و تلفات جانی و مالی کاهش یابد، اظهار داشت: در زمان وقوع بحران شاید از سراسر کشور به کمک بیایند، اما اگر مردم و مسئولان یک شهر توانمند شده باشند و اقدامات پیشگیری را انجام دهند، نیازی به حضور زیاد نیروی کمکی و تحمیل هزینههای بالا و خسارات زیاد نیست تا مردم بهعنوان یک مدیر بحران عمل کنند.
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان گفت: با توجه به حوزههای عملکردی مدیریت بحران و مدیریت پدافند غیرعامل، در چهار بخش اصلی فرآیند مدیریت بحران، شامل پیشبینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی، عملکرد اصلی و تاثیرگذار اصول پدافند غیرعامل در سه بخش نخست بهویژه پیشبینی و پیشگیری بوده و اثرات مثبت و نتایج حاصله از رعایت و اجرای این اصول و مبانی کلی و دستورالعملهای ابلاغی پدافند غیرعامل، در سه بخش آخر فرآیند مدیریت بحران بهخصوص بازسازی و بازتوانی نمایان میشود.
عسکری افزود: بدیهی است مدیریت شهری با نگاه ویژه به اصول مدیریت بحران با رویکرد پدافند غیرعامل، بسیار کارآمد بوده و با اقدامات و تمهیدات پیشگیرانه، نظیر شناسایی تهدیدات و ارائهی راهکار مقابلهای و در نهایت به حداقل رساندن احتمال بروز حوادث و البته خسارات ناشی از آنها، ضمن بالابردن سطح تابآوری و مصونسازی شهری، میزان امنیت روانی جامعه و رضایتمندی شهروندی را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد.
وی ادامه داد: برخی تهدیدات بالقوه، خطرناک هستند و ممکن است در صورت بروز، به حادثهای بزرگ و در نهایت به خسارتی جبرانناپذیر و غیرقابل کنترل و در واقع به یک بحران، منجر شوند که شاید مدیریت و مهار آنها، بسیار دشوار و یا حتی غیرممکن باشد؛ بنابراین، اهمیت شناسایی این تهدیدات و ایجاد آمادگی با ارائهی راهکارهای اصولی جهت مقابله با آنها در مراحل پیشبینی و پیشگیری بسیار زیاد است.
سرپرست بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان به دیگر اقدامات بحران در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: تشکیل کارگروههای ۱۱ گانه پدافند غیرعامل و پیگیری صدور احکام اعضای هر کارگروه در حوزه شهرداری کرمان ازجمله این اقدامات است.
وی همچنین به برگزاری دورههای آموزشی در این مدیریت اشاره کرد و گفت: این دورهها شامل دوره آموزشی پدافند مردم محور با دعوت از کارشناس امنیت مدیریت بحران کشور در شهرداری مرکز، دورههای متعدد آموزش آنلاین درخصوص پدافند سایبری، پدافند پرتوی، پدافند شیمیایی، پدافند زیستی جهت پرسنل شهرداری، برگزاری دورههای آموزشی آنلاین پرسنل شهرداری در قالب برنامه شنبههای آموزشی با همکاری واحد آموزش و تحول اداری و سازمان فاوا شهرداری، وبینار پدافند غیرعامل از طریق مرکز آموزشی و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری کشور، برگزاری کلاسهای آموزشی برای شهروندان در قالب راهاندازی و آموزش تیمهای واکنش سریع در محلهها خصوصاً محله سیدی در محل فرهنگسرای ماه بنیهاشم با همکاری هلال احمر، آتشنشانی، اورژانس و معاونت فرهنگی شهرداری و برگزاری کلاسهای آموزشی برای شهروندان و جامعه هدف دفاتر تسهیل گیری بوده است.
عسکری به برنامههای شهرداری کرمان در هفته نکوداشت پدافند غیرعامل در سال ۱۴۰۰ نیز اشاره کرد و گفت: این سازمان در آبانماه سال ۱۴۰۰ با هدف افزایش آگاهی و اطلاعرسانی عمومی، به برپایی نمایشگاه عکس و پوستر با موضوع اصول و مبانی پدافند غیرعامل در شهرداری مرکز و نیز شهرداریهای مناطق پنجگانه، نصب بنر و تابلوی تبلیغاتی در سطح شهر، برگزاری مانور اطفاء و امداد حوادث جایگاه سوخت CNG بههمراه برگزاری جلسه ارزیابی این مانور، برپایی دو جلسه هماهنگی و مانورهای دورمیزی درون و برونسازمانی و بازدیدهای میدانی با واحدها و دستگاهای ذیربط ازجمله سازمان آتشنشانی، نیروی انتظامی، جمعیت هلال احمر، اورژانس، برگزاری مانور اطفا و امداد حوادث جایگاه سوخت CNG به بهترین شکل ممکن و با حضور حداکثری دستگاهها و مدیران مربوط، اقدام کرد.
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان از دیگر اقدامات این مدیریت به برگزاری جلسههای هماهنگی با آموزش و پرورش استان برای برگزاری هفته ایمنی مدارس در شهر کرمان، هماهنگی و اجرای مانور زلزله در مدارس و جلسه نقد و بررسی بعد از اجرای مانور، برگزاری دورههای کمکهای اولیه در محلههای شهر کرمان و برگزاری دورههای آموزش و مانور آتشنشانی در محلههای شهر کرمان اشاره کرد.
وی به پیگیری درخصوص احداث بوستان چندمنظوره پارک پدافند غیرعامل با دعوت از کارشناسان سازمان پدافند غیرعامل جهت بازدید میدانی از محل و انجام طراحی مجموعه و تحویل مجموعه چندمنظوره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سرآسیاب از معاونت فرهنگی، طراحی مجموعه سرآسیاب و انجام اقدامات اولیه جهت بازسازی تعمیر و راهاندازی مرکز آموزشهای تخصصی و محل اسکان اضطراری مدیریت بحران شهرداری کرمان نیز بهعنوان دیگر اقدامات این مجموعه در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان گفت: امیدواریم با نگاه مثبتی که شهردار به مساله مدیریت بحران دارد، بتوانیم کارهای خوبی برای شهر و مردم کرمان انجام دهیم و از بروز حوادث احتمالی تا حد امکان پیشگیری کنیم.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات