هوشمندسازي و كنترل پذيري ميزان مصرف مشتركان براي عبور از پيك سال 1401
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "آرش كردي" در نخستین نشست هماهنگي گذر از پيك 1401 كه با حضور معاون هماهنگي توزيع توانير، مديران عامل استانهاي لرستان، كردستان، مركزي، كرمانشاه و همدان در روز دوم فروردينماه برگزار شد، ضمن تبريك سال نو اظهار كرد: با توجه به برنامهريزيهاي انجام شده، صنعت برق در سال جديد آرايش ويژهاي براي گذر از پيك بار سال 1401 خواهد داشت و بايد اقداماتي در اين راستا انجام گيرد كه محدوديتهاي كمتري نسبت به سال گذشته شاهد باشيم.
وي ادامه داد: در راستاي گذر از پيك سال 1401 بايد اقداماتي كه به عنوان مديريت مصرف و مديريت تقاضا در نظر گرفتهايم مرور كنيم و برنامهريزيهاي لازم را براي اين مهم داشته باشيم چراكه در سالهای گذشته برنامههاي مديريت مصرف متناسب با وضعيتي بود كه توليد در حد مطلوب يا برابر با مصرف بود.
مديرعامل شركت توانير اضافه كرد: با توجه به شرايط در برنامههاي مديريت مصرف نگاه، نگاهي عاقلانه و آگاهانه بود كه بحثهای اقتصادي و زيست محيطي و مصرف درست مد نظر باشد تا سرمايههاي ملي انرژي بيهوده هدر نشود و از زماني كه ناترازي ايجاد شد اين نگاه و انتخاب آگاهانه و هوشمندانه به يك ضرورت تبديل شد.
وي با اشاره به اجراي برنامههاي فرهنگسازي، مشوق، طرحهاي ذخيره عملياتي و... تصريح كرد: با توجه به ناترازي ايجاد شده بین توليد و مصرف و بحث انرژي اكتفا به اين برنامهها پاسخگو نخواهد بود و ما را به مقصد نخواهد رساند، بنابراين بايد اقدامات ويژهتري را به ثمر برسانيم.
كردي ادامه داد: در حال حاضر يكي از مهمترين كار ما براي مديريت مصرف راه اندازي سيستمهای هوشمند است كه با نصب كنتورهاي هوشمند و اندازه گيري مبادي به صورت آنلاين بتوانيم مصرف مشتركان را كنترل كنيم تا بتوانيم ظرفيت توليد را به سمت افزايش پيش برده و مديريت مصرف كنيم.
مديرعامل شركت توانير تأكيد كرد: استانها بايد از ابتداي ارديبهشتماه امسال برنامههاي مديريت مصرف خود را كه منجر به ذخيرهسازي انرژي ميشود، آغاز كنند تا بتوانيم محدوديتها را در پيك امسال كنترل كنيم چراكه بحث پيك به تنهايي مطرح نيست و بحث انرژي است كه در سال 1400 اتفاق افتاد.
مديريت 20 هزار مگاوات براي عبور از پيك بار سال 1401
معاون هماهنگي توزيع شركت توانير نيز در ادامه با اشاره به ناترازي موجود بين توليد و مصرف گفت: ميزان نياز مصرف ما حدود 70 هزار مگاوات است كه جبران ناترازي آن نيازمند برنامهريزي و توجه ويژه است.
محمداله داد افزود: هر سند همكاري و تفاهمنامه با مشتركان صنعتي و كشاورزي الزاما بايد اجرا شود كه با توجه به توسعه كنترل پذيري هوشمند مشتركان ديماندي در صورت عدم رعايت منجر به قطع خدمات خواهد شد.
وي با بيان اينكه يكي از دلايل كنتورهاي هوشمند در حوزه ديماندي براي تضمين همكاري و كنترل آنها از مركز است، گفت: برنامه ريزي انجام شده براي پيك امسال مديريت حداقل 20 هزار مگاوات است.
معاون هماهنگي توزيع شركت توانير در ادامه بر برگزاري جلسات هماهنگي با استانداران و مجمع نمايندگان و ضرورت تأمين منابع در اين زمينه به پرداخت به موقع صورتحسابها توسط مشتركان تأكيد كرد.
نظرات