اخلاقمداری در ارتباط با اربابرجوع از مصادیق امر به معروف است
شهردار کرمان تاکید کرد:
اخلاقمداری در ارتباط با اربابرجوع از مصادیق امر به معروف است
شهردار کرمان گفت: باید در مورد ویژگیهای یک سازمان طیّب تدبر کرده و آن را اجرایی کنیم.
سعید شعرباف، در جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرداری که با حضور اعضای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان کرمان در محل شهرداری تشکیل شد، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، امر به معروف و نهی از منکر را تکلیف و مسئولیت بزرگی دانست و افزود: امر به معروف و نهی از منکر جزو معدود اصول قانون اساسی است که قانون و سازکار اجرایی دقیقی برای آن در نظر گرفته نشده و در مجموع، کاری در شان این موضوع انجام نشده است.
وی با اشاره به روایتی از کتاب الحیات، مبنی بر اینکه «اگر امر به معروف و نهی از منکر اجرا نشود، اشرار بر شما تسلط مییابند»، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در یکی از سخنرانیهای خود، بیان کردهاند که اگر خواص به وظیفه خودشان در امر به معروف و نهی از منکر عمل نکنند، همان بلایی بر سر جمهوری اسلامی میآید که بر سر حکومت پیامبر آمد که بعد از ۵۰ سال، آن بلا را بر سر نوه پیامبر آوردند.
شهردار کرمان با تاکید بر لزوم تعریف سطح مداخله شهرداری در امر به معروف و نهی از منکر، افزود: باید بدانیم مردم انتظار چه معروفی را از دستگاه اجرایی شهرداری دارند؟ اگر دنبال پاسخگویی هستند باید در این راستا تلاش کنیم و ببینیم چقدر خود را در معرض سوال شهروندان قرار میدهیم و چقدر شفاف هستیم؟
شعرباف خاطرنشان کرد: نحوه هزینهکرد درآمدهای شهرداری باید به اطلاع عموم رسانده شود و مردم بدانند بیتالمال مسلمین چطور صرف میشود.
وی با تاکید بر اهمیت اخلاقمداری در ارتباط با اربابرجوع، بیان کرد: باید در مورد ویژگیهای یک سازمان طیّب تدبر کرده و آن را اجرایی کنیم.
باید حس حضور خداوند در فضای شهر تقویت شود
شهردار کرمان یادآور شد: هدف غایی این است که حس حضور خداوند در فضای شهر تقویت شود و بنابراین هر چیزی که این حس حضور را تقویت کند، معروف است و هر چیزی که این حس را کم کند، منکر است.
شعرباف بیان کرد: استفاده از فضای تبلیغاتی تابلوها و بیلبوردهای شهری در راستای ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، در برنامه است و در این زمینه تاکید داریم پیامهای غیرمستقیم بر مبنای هنر به شهروندان منتقل شود.
دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرداری نیز در این جلسه با بیان اینکه هدف اصلی شورای امر به معروف و نهی از منکر، فرهنگسازی است، از تشکیل دبیرخانه شورا خبر داد و افزود: اطلاعرسانی اولین مرحله است و برگزاری برنامههای آموزشی و برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوع امر به معروف و نهی از منکر را در برنامه داریم.
محمد شیوخی، امر به معروف و نهی از منکر را راهگشای بسیاری از مسایل دانست و خاطرنشان کرد: تبلیغات محیطی در زمینه احیای امر به معروف و نهی از منکر، حقوق شهروندان و عفاف و حجاب، در برنامه است؛ ضمن اینکه باید در زمینه تفکیک خانمها و آقایان در شهرداری در جاهایی که ضروری نیست، تلاش شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان نیز در این جلسه، با اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری با شهرداری، خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، تصویب شد، اما ابلاغ آن جهت اجرا تا سال ۹۷ به طول انجامید.
علی شجاعحیدری افزود: در این قانون وظایف برخی دستگاهها مشخص شده و بر اساس آن، ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سطح کشور و شورای استانی و شهرستانی زیرمجموعه آن تعریف شده است.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر در تمام نهادهای دولتی، خصوصی و مردمی و هر مجموعه فعال در جامعه، تعریف شده و اصل هشتم قانون اساسی به این موضوع اختصاص یافته که اولویت و اهمیت آن را نشان میدهد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر در سه حوزه مردم به دولت، دولت به مردم و مردم به مردم تعریف شده، یادآور شد: تاکنون، در دو حوزه دولت به مردم و مردم به دولت، خیلی ضعیف عمل شده است؛ درحالیکه این دو حوزه میتواند الگوی رفتاری برای ترویج امر به معروف و نهی از منکر در حوزه مردم به مردم هم باشد.
شجاعحیدری، با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر، هفتمین و هشتمین واجب دین اسلام است، افزود: احیای امر به معروف و نهی از منکر، نیاز به تلاش فراوان دارد و روحیه احیای امر به معروف باید اول در فضای شهری و بعد در خود شهرداری برپا شود.
معاون نظامی و انتظامی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان نیز با بیان اینکه شهرداری یک مجموعه عمرانی، فرهنگی و اجتماعی است و در برخورد با اربابرجوع، باید رفتار خوبی اعمال شود، خاطرنشان کرد: تبلیغات و عوامل محیطی بسیار اثرگذار است و بیلبوردهای سطح شهر باید در مقاطعی در اختیار مجامع فرهنگی ازجمله ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای فرهنگسازی قرار گیرد.
مسئول امور مساجد ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان نیز با تاکید بر لزوم افزایش ارتباط شهرداری با مساجد، افزود: شهرداری میتواند امکاناتی را در اختیار مساجد بگذارد تا باعث جذب بیشتر مردم به مساجد شود.
عباس طیبنیا، بیان کرد: شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرداری، معروفها و منکرهای موجود در شهرداری را به ستاد گزارش دهد.
عباس زنگیآبادی، مسئول نظارت و ارزیابی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان نیز از دوگانگی نظارت در سطح شهر، انتقاد کرد و یادآور شد: احصای مصادیق معروف و منکر در شهرداری الزامی است و نظارت باید قبل از تخلف در سطح شهر انجام شود.
مرجان شفیعی، مسئول عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان نیز با بیان اینکه شهرداری وظایف زیادی در در طرح ملی عفاف و حجاب، بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: ازجمله وظایف شهرداری در این زمینه، جلوگیری از تبلیغ کالاهای فرهنگی مغایر با عفاف و حجاب در سطح شهر و تاسیس فرهنگسرای عفاف و حجاب است.
لازم به ذکر است؛ در این جلسه، حکم مسئولیت رییس شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرداری، به سعید شعرباف، شهردار کرمان اعطا شد.
همچنین محمد شیوخی، حکم دبیری شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرداری را از شهردار کرمان دریافت کرد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات