اجرای دهکده بازی و پرورش خلاقیت مادر و کودک در کرمان
شهردار کرمان خبر داد:
اجرای دهکده بازی و پرورش خلاقیت مادر و کودک در کرمان
با حضور شهردار کرمان، پیشنهاد ساخت «مدرسه طبیعت» بهعنوان فاز اول «دهکده بازی و پرورش خلاقیت مادر و کودک» در کرمان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش کرمانآنلاین، سعید شعرباف، در اولین نشست کمیته تفریح، سرگرمی و اوقات فراغت کودک و بانوان شهرداری کرمان که با حضور اعضای این کمیته برگزار شد، پیشنهاد اجرای دهکده بازی و پرورش خلاقیت مادر و کودک را مورد تایید قرار داد.
وی افزود: پارک مدنظر برای کودکان، باید طرح مشخصی داشته باشد و چگونگی اجرای آن بیشتر بررسی شود.
شهردار کرمان، با بیان اینکه در راستای اجرای این پروژه تفریحی و آموزشی برای کودکان میتوان از تجربههای اجراشده در سطح کشور استفاده کرد، اجرای طرح مشابه در شهر ««شاهرود» را مورد توجه و بینظیر دانست و ادامه داد: در این شهر «مدرسه طبیعت» بزرگی ساخته شده که نمونه آن در شهرهای دیگر نیز وجود دارد.
شعرباف، مشخص شدن نحوه اجرا و تعیین متولی برای اجرای «مدرسه طبیعت» را دو نکته مهم و مورد توجه اعلام کرد و گفت: موضوعات حاشیهای از لحاظ شکل و فرم اجرا نیز باید در نظر گرفته شود.
شهردار کرمان درخصوص مشخصکردن متولی این طرح گفت: تجربه نشان داده که بخش خصوصی در نحوه اجرا و مدیریت کار و همچنین دستیابی به نتیجه نهایی، بهتر و موفقتر از بخش دولتی عمل میکند.
شعرباف، اجرای این پارک را در جهت بهبود وضعیت تفریح و سرگرمی کودکان و بانوان در شهر کرمان خوب ارزیابی کرد و افزود: شهرداری میتواند زمین مناسب را در اختیار مجری قرار دهد و بر روند کار نظارت داشته باشد.
وی افزود: در ابتدای کار میتوان با در نظر گرفتن مکانهایی که در اختیار شهرداری است، بهصورت ساده و با حصارکشی مشخص، کار را شروع و در آن موضوعات آموزشی برای بچهها را دنبال کرد.
شهردار کرمان در ادامه، پیشنهاد داد: فاز اول اجرای کار بهصورت تفاهمنامه، در قالب سرمایهگذاری و با درنظر گرفتن حداقل هزینه اجرا شود.
شعرباف با تاکید بر اینکه شهرداری نیز در مدتزمان همکاری، با انجام تبلیغات، با مجری کار مشارکت خواهد کرد، افزود: در «مدرسه طبیعت» گروههای خاصی از کودکان ازجمله ایتام، کودکان تحت پوشش کمیته امداد، کودکان مبتلا به اوتیسم و بیماری خاص مدنظر هستند و این گروه از کودکان در استفاده از «مدرسه طبیعت» باید در اولویت قرار گیرند.
معاون فرهنگی شهردار کرمان نیز با پیشنهاد اینکه در فاز اول باید به سمت اجرای کار پیش برویم، گفت: برای اجرای فاز اول، لازم است ابتدا زمین یا مکان مناسب برای «مدرسه طبیعت» مشخص شده و طرح براساس امکانات موجود تدوین شود.
عبدالرضا شیخشعاعی افزود: در زمین مشخصشده برای مدرسه، باید خاک و آب مناسب برای کشاورزی، کیفیت کافی داشته باشد.
وی ادامه داد: با این روش میتوانیم براساس امکانات موجود تصمیم بگیریم.
دبیر ستاد شهر دوستدار کودک شهرداری کرمان هم با بیان اینکه در شهر کرمان در فراهمآوردن زمینه لازم برای تفریح، سرگرمی و بازی کودکان دچار ضعف هستیم، گفت: از مجموع ۴۰ خانه بازی و شادی در کرمان، ۳۵ خانه بازی فعال بودند که بهدلیل شیوع ویروس کرونا، این میزان به پنج خانه بازی رسیده است.
سارا کارگر جهرمی افزود: «پارک طبیعت» که بهصورت پیشنهاد به شهرداری داده شده، ۳۰ آیتم دارد؛ بنابراین، بهصورت تخصصی بهدنبال ایجاد مکان مناسب و جذاب برای آن هستیم.
مهدیه دوستعلی، مربی و کارشناس حوزه کودک نیز با اشاره به اهمیت بازی در آموزش، آیتمهای پیشنهادی در نظر گرفته شده برای دهکده بازی و پرورش خلاقیت مادر و کودک را شامل سالن سرپوشیده، زمین چمن، اسکیت، اسبسواری و زمین پارکو، تیراندازی و شهر ترافیک اعلام کرد و گفت: تعیین مکانی برای بازی آبی، شنبازی و مکانهای اختصاصی ترامبولین نیز مد نظر است.
وی همچنین به قسمتهای فرهنگی و اجتماعی پیشنهادشده در این پارک ازجمله سینمای کودک، کتابخانه، مسابقات، کارگاههای مادر و کودک، سالن تولد و سالن تخلیه انرژی اشاره کرد و افزود: این دهکده میتواند در سه فاز دیده شود که فاز اول شامل «مدرسه طبیعت» برای انجام اقدامات کشاورزی و باغبانی کودک است که بهطور تقریبی به ۵۰۰۰ مترمربع زمین نیاز دارد.
لازم به ذکر است؛ برای احداث «مدرسه طبیعت» مقرر شد مکانهایی که از لحاظ آب، خاک و متراژ، وضعیت و شرایط مناسبی دارند، بررسی لازم انجام و براساس آن تصمیمگیری شود.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات