صرفه جويي به عنوان يك تكليف شرعي معرفي شود/ در زمينه ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي شركت برق منطقه اي يزد، آيت الله ناصري در اين ديدار ضمن قدرداني از زحمات انجام شده در صنعت برق استان يزد، خاطرنشان كرد: مي بايست عملكرد كشورهاي پيشرفته جهان در مورد نحوه مصرف آب، برق و انرژي بررسي و در كشور خودمان پياده سازي شود. همچنين بايد به دنبال يك سبك و الگوي رفتاري در كشور خودمان باشيم چرا كه احداث نيروگاه بيش از حد تعادل، منطقي و امكان پذير نيست.
وي با اشاره به ميزان هدررفت بالاي انرژي در ادارات و صنايع خاطرنشان كرد: مي بايست در مورد ادارات نيز با دقت بيشتري عمل شود زيرا رفتار برخي ادارات در خصوص انرژي صحيح نيست و هم اكنون بايد به دنبال راهكاري باشيم كه علاوه بر كاهش مصرف برق، مردم استان نيز متحمل سختي نشوند.
آيت الله ناصري ادامه داد: دستگاه ها و ادارات بايد به گونه اي راهنمايي شوند تا مصرف برق هوشمندسازي شود؛ همچنين صرفه جويي به عنوان يك وظيفه و تكليف شرعي معرفي شود تا مردم و كارمندان ادارات اين موضوع را به شكل ملموس تري درك كنند.
وي با اشاره به اينكه سبك كنوني مهندسي ساختمان به گونه اي است كه باعث هدررفت انرژي مي شود، افزود: بازار خان يكي از نمونه هاي اصيل معماري ايراني است كه در بسياري از ساعات نيازي به نور و يا سرمايش و گرمايش ندارد، اما معماري جديد به گونه اي است كه حتي در روز نيز بدون سيستم روشنايي، امكان فعاليت در آن ها وجود ندارد.
ابوالفضل اسدي مديرعامل شركت برق منطقه اي يزد نيز در اين نشست، مهم ترين موضوع پيش روي صنعت برق استان را محدوديت بار در تابستان عنوان كرد و با اشاره اينكه تابستان گذشته، براي صنعت برق استان بسيار سخت بود، ادامه داد: در اين دوره صنعت برق استان يزد ملزم به مديريت بار 800 مگاواتي بود كه سعي كرديم بيشتر اين همكاري را به سمت صنايع برده و كمترين ميزان خاموشي خانگي در كشور را داشته باشيم.
وي در تشريح برنامه هاي احداث نيروگاه در استان يزد خاطرنشان كرد: وزارت نيرو احداث حدود 12 هزار مگاوات نيروگاه توسط صنايع را در برنامه دارد و يكي از اين برنامه ها، احداث 1100 مگاوات نيروگاه توسط شركت معدني و صنعتي چادرملو است كه قرارداد آن با مپنا منعقد شده است.
دكتر اسدي با اشاره به اينكه احداث 10 هزارمگاوات نيروگاه خورشيدي و تجديدپذير نيز از برنامه هاي دولت سيزدهم در مدت 4 سال است، اضافه كرد: در اين خصوص تفاهم نامه اي با سازمان انرژي هاي تجديدپذير منعقد شده و اميدواريم طي اين 4 سال، 2 هزار مگاوات نيروگاه خورشيدي در استان يزد به بهره برداري برسد.
وي همچنين يادآور شد: استان يزد با دارا بودن 81.5 مگاوات نيروگاه خورشيدي، رتبه برتر كشور را دارد كه به منظور توسعه اين ميزان، براي احداث حدود 200 مگاوات نيروگاه خورشيدي، زمين هاي مورد نياز به متقاضيان سرمايه گذاري واگذار شده است.
مديرعامل شركت برق منطقه اي يزد همچنين با بيان اينكه تا سال 1400 بر اساس مصوبه هيئت وزيران، تنها صنايع فولادي و سيماني درگير مديريت بار مي شدند، تصريح كرد: براي كاهش سهم مديريت بار استان يزد در تابستان 1401، پيشنهادهايي از جمله همكاري ساير صنايع را ارائه كرديم.
وي اجراي 99.4 درصدي برنامه هاي سرويس و نگهداري شبكه برق، علي رغم تمامي سختي ها و چالش ها را از جمله دستاوردهاي شركت برق منطقه اي يزد در سال 1400 عنوان كرد و افزود: خوشبختانه با اجراي اين برنامه ها توانستيم بيشترين بهره برداري از شبكه را در سال گذشته داشته باشيم.
اسدي همچنين كاهش مصرف انرژي در 8 ماه سال را موجب خواب سرمايه و عدم استفاده از ظرفيت هاي نيروگاهي ايجاد شده دانست و ادامه داد: اميدواريم با افزايش بهره وري مشتركين به كمك سازمان نظام مهندسي ساختمان، شهرداري، اداره كل راه و شهرسازي، خانه صنعت معدن و تجارت و ديگر عوامل مربوطه، بتوانيم از اين سرمايه ها به صورت بهينه استفاده كنيم.
در ادامه اين نشست نيز علي جم مديرعامل شركت توزيع برق يزد، محسن شيرغلامي مديرعامل شركت توليد نيروي برق منطقه شرق و سيدمحمدحسن جمال الديني مديرعامل شركت مديريت توليد برق يزد، گزارشي از فعاليت ها و وضعيت سازمان تحت امر خود ارائه كردند.
نظرات