فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی یک عنصر هویتی است/   ...

فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی یک عنصر هویتی است/ ...

فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی یک عنصر هویتی است/  استخراج سجایای هویت ایرانی از شاهنامه فردوسی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، مجید طهوریان عسکری،‌ رئیس کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس در نشستی با محوریت "مفهوم شهر و هویت در شاهنامه فردوسی" اظهار کرد: توجه به حوزه توس یکی از محورهای گفتمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود.

وی افزود: سفر رهبری به توس سرآغاز توجه به حوزه ادبیات حماسی و جایگاه حکیم فردوسی بود؛ موضوع هویت و گفتمان تاریخی، یکی از نکات جدی است که در کلام مقام معظم رهبری وجود دارد و ما نیز بر اساس این سند بالادستی، با مردم صحبت کردیم؛ رهبری عنوان می‌کنند که هم باید فردوسی را شناخت، هم در شاهنامه تدبیر داشت و همچنین حکمت شاهنامه را کشف کرد.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اعلام اینکه حکمت فردوسی، حکمت اسلامی است بیان کرد: آن‌هایی که می‌خواهند حکیم فردوسی را از جریان اسلام و انقلاب دور کنند، بایستی بدانند که حکمت فردوسی، حکمت اسلامی است.

*توجه دوره ششم شورای شهر به معماری اسلامی و ایرانی
وی با اشاره به اینکه در دوره ششم شورای شهر توجه ما به حوزه معماری اسلامی و ایرانی و سیما و منظر شهری بوده است، گفت: در الگوهای فرهنگی، موضوع هویت به عنوان مسئله و حوزه‌ای جدی نمود پیدا می‌کند.

رئیس کمیسیون ویژه توسعه و ساماندهی توس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: تمام تلاش ما این است که در مسیر هویت حرکت کنیم، حتی اگر در مسیرمان خطایی داشته باشیم؛ بایستی توجهمان به این حوزه مبنایی باشد و اگر به دنبال هویت ایرانی و سیما و منظر شهری در معماری اسلامی ایرانی هستیم، می‌توانیم سجایای هویت ایرانی را از شاهنامه استخراج کنیم.

طهوریان عسکری ادامه داد: تلاش است در این گذر و مسیر مهمی که پیش رو داریم، به علاقه‌مندان حوزه هویت و معماری اسلامی و ایرانی با همراهی سازمان‌های مردم نهاد و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی یاری رسانیم، چرا که شاهنامه فردوسی یکی از قله‌های گفتمانی جریان انقلاب بوده و می‌بایست به کمیسیون توسعه و ساماندهی توس یاری رسانده شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ همکاران ما در شورای شهر توجه خوبی به منطقه توس داشتند، گفت: سال گذشته اعتبار ۱۲ تا ۱۵ میلیارد تومانی برای این منطقه در نظر گرفته شده بود ولی در سال جاری این رقم با همت شهرداری و کمیسیون تلفیق شورای شهر مشهد به بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد؛ امیدارم با تخصص اعتبارات این بخش، شاهد جهش حرکتی در منطقه توس باشیم.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: هر اتفاقی که در منطقه توس رقم می‌خورد، پایدار نخواهد بود مگر آنکه مردم آن خطه در موضوع دخیل و سهیم باشند، چرا که آن‌ها نگهبانان این میراث ماندگار ۹۰۰ ساله هستند؛ امیدواریم این نقش مردمی در تمامی موضوعات به ویژه مباحث پژوهشی، دیده شود.

طهوریان عسکری گفت: برای حوزه سیما و منظر بولوار شاهنامه نیز در سال ۱۴۰۱ ردیف اعتباری در نظر گرفته شده است؛ از ۲۴ اردیبهشت تا ۳ خرداد به مناسبت گرامیداشت فردوسی، ویژه برنامه‌هایی توسط شهرداری، میراث فرهنگی و حوزه هنری خراسان رضوی تدارک دیده شده است، از همشهریان درخواست می‌شود از این بسته برنامه‌های در نظر گرفته بهره‌مند شوند.

* بستر گفت‌وگو نخبگانی در نشست «مفهوم شهر و هویت در شاهنامه فردوسی»
الهه سادات ذوقی، رئیس مرکز پژوهش‌ها شورای اسلامی شهر مشهد نیز به عنوان دبیر این نشست اظهار کرد: مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد به مناسبت پاسداشت خاطر حکیم بزرگ توس و با توجه به دغدغه‌های اعضای شورای اسلامی شهر در خصوص نگاه هویت ساز برای شهر حضرت رضا(ع)، سلسه نشست‌هایی را با موضوع سند هویتی شهر، در نظر گرفته است.

وی افزود: امروز اولین نشست در این محور را با موضوع مفهوم شهر و هویت در شاهنامه فردوسی با حضور اساتید دانشگاه، پژوهشگران و علاقه‌مندان به این حوزه برگزار کردیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: خرسندیم که مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان اتاق فکر و موتور علمی و پژوهشی، این نشست را برپا می‌کند؛ به نظر می‌رسد که این نشست می‌تواند بستر گفت‌وگو نخبگانی پیرامون شبکه مسائل هویتی را فراهم کرده و پایه گذار رخدادهای مثبت در منطقه توس باشد و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی را به عنوان یک عنصر هویتی در مشهد معرفی کند.

*ارتقا جایگاه مشهد با احیا شاهنامه و جایگاه فردوسی در مدیریت شهری
ایمان فرهمندی، نایب رئیس کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در ادامه اظهار کرد: انسجام میان مردم مشهد بایستی با محوریت شاهنامه و فردوسی باشد، زیرا شاهنامه طی 10 قرن گذشته محور انسجام فارسی زبان‌ها و محور بقا کشور ایران بوده است؛ آنچه ایران را از حمله مغول و دیگر رخدادهای مهم حفظ کرده و روح زندگی را در مردم تقویت کرده، شاهنامه و فردوسی بوده است.

وی گفت: امروز یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانیم برای ارتقا جایگاه مشهد انجام دهیم، احیا شاهنامه و تقویت جایگاه فردوسی و توس در مدیریت شهری و شناساندن آن به عنوان هویت، به مردم مشهد است.

فرهمندی تصریح کرد: مهم ترین زیر ساخت توسعه متوازن شهر مشهد، زیر ساخت فکری آن است که شاهنامه می‌تواند این نقش محوری را دنبال کند.

در ادامه این نشست نیز فرزاد قائمی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی نیز به بیان نکاتی پیرامون مفهوم شهر و هویت در شاهنامه فردوسی پرداخت.


لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات