بهبود تراز مالی-فیزیکی طرحهای تفصیلی با لحاظ ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، حسین حسامی در گفتگویی با بیان اینکه «طرحهای تفصیلی» بهعنوان سند توسعه، پیشرفت و آبادانی شهرها شناخته میشوند که ذیل طرحهای جامع قرار میگیرند، اظهارکرد: طرح تفصیلی، سندی است که افق توسعه شهر برای چندین سال را ترسیم میکند، برهمین اساس، تهیه و تدوین آنها باید با دقت بسیار زیادی همراه باشد و ابعاد مختلف فنی، شهرسازی، زیستمحیطی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... در آن لحاظ شود.
وی افزود: با وجود اهمیت بالای طرحهای تفصیلی، عمدتا شاهد این هستیم که اطلاعات مورد استفاده برای تهیه این طرحها، گاه مربوط به ۱۰ سال قبل هستند و دادههایی قدیمی ملاک و مبنای تصمیمگیری برای شهرها و کلانشهرها میشوند.
حسامی با تاکید بر لزوم پیشبینی و تامین کاربریهای خدماتی مورد نیاز مردم در طرحهای تفصیلی که مشاوران روی آنها مشغول کار هستند، گفت: طرحهای تفصیلی باید مردممحور و مبتنی بر خواست، نیاز و اولویتهای مدنظر مردم باشد.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: علیرغم این تاکیدات و سیاستهای تدوینی، برخی مواقع شاهد این هستیم که طرحهای تفصیلی ابلاغی نهتنها نیازی از مردم را برطرف نمیکند بلکه مشکلاتی را هم برای آنها ایجاد مینماید که موضوع بسیار نامطلوبی است.
حسامی گفت: به منظور پرهیز از چنین آسیبهایی باید به سمت جلب مشارکت مردم برای تدوین طرحها پیش برویم و پشتوانه مردمی را داشته باشیم.
وی تراز منفی مالی و فیزیکی طرحهای تفصیلی را دیگر آسیب طرحهای تفصیلی عنوان کرد و افزود: این مهم موجب کاهش میزان تحققپذیری و اجرایی شدن طرح میشود؛ البته باید توجه داشت که مدیریتهای شهری هیچگاه نگاه درآمدی به آنها ندارند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اظهارکرد: با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای مشهدالرضا(ع)، اگر فرآیندهای تهیه و تدوین طرحهای تفصیلی را به درستی و براساس اصول کارشناسی پیش ببریم، میتوان این تراز را به سمت صفر و حتی مثبت سوق داد.
حسامی با اشاره به طرحهای تفصیلی حوزه شمالشرق مشهد مقدس که درحال تهیه شدن است، گفت: امیدواریم با تکیه بر اصول کارشناسی، بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و جلب مشارکت ذینفعان بتوان طرحی کاربردیتر، مبتنی بر نیازهای مردم و با تراز مالی و فیزیکی مطلوب تدوین نمود.
نظرات