رضایتمندی از اجرای طرح استقرار گاریهای مکانیزه زباله در شهرک «شهید مطهری»
معاون خدماتشهری شهردار کرمان خبر داد:
رضایتمندی از اجرای طرح استقرار گاریهای مکانیزه زباله در شهرک «شهید مطهری»
معاون خدماتشهری شهردار کرمان گفت: طرح استقرار ۴۰ گاری مکانیزه جمعآوری زباله که بهصورت پایلوت در شهرک «شهید مطهری» اجرا شده، پس از دوماه، رضایتمندی شهروندان و مدیران شهری را بهدنبال داشته و در قدم بعدی، در سایر مناطق شهری نیز اجرا خواهد شد.
به گزارش کرمانآنلاین، محمود ایرانمنش با اشاره به بازدید صبح امروز شهردار کرمان، به همراه شهردار منطقه سه، معاونان خدماتشهری مناطق پنجگانه و مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری، از روند اجرای طرح استقرار چهارچرخهای زباله در شهرک «شهید مطهری» و ارزیابی وضعیت جمعآوری زبالهها در مدت اجرای این طرح، افزود: شهرداری در راستای وظیفه ذاتی خود موظف به تنظیف معابر و جمعآوری زبالهها از سطح شهر است، اما برخی شهروندان متاسفانه با وجود اطلاعرسانی و فرهنگسازی گسترده، هنوز زبالههای خود را خارج از وقت اعلامشده بیرون میگذارند که تبدیل به معضلی برای شهر شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از زبالههای منازل، خارج از وقت بیرون گذاشته میشود، یادآور شد: گذاشتن زباله در خارج از وقت، چند مشکل برای شهروندان و شهرداری بهوجود میآورد؛ ازجمله اینکه زبالهگردها کیسههای زباله را برای پیدا کردن مواد قابل بازیافت پاره میکنند که چهره شهر را نازیبا میکند؛ ضمن اینکه شیرابه زبالههای تر بیرون میریزد و زمین را آلوده میکند و مسئله دیگر این است که رها کردن این زبالهها غذایی برای حیوانات ولگرد فراهم میکند و همچنین موجب آسیب به درختان میشود.
معاون خدماتشهری شهردار کرمان با تاکید بر اینکه زبالهها طبق روال همان ساعت ۹ شب جمعآوری میشود، افزود: طرح استقرار چهارچرخهای جمعآوری زباله، علاوه بر حل مشکل سرازیر شدن شیرابه زبالهها و جلوگیری از گسترش آلودگی در سطح شهر، موجب میشود در صورت وارسی زبالهها توسط زبالهگردها، زبالهها روی زمین رها نشود؛ ضمن اینکه غذا برای سگها و گربههای ولگرد نیز فراهم نمیشود.
ایرانمنش با اشاره به اینکه در سالهای گذشته هم از چهارچرخهای زباله در شهر کرمان استفاده میشد، خاطرنشان کرد: این طرح در گذشته به دلیل ناکافی بودن تعداد گاریها و اینکه قبلاً جنس گاریها فایبرگلاس بود که بهراحتی میشکست و آتش میگرفت، موفق نبود؛ اما در حال حاضر، چهارچرخهای فلزی خریداری شده که چندین سال دوام دارد.
وی بیان کرد: قرار بود طرح جمعآوری زباله ازطریق گاریهای مکانیزه در یکی از مناطق شهری بهصورت پایلوت اجرا شود و در صورت موفقیتآمیز بودن، این طرح را در سایر نقاط شهری هم اجرا کنیم.
معاون خدماتشهری شهردار کرمان ادامه داد: با هماهنگی منطقه سه شهری، این طرح بهصورت پایلوت در شهرک «شهید مطهری» اجرا شد و اکنون پس از دوماه از استقرار آزمایشی ۴۰ گاری مکانیزه در این محدوده، بازخورد خوبی داشتیم و اجرای این طرح، رضایتمندی شهروندان و مدیران شهری را در بر داشته است.
ایرانمنش افزود: در بازدید امروز صبح، مقرر شد طرح استقرار چهارچرخهای جمعآوری زباله در مناطق دیگر هم در یک محله با ویژگیهای متفاوت اجرا شود و چنانچه مشکلی نباشد، طرح جمعآوری مکانیزه زباله با استفاده از چهارچرخهای مستقر در سطح شهر در تمام نقاط شهری به اجرا درآید که البته همچنان جمعآوری زباله در ساعت ۹ شب بهصورت منظم و دائمی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برای خرید هر یک از گاریهای مکانیزه حدود چهار میلیون تومان هزینه شده است، بیان کرد: درست است که خرید این گاریها هزینه اولیهای به شهرداری تحمیل میکند، اما با توجه به چرخه گسترده مشکلات و هزینههایی که رها شدن زبالهها در سطح شهر برای شهرداری ایجاد میکند، هزینه اولیه خرید چهارچرخهای جمعآوری زباله در درازمدت جبران میشود.
معاون خدماتشهری شهردار کرمان ادامه داد: برای نمونه، شهرداری برای جمعآوری، عقیمسازی و ساماندهی سگهای بلاصاحب هزینه فراوانی میکند؛ درحالیکه اگر خوراک قابلتوجهی در سطح شهر برای آنها نباشد، خودبهخود زاد و ولدشان کم میشود و جلوی بسیاری از هزینههای اضافی برای شهرداری گرفته میشود.
ایرانمنش افزود: از مزایای دیگر این طرح، آن است که محیط زیست آلوده نمیشود و از نازیبا شدن چهره شهر و گسترش بیماریها و آلودگیها بهویژه در فصل گرم سال جلوگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که معمولاً زبالهها را در خارج از وقت، داخل جویها میگذارند، استقرار گاریهای جمعآوری زباله موجب کاهش هزینهای که شهرداری باید صرف تنظیف و آبیاری جویها کند، خواهد شد که این موارد، منفعتها و سودهای پنهانی است که اجرای این طرح به همراه خواهد داشت.
معاون خدماتشهری شهردار کرمان بیان کرد: از همشهریان عزیز تقاضا دارم حتماً زبالهها را ساعت ۹ شب بیرون بگذارند و تفکیک زبالهها را از منزل انجام دهند؛ چراکه اگر زبالهگردها ببینند در پاکتهای زباله، مواد بازیافتی نیست، معضل پاره کردن کیسههای زباله بهتدریج از بین میرود.
ایرانمنش یادآور شد: شهرداری تاکنون با شیوههای مختلف، به فرهنگسازی درخصوص ساعت گذاشتن زبالهها درِ منزل و تفکیک از مبدا اقدام کرده، اما متاسفانه هنوز هم تعداد قابلتوجهی از شهروندان، زبالههای خود را در غیر از ساعات اعلامشده بیرون میگذارند.
وی افزود: از رسانهها نیز میخواهیم برای فرهنگسازی در این زمینه اقدام کنند.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات