شورای ششم، شورای مردم است و نه شورای شهرداری
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، موسیالرضا حاجیبگلو، ناطق پیش از دستور چهل و چهارمین جلسه علنی شورای شهر مشهد مقدس بود؛ متن نطق به شرح ذیل است:
در ابتدای صحبتهای خود، یاد و خاطره «شهید مصطفی چمران» را گرامی میداریم؛ انسان وارستهای که میفرماید: «آن شخصی که تخصص ندارد و کاری را میپذیرد، بیتقواست»، حتی اگر تعهد نداشته باشد.
امیدواریم این گفتمان، به عنوان منشاء مدیریتی در حوزه مدیریت شهری مشهدالرضا(ع) همیشه مدنظر قرار گیرد و افرادی که توانایی مدیریت و یا تخصص ندارند، حتی با وجود تعهد، از پذیرش مسئولیت، اجتناب کنند.
از روزهای نخست فعالیت شورای ششم، گفتمانی در حوزه اعتبارات و بودجه به بهترین شکل در سطح ملی شکل گرفت؛ گفتمانی که خدمات در مشهدالرضا(ع) را «ملی» میداند و بودجه مدیریت شهری را «محلی».
چنین اعتبارات و بودجهای، کفاف مدیریت شهر را نمیدهد و باید بودجهای ملی برای آن درنظر بگیریم؛ بسیار خرسندیم که برهمین اساس، با پیگیریهای سرکار خانم «رحمانی»، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، 500 میلیارد تومان اعتبار برای زیرساختهای شهری مشهد مقدس اختصاص یافته است.
بارها تاکید کردهایم که معاونت برنامهریزی و شهرداری مشهد مقدس هرچه سریعتر، برای تحقق این ردیف اعتباری اقدام نماید و معطل نشود؛ اگر نتوانیم از این سرفصل بهرهمند شویم، این عدم توفیق نشان از ضعف مدیریت شهری خواهد بود و نه عدم توانمندی مدیران استانی و ملی چراکه این اعتبار را در ردیفهای بودجه سال 1401 سالانه کشور دیده و اختصاص دادهاند.
در سفر اخیر هیات دولت به مشهد مقدس، به اختصار توضیحاتی در تاکید بر لزوم اعمال نگاه و اعتبارات ملی به مشهدالرضا(ع)، توسط آیتا... علمالهدی و حجتالاسلام رئیسی مطرح شد و این گفتمان، به گفتمان ملی ارتقاء یافت.
توضیحاتی را هم باید پیرامون تذکرات بنده در جلسات علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس نسبت به شهرداری مشهد بیان کنم.
بارها تاکید کردهام که شورای ششم، شورای مردم است و نه شورای شهرداری؛ "تذکر" حق اعضای شورای اسلامی شهر بوده و براساس نگاه و نظر شخصی تذکراتی را مطرح کردهام که در آینده هم ممکن است تکرار شود چراکه موضوعی طبیعی میدانیم.
وظیفه ما نظارت بر عملکرد شهرداری است و لذا برخی افراد نباید از تذکرات به مدیریت شهری و مدیران شهری، ناراحت شوند و گلایه داشته باشند.
براساس رسالتی که داریم و وعدههایی که به مردم دادهایم، باید وظیفه نظارتی خود را به بهترین شکل انجام دهیم و تذکرات و غیره، شکل طبیعی دارد و موضعگیری خاصی نبوده است.
در کنار نقد و تذکر، قدردان عملکرد مدیریت شهری در بحث ساماندهی اراضی ارتش هستیم و این دستاوردها را کتمان نمیکنیم.
پس از 17 سال، کار بزرگی در مشهد مقدس انجام شد که دستاوردی در سطح ملی بود؛ اگر با همین نگاه ملی، تمام حوزههای مدیریت شهری را دنبال کنیم، قطعا اتفاقات خوب بسیاری را شاهد خواهیم بود.
اگر ورود عالمانه رئیس قوه قضائیه و پیگیریهای شهردار مشهد مقدس نبود، این پروژه همچنان به نتیجه نمیرسید؛ ساماندهی اراضی ارتش، فرصت ارزشمندی بود که به تبدیل به احسن شود.
محور بعدی صحبتهای خود را به موضوع «مطالبهگری» اختصاص میدهم؛ اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی باید بدانند که مطالبهگری حق آنهاست و هیچ ایرادی هم به آن وارد نیست ولی باید مراقب بود که از مطالبهگیری فاصله نگیریم.
اصحاب رسانه، کمکحال مدیریت شهری و شورای شهر هستند و این عزیزان باید نقطه نظرات هر عضو شورای شهر را، همانگونه که بیان شده، منعکس نمایند و از اعمال تحلیلهای خود به عنوان سخن اعضای شورای شهر، پرهیز کنند.
گاه شاهدیم که برخی افراد از مطالبهگری فاصله میگیرند و به تخریب و نقد غیرتخصصی و غیرکارشناسانه روی میآورد که سازنده نیست.
مطالبهگری باید به حق باشد و با انصاف؛ نمیشود مطلبی را بیان کرد که واقعیت ندارد و بعد به دنبال مطالبهگری باشیم.
نظرات