پیگیری شورا برای تقسیط جرایم بدهکارانِ شهرداری
در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان مطرح شد:
پیگیری شورا برای تقسیط جرایم بدهکارانِ شهرداری
نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، با حضور رییس و سایر اعضای شورا و معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان برگزار شد.
به گزارش کرمانآنلاین، رییس شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست، روز شهرداریها و دهیاریها را به کارکنان زحمتکش شهرداریها و دهیاریها تبریک گفت و با بیان اینکه همه کارکنان شهرداری در بخشهای مختلف برای آسایش عمومی مردم تلاش میکنند، افزود: در زمانی که همه در حال استراحت هستند، نیروهای شهرداری سعی دارند تا شهری آرام، تمیز و زیبا را به شهروندان تقدیم کنند.
سیدمحمدصادق تقوی، منشی شورای اسلامی شهر کرمان نیز در نطق پیش از دستور کار جلسه و طرح مصوبات، به چند نامه برگشتی از فرمانداری و هیات تطبیق درخصوص ارزش افزوده اشاره کرد و افزود: هیات تطبیق با پیشنهاد مطرحشده درخصوص ارزش افزوده موافقت کرده، اما به استناد تبصره یک ماده ۵۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده بهدلیل اینکه خارج از موعد مقرر بوده، آن را مغایر با قانون و مورد اعتراض دانسته است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان نیز در پاسخ به ایراد وارده، گفت: به استناد قانون، شهرداری مکلف بوده که لوایح عوارضی سال ۱۴۰۱ را به شورا ارسال کند که پس از طرح در کمیسیونهای مربوط، این لوایح بعد از تایید نهایی به فرمانداری و پس از آن به استانداری ارسال شده است.
محسن پوراسماعیلی، با تاکید بر اینکه البته قبل از ارسال به شورای اسلامی شهر، تمام لوایح پیشنهادی، با آرای دیوان عدالت اداری مطابقت داده شده، ادامه داد: لوایح، مورد تایید قرار گرفته و به استانداری ابلاغ شده است؛ ضمن اینکه طبق قانون اگر استانداری لوایح عوارضی شهرداریها را به مدت یک ماه تعیینتکلیف نکند، شهرداری میتواند وارد عمل شود.
وی بیان کرد: شهرداری تکلیف نهایی را به تایید کتبی وزارت کشور منوط کرده که درنهایت براساس تایید این وزارتخانه، ایرادات وارده بهصورت کتبی ارائه و با انجام اصلاحات، به استانداری ابلاغ شده است.
پوراسماعیلی تاکید کرد: این لوایح در استانداری بررسی شده و مورد تایید وزارت کشور است و هیچکدام از آنها روند افزایشی ندارد.
رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیطزیست شورا نیز، بر بررسی لوایح سالهای گذشته و نامههای رسیده از استانداری برای روشنشدن موضوع تاکید کرد و افزود: وظیفه قانونی خود را انجام دادهایم.
فتحالله مویدی، با بیان اینکه ایرادات لوایح عوارضی در وزارت کشور بررسی و ابلاغ شده است، ادامه داد: اگر هیات تطبیق فکر میکند لوایح غیرقانونی است، این موارد را از مراجع بالا پیگیری کند.
حسین چناریان، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا نیز بر اجرای لوایح عوارضی اصرار کرد و گفت: مورد افزایش تعرفه درخصوص لوایح وجود نداشته است؛ بنابراین، این ایراد درست نیست و مصوبه باید اجرا شود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان هم با بیان اینکه تعرفه عوارضی محلی ۱۴۰۰ شهرداری کرمان مصوب شورای اسلامی شهر کرمان در استانداری مورد بررسی قرار گرفته است، ادامه داد: استانداری ایرادات هیات تطبیق را مورد بررسی قرار داده و موارد را اعلام کرده است.
محسن پوراسماعیلی، همچنین درخصوص ایراد وارده هیات تطبیق درخصوص ضرایب موقعیت مکانی املاک محدوده کرمان گفت: با توجه به اینکه در لوایح عوارضی ۱۴۰۱ قیمت منطقهای براساس دفترچه کارشناسی شهرداری ملاک عمل قرار گرفته است، سعی کردیم تعادل و ارتباطی بین ضرایب ایجاد کنیم تا به قیمت کارشناسی روز املاک و قیمت منطقهای نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه قیمت موقعیتی مکانی املاک بر دو مبنا یکی براساس دفترچه قیمت منطقهای ابلاغیه دارایی و دیگری براساس هیات سه نفره کارشناسی تعیین میشود، ادامه داد: اصل ضریب مورد تایید است و اگر اقدامی شده، تنها در راستای عادلانهکردن عوارض بوده است.
پوراسماعیلی تاکید کرد: ملاک ما براساس این دو مبنا بوده و هر کاری که غیر از این دو مبنا انجام دهیم، سلیقهای است؛ بنابراین، ضرایب تعیین قیمت پروانه ساختمانی نیز
مطابق با دفترچه کارشناسی ۱۴۰۰ انتخاب شده است.
وی ادامه داد: قصد داریم طبق دفترچه روز کارشناسی شهرداری عمل کنیم و از شورای شهر میخواهیم دفترچه را مطالعه و اصلاح کند تا در آینده ملاک عمل قرار گیرد.
رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست شورا نیز با تاکید بر مقابله با کارهای خلاف قانون، گفت: اگر عوارض خدماتشهری، نوسازی، خودرو وغیره از مردم وصول نشده، نشاندهنده ضعف شهرداری است که باید پیگیری و طلب شهرداری از مردم مشخص شود.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان هم با تاکید بر اینکه در شورای شهر کرمان کارهای کارشناسی دلسوزانه انجام میشود و توان کارشناسی شورا بالاست، گفت: در بودجه موارد بهدقت بررسی و از جزییات غفلت نشده است.
علیرضا نادری، افزود: هرچند در روند کار به عدالت نزدیک شدهایم، اما کاستیهایی وجود دارد و نمیتوانیم ادعا کنیم که کار بیعیب و نقصی است.
در ادامه، سیدمحمدصادق تقوی، منشی شورای اسلامی شهر، به ارسال نامه رییس شورای اسلامی شهر کرمان به فرمانداری کرمان مبنی بر تقسیط بدون کارمزد جرایم قانونی از منظر شهری اشاره کرد و گفت: با توجه به ایرادات وارده، ملاک زمان باید تعیین شود که این امر موجب تشویق بدهکاران برای پرداخت جرایم میشود.
در ادامه این جلسه و طرح مصوبات کمیسیونها، حسین چناریان، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا، درخصوص پاسخ به مطالبات مردم و آزادسازی مسیر بزرگراه سردار شهید حاجقاسم سلیمانی، مشکل دسترسی و تردد تعدادی از مردم را به معبر مطرح و بر لزوم برطرفشدن آن تاکید کرد.
محسن پوراسماعیلی هم با بیان اینکه بهدنبال آن هستیم تا املاک مسیری پروژه بزرگراه سردار شهید حاجقاسم سلیمانی هرچه زودتر تعیینتکلیف و مسیر آزاد شود، گفت: املاک واقع در محدوده بلوار «عطا احمدی» تا بلوار «امام حسن(ع)» هنوز تعیینتکلیف نشده است، اما اگر روند تملک در این محدوده سرعت بگیرد، شاهد پیشرفت پروژه خواهیم بود.
وی در ادامه، به درخواست شهرداری برای قدردانی از ۹۸ نفر از کارکنان بازنشسته شهرداری با مبلغ ۹۸۰ میلیون ریال اشاره کرد و افزود: با این شرط که مبلغ از سقف مصوب تجاوز نکند، موافقت میشود تا این هزینه از ردیف هزینههای رفاهی پرداخت شود.
چناریان، همچنین طرح پیشنهاد سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان برای درخواست مبلغ ۳۰۹ میلیون ریال برای خرید هدایا و تجلیل از ورزشکاران زورخانهای را ازجمله مصوبات کمیسیون ذکر کرد که مورد تایید اعضای شورای شهر قرار گرفت.
در ادامه، رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا، بر لزوم توجه به دیگر رشتههای ورزشیِ نزدیک به سنت و مذهب و حفظ تعادل و عادلانه برخورد کردن با هیاتهای ورزشی را مورد تاکید قرار داد و افزود: پیشنهاد میشود کمکهای نقدی به ورزش، در قالب طرح و برنامه مدیریت شود و کار بهصورت سلیقهای پیش نرود.
محمدرضا کمساری در ادامه، به مصوبه پرداخت بدهی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان به شهرداری اختیارآباد و پرداخت آببهای مصرفی شهرداری منطقه یک از محل دیون تملک دارایی را ازجمله مصوبات کمیسیون دانست که مورد تایید اعضای شورای شهر قرار گرفت.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا، همچنین به درخواست شهردار کرمان درخصوص افزایش سقف مبادلات در ترک تشریفات شهرداری اشاره کرد و گفت: شهردار کرمان تقاضا کرده مبلغ ترک تشریفات در اختیار شهردار به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال افزایش یابد که با طرح این درخواست در کمیسیون، درنهایت با مبلغ ۲۰ میلیارد ریال موافقت شد.
حسین چناریان، با بیان اینکه هرچند در ترک تشریفات شهرداری فهرستبها و ملاکهایی برای تعیین قیمت گرفته شده و بر آن نظارت میشود، ادامه داد: شرط موافقت برای این درخواست، مبتنی بر ارایه گزارش سهماهه این حوزه و حضور عضو ناظر از شورای اسلامی شهر در هیات ترک تشریفات است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز طرح مصوبهای درخصوص بزرگداشت ایام غدیر را ازجمله مصوبات دانست و از برگزاری جلسهای با حضور جریانها و گروههای مردمی صاحب تجربه در برگزاری مراسم مذهبی خبر داد.
عشرت کردستانی، به اعلام گزارشی از برنامههای ستاد مردمی غدیر در سطح محلههای شهر و بانوان اشاره کرد و گفت: در حمایت از این تشکل مردمی، مصوب شد تا مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به ستاد مردمی غدیر اختصاص داده شود که منتظر تصویب نهایی این مصوبه در شورای عمومی هستیم.
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا هم با بیان اینکه ستاد مردمی غدیر برگرفته از هیاتهای مردمی سالها در کشور برای ساماندهی عید غدیر فعالیت میکند، گفت: برگزاری جشن محلهای در ۲۹ نقطه از شهر و برپایی ۳۰ موکب نیز ازجمله برنامههای این ستاد است.
محمدرضا کمساری، به برخورداری این ستاد از پشتیبانی مردمی اشاره کرد و اجرای ۵ برنامه خاص ازجمله برگزاری مراسم غدیر در مرقد شهدای غدیر و پارک مادر را ازجمله این موارد دانست.
وی با تاکید بر اینکه جریان غدیر در حال فراموشی است و ما وظیفه داریم از آن مراقبت کرده و آن را احیا کنیم، افزود: بهدلیل مردمیبودن این جریان، استقبال عمومی مردم نیز خوب است و نیاز است در شورای شهر مطرح شود.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای نیز با تاکید بر اینکه این موضوع مصوبه کمیسیون است و میتواند اجرا شود، به حضور مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهراری کرمان در نشست کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با ستاد مردمی غدیر اشاره کرد.
محمد امینیزاده افزود: پرداخت این مبلغ به ستاد مردمی غدیر بررسی شده و شهرداری با نگاه محلهها، خواهان برگزاری این جریان است و میتوان از فرصت ایجادشده برای اطلاعرسانی در حوزه مدنظر شهرداری استفاده کرد.
وی تاکید کرد: هدف، تقویت جریان انقلابی در شهر کرمان است.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان، پرداخت مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به ستاد مردمی غدیر را مبلغی زیاد و مستلزم مشخصشدن ردیف بودجه آن دانست.
علیرضا نادری، با بیان اینکه ردیف پرداخت این مبلغ مشخص نیست، بیان کرد: این درخواست باید در شهرداری مطرح شود و درخصوص اینکه کمک مالی به چه کسی و کجا میخواهد داده شود، بررسی شود.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا نیز به سابقه طولانی فعالیت ستاد غدیر اشاره کرد و با بیان اینکه ستاد مردمی غدیر درخواستهای مشابه این مورد را نیز قبل از این پیشنهاد مطرح کرده بود، افزود: اشکال واردشده به این مصوبه، این است که شهرداری باید ردیف بودجه آن را تعیین کند و سپس مبلغ پرداخت شود.
حسین چناریان، اجرای برنامههایی چون غدیر را مردممحور و لازم برشمرد و گفت: هرچند با اصل کار موافق هستیم، اما درخواست کمک مالی برای اجرای برنامههای ستاد مردمی غدیر باید ابتدا در شهرداری مطرح و با مشخصشدن ردیف بودجه، پرداخت شود.
ریس کمیسیون شفافیت و هوشمندسازی شورا نیز بیان کرد: مراسم غدیر بهدلیل حضور مردم، نمود پررنگی دارد و به دلیل ماهیت مردمیبودن، نیاز به کمک از ارگانهای دولتی و وابسته به بودجه نیست.
سیدمحمد موسوی، با تاکید بر اینکه لازم است اینگونه کمکها به شکلی ضابطهمند شده و نحوه همکاری و کمک مالی نیز مشخص شود، ادامه داد: ستاد مردمی غدیر، جنبه مردمی دارد؛ بنابراین، مطرحشدن موضوعی در شورای عمومی بدون جزییات کار که مستلزم پرداخت مبلغ است، نیازمند بررسی دقیقتر است.
رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست شورا نیز با بیان اینکه ستاد مردمی غدیر ستادی قانونی و امام جمعه در راس آن است، گفت: دستگاههای فرهنگی از این نوع زیاد داریم و شهرداری نیز جز ارگان هایی است که کار فرهنگی میکند، اما لازم است کار در چارچوب قانون انجام شود.
فتحالله مویدی تاکید کرد: برای خدمت به مردم و برگزاری مراسم ملی و مذهبی، گروههای جهادی زیادی وجود دارند، اما درخصوص اینکه مبلغ پیشنهادشده کجا و کی هزینه میشود، باید روال مشخصی باشد؛ بنابراین، درخواست باید در مسیر خودش روال کاری خود را طی کند.
نایب رییس شورا نیز با بیان اینکه ستاد مردمی غدیر در استان به رسمیت شناخته شده و اتهام سیاسیزدن به این گروه مردمی بیانصافی است، ادامه داد: درخصوص نحوه و میزان کمک به این ستاد، باید بررسی بیشتری انجام داد.
محمود بابایی، به سابقه کمک به گروههای مردمی در شورای شهر اشاره کرد و گفت: سیاست شورا و شهرداری در زمان حاضر و گذشته مبتنی بر تقویت جریانهای مردمی و مشارکت آنها در برگزاری جشنها و مراسم بوده است.
چناریان، ریس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا هم، با بیان اینکه معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار در نشست کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با اعضای ستاد غدیر، برای تامین بودجه برنامههای ستاد غدیر از محل اعتبارات فرهنگی به صراحت اظهارنظر نکرده است، ادامه داد: کسی با جشن غدیر مخالف نیست و هزینههای برآوردشده ازسوی رییس ستاد غدیر، از محل اعتبارات فرهنگی نمیتواند تامین شود؛ بنابراین، تامین مبلغ پیشنهادشده از این لحاظ که از چه ردیفی، کجا و به چه کسی داده شود، باید بررسی شود.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات