بكارگيري هوش مصنوعي در سامانه اتفاقات برق / راهكارهاي شناسايي و رفع به موقع خرابي هاي شبكه توزيع برق
به گزارش پايگاه خبري توانير ، دكتر مسعود صادقي اجراي طرح هوشمندسازي مركز اتفاقات برق تحت عنوان "طرح هما" را از اقدامات شاخص اين عرصه در سال 1400 برشمرد و اظهار داشت: تا پيش از راه اندازي طرح هما، اپراتورها براي پاسخگويي به انبوه تماس مشتركان، تحت فشار كاري قرار داشتند و در شرايط بحراني با پديده تماسهاي بهمني مواجه بوديم به طوريكه امكان پاسخگويي به مشتركان در زمان اندك وجود نداشت و بايد در صف تماس قرار مي گرفتند.
مديركل دفتر مهندسي و راهبري شبكه توزيع برق شركت توانير افزود: براي حل اين موضوع اقداماتي بر پايه دانش مهندسي ايراني و بدون استفاده از ابزار و امكانات وارداتي شكل گرفت و سياستهاي بسيار متهورانه شركت توانير باعث شد دستاوردهاي صنعت برق در اين عرصه در مرزهاي مناسبي از دانش فني و در تراز بين المللي قرار بگيرد.
وي ادامه داد: در طرح هما مشتركان مي توانند انتخاب كنند به جاي ارتباط صرف با اپراتور و قرار گرفتن در صف تماسهاي بهمني ،با كمك هوش مصنوعي شناسايي شوند و خدمت مورد درخواست خود را ثبت و كد پيگيري دريافت كنند و درخواست نيز به طور مكانيزه و به همراه مختصات مكاني مشترك به واحدهاي عملياتي ارجاع مي شود.
دكتر صادقي نكته نوآورانه طرح هما را بهره گيري از هوش ماشيني ذكر كرد كه به اتكاي آن ،سامانه اتفاقات برق قادر است به طور هوشمند چندين برابر ظرفيت معمول اپراتورها، نسبت به پاسخگويي و ثبت درخواست مشتركان اقدام كند.
وي توضيح داد: در اين فرايند مشترك از سه مسير مي تواند نسبت به ثبت درخواست خود اقدام كند كه تماس با مركز تماس IVR كه مشترك را قادر مي سازد ارتباط با هوش مصنوعي يا عوامل انساني را انتخاب و مشكل برق خود را ثبت كند از جمله اين مسيرهاست.
صادقي ادامه داد: همچنين برقراري ارتباط با درگاه تماس "برق من" و ثبت خاموشي را بدون تماس با عوامل انساني و با استفاده از اين نرم افزار مفيد و كاربردي، دومين راهكار ثبت درخواست است.
وي افزود: درهمين راستا و به عنوان سومين راهكار، مشترك مي تواند درخواست خود را از طريق آدرس وب سايت شركت توزيع نيروي برق مربوطه ثبت كند.
دكتر صادقي در خصوص روند ثبت درخواست مشتركان از طريق هوش مصنوعي گفت: در اين حالت ضمن شناسايي مشترك ،آدرس وقوع خاموشي از طريق اطلاعات ثبت شده در سيستم خدمات مشتركين و بدون دريافت اطلاعات از تماس گيرنده ،مكان يابي مي شود و پس از ثبت يك ركورد خاموشي در نرم افزار ثبت حوادث ،نوع و محل خطا از طريق ساختار شاخه اي شناسايي و موقعيت خاموشي بالادستي و فيدرهاي تغذيه كننده اي كه از مدار خارج شدند تعيين مي شود و ساير مشتركاني كه دچار قطعي شدند نيز بدون برقراري تماس و اطلاع رساني ، شناسايي و در جهت رفع مشكلشان اقدام مي شود.
وي ادامه داد: در مرحله بعد انتخاب خودكار مناسب ترين اكيپ و ارجاع كار به خودرو اتفاقات به طور هوشمند از طريق سامانه مديريت ناوگان خودرويي (AVL) و بدون دخالت انساني انجام مي شود و پس از مراجعه خودرو به محل و انجام عمليات تعمير و بازيابي شبكه به وسيله پرسنل برق ،اطلاعات مربوط به عمليات در سامانه قرار مي گيرد و از سوي اپراتور به مشترك اطلاع رساني و از او نظرسنجي مي شود.
مديركل دفتر مهندسي و راهبري شبكه توزيع برق شركت توانير ارايه كد پيگيري همزمان با ثبت درخواست از سوي مشترك را موجب اطمينان خاطر و افزايش سطح اعتماد و جلب رضايت مردم نسبت به رسيدگي به موضوع و رفع خرابي شبكه عنوان كرد و افزود: طي 2-3 سال اخير برنامه ريزي مناسبي براي استقرار حداكثري اين سامانه در تمامي شركتهاي توزيع برق انجام داديم و هم اكنون اين سامانه در تمامي مراكز جمعيتي كشور عملياتي شده و روال استقرار و تقويت آن در حال پيگيري است.
خبرنگار: قدرت اله عليزاده
نظرات