حفظ پايداري شبكه فوق توزيع و انتقال استان يزد با وجود سيل بي سابقه
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي شركت برق منطقه اي يزد، ابوالفضل اسدي با اشاره به اهميت بالاي شبكه برق استان يزد در پايداري شبكه كشور و ارتباط الكتريكي از طريق 11 خط انتقال و فوق توزيع با استان هاي خراسان، كرمان، فارس و اصفهان به عنوان چهارراه تبادل انرژي، افزود: پس از اعلام هشدار هواشناسي، با بهره گيري از تجربيات قبلي بروز سيل، ضمن اجراي اقدامات بهينه سازي ساليانه و اقدامات پيشگيرانه و اصلاحي؛ ايمن سازي خطوط و پست هاي انتقال و فوق توزيع در دستور كار قرار گرفت.
اسدي با بيان اينكه استان يزد داراي 85 پست و 4128 كيلومتر مدار خطوط انتقال و فوق توزيع است، در تشريح اقدامات پيشگيرانه انجام شده براي كاهش خسارات و صدمات ناشي از سيل، به بازديد ميداني نمايندگان اداره كل مديريت بحران استانداري، شهرداري و فرمانداري يزد از محل هاي در معرض خطر اشاره كرد.
ايمن سازي و تقويت سيل بند هاي پست هاي حساس و حياتي در پايداري شبكه برق استان
وي ادامه داد: اين بازديد پيشگيرانه به منظور پيگيري رفع آسيب پذيري سه پست حساس و حياتي در پايداري شبكه برق استان و منطقه جنوب كشور انجام شد و طي آن، ايمن سازي و تقويت سيل بند هاي اين پست ها انجام شد.
مديرعامل شركت برق منطقه اي يزد همچنين از تشكيل كميته مديريت بحران و كارگروه تخصصي شناسايي و ايمن سازي ستاد مديريت بحران اين شركت، سه روز قبل از بارندگي هاي پديده مونسون، خبر داد و عنوان كرد: با تشكيل اين كارگروه، ضمن اعلام آمادگي به بهره برداران پست ها براي ارسال گزارش ميداني از وضعيت آب گرفتگي اطراف پست هاي انتقال و فوق توزيع استان، تامين تيم هاي عملياتي و ماشين آلات عمراني مورد نياز براي مديريت بحران سيل انجام شد و استقرار آن ها در مناطق مختلف استان قبل از وقوع احتمالي سيل تا پايان بحران ادامه داشت و كماكان ادامه دارد.
آماده باش 24 ساعته براي گروه هاي تعميراتي و پشتيباني برق منطقه اي يزد
وي ادامه داد: همچنين تمامي برنامه هاي تعميرات داراي ريسك بالا تا پايان شرايط اضطراري ناشي از سيل لغو شده و گروه هاي تعميراتي و پشتيباني شركت در وضعيت آماده باش 24 ساعته قرار گرفتند.
اين مقام مسئول همچنين در تشريح ايمن سازي پست هاي برق در معرض خطر، تصريح كرد: ضمن شناسايي مسير هاي احتمالي حركت سيل به سمت تاسيسات انتقال و فوق توزيع و در نظر گرفتن مسيرهايي كه امكان انحراف آب در آن ها وجود دارد، مسير هاي احتمالي ورود آب به پست هاي برق و محل عبور خطوط انتقال و كابل هاي فشار قوي مسدود شده و شبكه هاي با پايه هاي بتني يا چوبيِ در معرض خطر نيز ايمن سازي شد.
بازديدهاي ميداني از محل هاي احتمالي در معرض خطر در زمان بارندگي
دكتر اسدي حضور و بازديد هاي ميداني مديران و كاركنان اين شركت از محل هاي احتمالي در معرض خطر در زمان بارندگي را از فعاليت هاي انجام شده در زمان وقوع سيل برشمرد و گفت: اقدامات اصلاحي مورد نياز نيز پس از انجام اين بازديد ها جهت حفظ پايداري شبكه انتقال و فوق توزيع استان يزد انجام شد.
وي آمادگي تمامي عوامل، امكانات و پيمانكاران شركت براي مقابله با حوادث احتمالي ناشي از سيل را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: منحرف كردن آب از ورودي پست هاي انتقال و فوق توزيع، ايمن سازي پست 400 كيلوولت يزد1 و پست هاي 63 كيلوولت شمال و جنوب و خطوط كابلي 63 كيلوولت آزادگان و منتظرقائم كه در معرض ورود آب قرار گرفت، نيز از فعاليت هاي انجام شده، است.
لازم به ذكر است با توجه به برنامه ريزي، اجراي اقدامات پيشگيرانه و اصلاحي و ايمن سازي نقاط حساس، شبكه برق فوق توزيع و انتقال استان يزد در وضعيت پايدار قرار داشته و هيچگونه خاموشي در اين شبكه ايجاد نشد.
لزوم شناسايي نقاط آسيب ديده از سيل در پست ها و خطوط انتقال و فوق توزيع و اقدامات اصلاحي لازم
مديرعامل شركت برق منطقه اي يزد به تشكيل كميته مديريت بحران در روز پس از حادثه سيل اشاره كرد و افزود: با استفاده از لايه هاي مختلف اطلاعات جغرافيايي GIS، بررسي ها و بازديدهاي مختلفي انجام شد و بر اساس گزارش هاي اخذ شده، مشخص شد كه فرونشست زمين در برخي نقاط خصوصا نزديك محل هاي عبور كابل فشار قوي، براي شبكه برق خطرآفرين شده اند، لذا براي تيم هاي عملياتي، برنامه هايي براي انجام اصلاحات لازم تعريف شده است.
وي افزود: بازديدهاي پس از وقوع سيل تا زمان پايان عمليات ساير سازمان هاي خدمت رسان ادامه خواهد داشت تا هماهنگي كامل براي انجام اقدامات اصلاحي انجام گيرد.
تكميل درس آموخته مديريت سيلاب در صنعت برق
اسدي ادامه داد: شركت هاي برق منطقه اي و توزيع يزد به عنوان شركت هاي خدمت رسان، وظيفه آمادگي شبانه روزي خود را تامين مطمئن انرژي برق مشتركين مي دانيم و در اين راستا از وقايع رخ داده به عنوان فرصت استفاده كرده و براي تدوين تجربيات، اقدامات و استخراج نقاط قوت و قابل بهبود با هماهنگي شركت توانير و تبادل تجربيات با ساير شركت هاي صنعت برق، برنامه اي در دست اقدام داريم.
نظرات