به گزارش شهریار، یعقوب هوشیار در جریان برگزاری جلسات اداری قرار خدمت شهرداری تبریز در منطقه ۱۰، اظهار کرد: تکلیف سهم ۵۰ درصدی و ۸۰ مغازه شهرداری تبریز در پروژه صاحب الامر باید هرچه سریعتر مشخص شود.
وی ادامه داد: فقدان معبر در این بازار موجب شده تا مغازههای احداث شده دچار رکود شوند. اصفهان از تبریز الگوبرداری کرده و میدان نقش جهان را ساخته و در شان تبریز نیست که در این میدان قدیمی، میوهفروشی شود.
شهردار تبریز در ادامه از احیای دوباره میدان صاحب آباد تبریز با حفظ هویت تاریخی این مجموعه خبر داد و گفت: در وهله نخست باید وضعیت موجود این مجموعه مستندسازی و مغازههای مجاز و غیرمجاز احداث شده در آن مشخص شوند.
هوشیار تصریح کرد: باید هماهنگی لازم با اداره کل راه و شهرسازی در خصوص انتقال اصناف صاحب آباد به بلوک تازه تاسیس توسط راه و شهرسازی صورت گیرد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ هویت تاریخی میدان صاحب آباد یادآور شد: نحوه تملک اصناف محل و واحدهای مجاز و غیرمجاز و احیای دوباره میدان صاحبآباد و مجموعه حسن پادشاه باید در دستور کار قرار گیرد.
میدان صاحب آباد مجموعه تاریخی و ارزشمند ایران در زمان سلطان حسن آق قویونلوها احداث شده است. عمارت نصریه شامل مسجد، مدرسه، مقبره و زاویه بوده در میدان صاحب آباد بوده و در دوره صفویه به ویژه دوره شاه طهماسب، مسجد شاه طهماسب در میدان ساخته شده است.
این مجموعه در ضلع شمالی رودخانه مهرانه رود (میدان چایی) و در زمین های روستایی به نام صاحب آباد که در آن زمان روستایی چسبیده به شهر تبریز بوده و توسط رودخانه مهرانه رود از خود شهر جدا شده بود بنا شده و بعد از ساخت این مجموعه بوده است که شهر تبریز از سمت شمال توسعه یافته است. در واقع میتوان گفت این توسعه، اولین توسعه شهری غیر ارگانیک و برنامه ریزی شده شهری در ایران بوده است.
این مجموعه حدود یک قرن مرکز حکومت ایران و مقر فرماندهی پادشاهان قراقویونلو و آق قویونلو تا زمان شاه طهماسب دومین پادشاه صفوی بوده است و با توجه به ویژگی های فاخر آن با اتصال به بازار و بناهای مذهبی و حکومتی سرآغاز شیوه ای کامل از میدان های ایرانی شد که بعدها در قزوین و اصفهان ایجاد شد.
نظرات