پروژه کاهش دی اکسید کربن در بلژیک انتشارات صنعتی را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد

پروژه کاهش دی اکسید کربن در بلژیک انتشارات صنعتی را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد

شهریار تبریز / مهراب محرابی‌نیا: از جمله عواملی که طی دهه‌های اخیر بر سرعت پیدایش پدیده تغییر اقلیم تاثیر گذاشته‌اند انتشار فزاینده گازهای گلخانه‌ای می‌باشد. گازهای گلخانه‌ای در اثر فعالیت‌های انسانی به اتمسفر رها می‌شوند. این گازها با صعود به جو زمین مقدار زیادی از انرژی خورشد را در خود نگه داشته و با این کار منجر به گرم شدن کره زمین و هوای اطراف آن شده اند.

البته مقدار اندکی از این گازها به طور طبیعی در جو زمین وجود دارد. دی اکسید کربن یک گاز گلخانه‌ای مهم به حساب می‌آید. سوزاندن سوخت‌های بر اساس کربن، فعالیت‌های صنعتی انسانها و آلودگی‌های ناشی از این فعالیت‌ها از زمان انقلاب صنعتی تا به حال، صنعتی‌شدن جوامع، رشد شهرنشینی، رشد جمعیت، تغییر سبک زندگی و... مقدار گازهای گلخانه‌ای را به طور غیر طبیعی افزایش داده و پدیده گرمایش جهانی را به وجود آورده است. این گاز همچنین یکی از عوامل عمده اسیدی‌شدن آب اقیانوس‌ها می‌باشد، چون در آب حل می‌شود و اسیدکربنیک ایجاد می‌کند.

در جهت مواجهه با افزایش گازهای کربنی، اقدامات شهرها باید بر اساس تغییر سوخت مصرفی و الگوی رشد اقتصادی کم کربن و حتی کربن‌خنثی در نظر گرفته شود که در این راه، استفاده از منابع تجدیدپذیر می‌تواند کمک قابل توجهی داشته باشد. کربن‌زدایی یک چالش جهانی است که نیاز به مسئولیت جمعی و همکاری تمامی سازمان‌های دولتی و خصوصی دارد. امروزه، شهرها و کشورهایی که در رابطه با تغییرات اقلیمی نگران هستند درصدد استفاده از برنامه‌ها و ابزارهایی برای تبدیل شهرهای خود به شهرهای کربن‌خنثی یا همان به صفررساندن انتشار کربن در شهرها می‌باشند.

یک مرکز کربن‌زدایی در بندر خنت بلژیک با انتشارت کربنی مایع‌شده به پرکردن تانکرها کمک کرده و در آخر به محل اصلی خود در زیر زمین فرستاده می‌شوند. مقامات بندر خنت که سومین بندر شلوغ بلژیک است، از افتتاح پروژه‌ای جدید برای ایجاد تسهیلات برای کاهش انتشارات کربنی خبر دادند. این مرکز که به درستی به مرکز کربن زدایی نامیده شده است باید دی اکسید کربن را از صنایع بندر گرفته، آن را تبدیل به مایع کرده و در سیلوهای بزرگ ذخیره کند. سپس، مقامات این بندر از این کربن ذخیره‌شده برای پرکردن تانکرها استفاده کرده و دوباره آنها را به کشورهایی از قبیل هلند یا نروژ که گاز طبیعی تولید می‌کنند می‌فرستند واین کشورها آنها را در آخر به زمین بر می‌گردانند.

به گفته بیانیه رسمی که توسط مقامات خنت منتشر شده است، این مرکز و قطب کربن باید تا پایان ۲۰۲۷ سال تکمیل شود. این مرکز قادر خواهد بود تا ۶ میلیون تن از دی اکسید کربن را از صنعت بزداید.

کربن‌زدایی صنعت بلژیک

یکی از چالش‌های فراروی کربن‌زدایی بندر خنت این است که بخشی از آن در هلند واقع شده است. کانال رستینگلید که آبراهه‌های شهر را تغذیه می‌کند در نهایت به دهانه رود شلدا در آن طرف مرز منتهی می‌شود.

مقامات مربوطه می‌گویند از آنجا که تحقق این پروژه نیازمند داشتن زیرساخت در دوکشور بلژیک و هلند است، تامین بودجه این پروژه از اهم موضوعات است. با این وجود، همه مسئولین شهری درصدد فراهم کردن امکانات برای به ثمر رساندن این پروژه هستند.

علاوه بر این، تخمین‌ها نشان می‌دهند که کل انتشارات کربنی از صنایع بندر در حدود ۲۲ میلیون تن می‌باشد. این پروژه جدید قادر خواهد بود چیزی در حدود ۶ میلیون تن در بلژیک و ۳ میلیون تن در کشور هلند به کاهش انتشارات کربنی کمک کند که در مجموع ۱۵ درصد کل انتشارات صنایع بلژیک را کاهش خواهد داد.

دان شالک، مدیر عامل بندر خنت، در گفتگو با رسانه ها اعلام کرد که این بندر در نظر دارد که تا سال ۲۰۵۰ اقلیم خنثی‌شده و انتشارات کربنی آن را تا سال ۲۰۳۰  نصف کند. شرایط خنثی اقلیمی بدین معنی است که میزان گازهای گلخانه‌ای انتشاریافته با میزان گازهای حذف‌شده از جو به تعادل برسد. از اینرو، آن حجم از گازهای گلخانه‌ای که خودروها و نیروگاه‌ها تولید می‌کنند باید از طریق جذب گازهای گلخانه‌ای با روش‌هایی مانند درختکاری و جنگلکاری و یا فن‌آوریهای جذب کربن خنثی شوند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات