در تامین سرویس‌های مدارس استثنایی شهر کرمان مشارکت می‌کنیم

شهردار کرمان: در تامین سرویس‌های مدارس استثنایی شهر کرمان مشارکت می‌کنیم
شهردار کرمان گفت: آمادگی داریم در قالب تفاهم‌نامه همکاری در زمینه تامین تعدادی از سرویس‌های مدارس استثنایی شهر کرمان مشارکت کنیم.

به گزارش کرمان‌آنلاین، سعید شعرباف، در جلسه‌ای که به‌منظور بررسی مسئله تامین سرویس رفت‌وبرگشت دانش‌آموزان مدارس استثنایی و با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان، رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی کرمان، مشاور شهردار در حوزه افراد دارای معلولیت، معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار و مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری کرمان، تشکیل شد، با اشاره به اینکه براساس قانون، شهرداری باید امکان استفاده رایگان افراد دارای معلولیت از خطوط اتوبوسرانی درون‌شهری را فراهم کند و وظیفه‌ای در تامین سرویس مدارس استثنایی ندارد، افزود: با توجه به اینکه در آستانه بازگشایی مدارس قرار داریم، نیاز به حمل‌ونقل عمومی افزایش می‌یابد و امکان تخصیص اتوبوس‌های درون‌شهری به جابه‌جایی دانش‌آموزان مدارس استثنایی را نداریم.

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌های موجود، تنها راهی که برای حمایت از مدارس استثنایی در زمینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان وجود دارد، این است که با رانندگان یا شرکت‌های حمل‌ونقل درون‌شهری جهت اختصاص چند مینی‌بوس، در قالب مسئولیت اجتماعی شهرداری، قرارداد ببندیم و در این خصوص باید مصوبه‌ای هم از شورا بگیریم.

شهردار کرمان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم در قالب تفاهم‌نامه همکاری در زمینه تامین تعدادی از سرویس‌های مدارس استثنایی شهر کرمان مشارکت کنیم.

شعرباف بیان کرد: باید یک کارت الکترونیکی جهت استفاده رایگان افراد جانباز و دارای معلولیت از خدمات عمومی طراحی شود و اطلاعات این افراد ازطریق شماره ملی ثبت شود تا به‌راحتی بتوانند از خدمات شهری به‌صورت رایگان استفاده کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این جلسه، ضمن تشکر از شهرداری برای همکاری ویژه در کمیسیون ماده ۱۸، گفت: با مشارکت نمایندگان شهرداری در این کمیسیون، پیگیری‌های لازم انجام شده و امیدواریم با بازگشایی مدارس، کمترین مشکل را در سرویس‌دهی مدارس استثنایی داشته باشیم.

رضا رضایی، خاطرنشان کرد: تامین سرویس برای دانش‌آموزان مدارس استثنایی موجب کاهش ترافیک خواهد شد و دغدغه خانواده‌های این دانش‌آموزان را که درگیر مسایل عمده‌ای هستند، کم می‌کند.

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در حال حاضر، ۱۲۰۰ دانش‌آموز دارای معلولیت در شهر کرمان تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی هستند، خاطرنشان کرد: آموزش افراد دارای معلولیت، از الزامات فراهم‌سازی زندگی بهتر، مستقل‌تر و رفاه اجتماعی برای آنهاست.

محمود بنی‌اسد، یکی از معضلات خانواده‌های دانش‌آموزان دارای معلولیت و آموزش و پرورش استثنایی را بالا بودن هزینه ایاب و ذهاب آنها بیان کرد و افزود: اغلب این خانواده‌ها توان مالی مناسبی ندارند و برای حل این مسئله، یک اقدامی در برخی کلان‌شهرهای کشور انجام شده و شهرداری‌ها در تامین سرویس مدارس استثنایی مشارکت می‌کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر، ۱۳ مدرسه استثنایی و سه مرکز مشکلات یادگیری در شهر کرمان داریم که از این تعداد، ۱۳ مرکز دچار مشکلات عدیده‌ای در زمینه تامین سرویس دانش‌آموزان خود هستند.

معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان نیز بیان کرد: قرار است هفته آینده جلسه‌ای درخصوص مناسب‌سازی فضاهای شهری با اولویت مناسب‌سازی محیط پیرامون مدارس استثنایی با حضور معاونان فنی مناطق و مشاوران شهردار در حوزه افراد دارای معلولیت داشته باشیم و مواردی ازجمله خط‌کشی، لکه‌گیری آسفالت و بهسازی اطراف این مدارس جهت سهولت تردد افراد دارای معلولیت انجام می‌شود.

مهدی نیکویی یادآور شد: در معابری که به مدارس منتهی می‌شوند، از ۱۵ شهریورماه، مجوز حفاری صادر نمی‌شود.

مشاور شهردار در حوزه افراد دارای معلولیت نیز در این جلسه، با تاکید بر ضرورت مناسب‌سازی فضاهای شهری با اولویت محیط پیرامون مدارس استثنایی، بیان کرد: در شهر کرمان فقط یک مدرسه ویژه افراد نابینا داریم که کل شهر را باید پوشش دهد و تردد برخی از دانش‌آموزان بسیار دشوار است.

اسماعیل مهدی‌زاده، خاطرنشان کرد: تعدادی از دانش‌آموزان دارای معلولیت در مدارس عادی تحصیل می‌کنند و این مسئله، لزوم مناسب‌سازی سایر مدارس را هم نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: والدین برخی دانش‌آموزان وقتی از هزینه ایاب و ذهاب مطلع می‌شوند، می‌گویند دیگر فرزندان خود را به مدرسه نمی‌فرستیم.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات