دستپخت اصیل تبریزی، متبرک به نذر حسینی

دستپخت اصیل تبریزی، متبرک به نذر حسینی

شهریار تبریز/فرشید باغشمال : موکب جنت‌الحسین شهرداری تبریز، از موکب‌هایی است در پیشاپیش موکب‌ها، پذیرای زائران است؛ بنابراین وعده‌های غذایی موکب، در ساعات اولیه ظهر و شب، با بیشترین استقبال، از سوی عزاداران و زائران مواجه است.

کمک‌های مردمی، پشتیبان انبار و آشپزخانه موکب

مشارکت و پشتیانی مردمی موکب، امسال نیز چشمگیر بوده‌است. از چند روز پیش از برپایی موکب، اقلام آشپزی، از برنج و روغن تا انواع حبوبات و پیاز و سیب‌زمینی، در انبار مناسبی جاگذاری شده‌است. به علاوه، گوشت مورد نیاز هم برای اینکه تازه طبخ شود، از برنامه ذبح نذورات، تامین و پس از پاکسازی و بسته‌بندی، راهی آشپزخانه موکب می‌شود.

طبخ سه وعده غذا با حضور آشپزهای کاربلد، چند روزی است که در موکب شهرداری تبریز، آغاز شده‌ و روز به روز تنوع و آمار توزیع آن بیشتر می‌شود.

سرآشپز کهنه‌کار موکب، از نیروهای قدیمی شهرداری مرکز است که در سال‌های اخیر، داوطلبانه این وظیفه دشوار را عهده‌دار شده است.


آشپزی با طنین صلوات

سرآشپز موکب، محمدرضا سیف، به همراه ۱۰ آشپز دیگر، یک ساعت پیش از طلوع آفتاب، بیدار می‌شود و اجاق موکب را بر پا می‌کند.

عدس خیس‌خورده به همراه پیاز و سیب‌زمینی ریزریز و اشکنه، یعنی بساط صبحانه امروز، خاص و متفاوت است.

سکوت، جایی در آشپزخانه ندارد. هر مرحله از آشپزی، با صدای ذکر و زمزمه آشپزها پیش می‌رود. از جابه‌جایی دیگ‌های بزرگ تا افزودن سبزی و ادویه و... صلوات در صلوات می‌پیچد و اجاق موکب را شعله‌ور می‌کند. گاهی نیز نجوای نوحه‌ یکی از آشپزها، چشم‌ها را بارانی می‌کند.

با محبوب‌ترین غذاهای موکب آشنا شوید

سیف خادمی سرآشپزی موکب را توفیق اربعین هر ساله می‌داند، خاطر نشان می‌کند: برخی از دوستان آشپز از نیروهای شهرداری و برخی دیگر، از آشپزهای بیرون مجموعه هستند؛ همه این‌ عزیزان، با اعتقاد و انگیزه خالص، داوطلب این کار شده‌اند و با یک همکاری و اتحاد مثال‌زدنی، در آشپزخانه موکب خدمت می‌کنند.

از سرآشپز موکب درباره تنوع غذایی امسال می‌پرسم، می‌گوید: قورمه‌سبزی و خورشت قیمه، با فوت و فن خاص تبریزی، از غذاهای محبوب زائران است و حتی زائران سایر کشورها نیز اغلب از این دو غذا تعریف و تمجید می‌کنند، ما هم برنامه اصلی وعده‌های گرم را بر همین اساس چیده‌ایم و اما در کنار این دو غذا، عدس‌پلو، شویدپلو و غذاهای مشابه نیز طبخ می‌کنیم که معمولاً مورد استقبال قرار می‌گیرد.

آماده‌باش برای نهار با قرمه‌سبزی ناب تبریزی

قدری پس از طلوع آفتاب، حال‌وهوای آشپزخانه، از آماده‌باش خادمان برای وعده نهار حکایت دارد. برنج خوش‌عطر خیس‌خورده در یک سوی آشپزخانه، و بساط گوشت و سبزی و لوبیای پاک‌شده و لیمو از دیگرسو، نوید قرمه‌سبزی ناب تبریزی برای نهار امروز است.

ساعتی از نماز ظهر می‌گذرد. اندک‌اندک صف زائران برای دریافت وعده نهار آغاز می‌شود. چند دقیقه بعد، به سختی می‌توان انتهای صف را از داخل موکب تشخیص داد. عطر خوش برنج و قرمه‌سبزی، در موکب می‌پیچد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات