بازیافت توربین­‌های بادی در آینده

بازیافت توربین­‌های بادی در آینده

شهریار تبریز / آذر کریم‌زاده: توربین‌­های بادی منبع انرژی هستند که به باد بستگی دارد. خورشید زمین را به طور نابرابر گرم می­‌کند و مناطقی با دما و فشار جوی متفاوت در سراسر کره زمین ایجاد می­‌کند. این انرژی به لطف نیروی باد امکان تولید برق در توربین­‌های بادی را که به آن ها ژنراتور هوا نیز گفته می­‌شود، می­‌دهد.

این انرژی هیچگونه گاز گلخانه‌ای منتشر نمی‌­کند و ماده خام آن، باد، در همه جای دنیا و کاملا رایگان در دسترس است. اگر به داده‌های اقلیمی نگاه کنیم، توربین‌های بادی در میان بهترین رتبه‌بندی‌ها برای آب و هوا با هیدرولیک و انرژی هسته‌ای هستند. یک توربین بادی ۸۰ برابر کمتر از زغال سنگ، ۴۰ برابر کمتر از گاز و حتی چهار برابر کمتر از انرژی خورشیدی گاز گلخانه ای منتشر می‌­کند.

مانند سایر انرژی‌­ها، توربین بادی شکارچی منابع طبیعی ما است. حدود ۶۰۰ تن بتن ریخته شده در زمین برای نگهداری این دکل­‌های ۱۵۰ متری لازم است. همچنین ۲۰ تا ۴۵ تن فولاد مصرف می­‌کند. برای سیم پیچ ژنراتور یک توربین بادی تا ۶۰۰ کیلوگرم مس نیاز است، یک ماده بسیار مورد تقاضا که نیاز زیادی به انرژی و همچنین حمل و نقل وجود دارد. همچنین پلاستیک، فایبرگلاس، آلومینیوم، فلزات نیز در ترکیبات آنها وجود دارد.

مشکل بازیافت توربین‌­های بادی شهری

تنها در پنج سال، باد و خورشید سهم خود را در تولید برق در مقیاس جهانی دو برابر کرده‌اند. با وجود این، ذکر این انرژی‌های تجدیدپذیر بدون ذکر موانع بازیافت مواد مورد استفاده برای کارکرد آنها امکان‌پذیر نیست. به هر حال، برخی از جایگزین­‌ها، به خصوص در رابطه با توربین‌­های بادی وجود دارند.

در دانمارک، پروژه Re-Wind آنها را جهت ساخت گاراژ دوچرخه بازیافت می­‌کند. ولی در کل، بدیهی است که این نوع ابتکار کافی نیست. به طور کلی، پره‌های توربین‌های بادی در پایان عمر خود به محل دفن زباله ختم می‌شوند و حداقل چیزی که می‌توانیم بگوییم این است که به دلیل اندازه چشمگیرشان بی‌توجه نمی‌مانند.

با این حال، طی کنفرانسی که توسط انجمن شیمی آمریکا در پایان آگوست ۲۰۲۲ برگزار شد، دانشمندان دانشگاه ایالتی میشیگان (MSU)، ترکیب احتمالی توربین‌های بادی آینده را مورد بحث قرار دادند. آنها توضیح می‌­دهند که مواد مورد استفاده در ساخت پره های توربین بادی را دوباره طراحی کرده اند تا امکان بازیافت کارآمد و مفید را فراهم کنند.

رزینی که دارای یک افزودنی غذایی است

همانطور که گاردین در مقاله‌ای از ۲۳ آگوست ۲۰۲۲ توضیح می‌­دهد، دانشمندان رزینی را ساخته اند که از فایبرگلاس، یک پلیمر مصنوعی و یک افزودنی با منشاء گیاهی استفاده می‌­کند. با این حال، این رزین جذاب می‌­تواند تجزیه شود، سپس برای ساختن آب نبات و همچنین چراغ­‌های جلو و پنجره‌­های اتومبیل استفاده شود.

به گفته محققان، تجزیه رزین تولید لاکتات پتاسیم، ماده افزودنی E۳۲۶ را که تولیدکنندگان مواد غذایی برای ساختن آب نبات­‌های معروف خرسی استفاده می‌کنند، ممکن می­‌سازد. طی آزمایشات یکی از دانشمندان سعی کرد یکی از آب نبات‌­های تولید شده را ببلعد و مشکلی مشاهده نشد. بنابراین، ساخت توربین‌های بادی با این نوع رزین می‌تواند فرآیند بازیافت آنها را تا حد زیادی تسهیل کند. با این حال، این یکی از انتقادات اصلی به آنها است.

باید گفت که راه حل‌­ها کم است و پروژه­‌هایی مانند Re-Wind زیاد نیستند. با وجود این، Re-Wind در حال بررسی احتمالات دیگری مانند استفاده از توربین­‌های بادی برای جایگزینی تیرهای فولادی به عنوان گذرگاه است.

همچنین مسئله بازیافت بخشی از تیغه­ها به منظور تولید سفیدکننده­‌های استادیوم، برج­های برقی، دیوارهای صوتی یا حتی پارک‌­های اسکیت نیز مطرح است. با وجود این، محققان میشیگان ایده خوبی برای بازنگری مشکل در منبع، یعنی در سطح ساخت توربین‌های بادی دارند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات