مزیتهای اصفهان باید احیا شود/ حال ما وقتی خوب است که طرح یا لایحهای، مزیتی را به شهر اضافه کند
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: اصفهان حتما شهر زندگی بوده اما در چند دهه گذشته به مرور برخی از مزیتهای شهری را از دست دادهایم که باید آنها را احیا و بازیابی کنیم.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر اصفهان، سید امیر سامع رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان میهمان دومین بخش از اتاق خبر شورا بود.
او در گفتوگویی صمیمی به سوالات مختلف پاسخ داد، از طرحها و برنامههای گذشته و امروز مدیریت شهری در حوزه خدمات شهری و محیط زیست، تصمیماتی که میتواند مزیتهای اصفهان برای زندگی را افزایش دهد و آینده پیش روی شهر. بخش سوم و پایانی این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
سیستم حمل و نقل اگر قابل اعتماد باشد مردم از آن استفاده میکنند مثلا من اگر بخواهم از یکی از کوچههای مسجد سید به یکی از کوچههای آبشار بروم حتما باید چند حرکت انجام دهم. بخشی را پیاده بروم، بخشی را با اتوبوس و مترو ... همه اینها باید با هم هماهنگ باشد. اگر به این سیستم اعتماد وجود داشته باشد شهروند از آن استفاده میکند.
شهرداری موظف است هر سال با طرحهای الکترونیکی چند گره ترافیکی شهر را باز کند
احساس کردیم که مدیریت شهری در این حوزه باید فعالتر ظاهر شود، یعنی هم کار خود را انجام دهد و هم مطالبه گر باشد. بنابراین چند ماه روی لایحهای برای پایش و کنترل آلودگی هوا کار کردیم که در شورا به تصویب رسید. این مصوبه ۲۰ بند دارد. یکی از بندهایش این است که شهرداری موظف است بر خودروهای خود مانند اتوبوس و آتش نشانی و.. فیلتر نصب کند. یا اینکه شهرداری موظف است نسبت به رعایت نوع سوخت خودروهای خود نکاتی را رعایت کند، همچنین قرار شده که هر سال چند گره ترافیکی شهر با ایجاد طرحهای الکترونیکی برای کاهش تردد باز شود و موارد دیگر از این قبیل.
براساس این مصوبه بخشهایی که در این حوزه فعال هستند توسط شهرداری بررسی میشوند، مورد پایش قرار میگیرند، اخطار میگیرند و ... و اگر همکاری نکردند به استانداری اعلام میشوند. امیدواریم براساس بندهای این مصوبه، بتوانیم به نتایج خوبی در حوزه مبارزه با آلودگی هوا برسیم.
مصرف انرژی بالاست، سبک زندگی را تغییر دهیم
در بحث انرژی باید چند اتفاق رقم بخورد تا اوضاع بهتری پیدا کنیم. ما در کشور روزی ۸۰ میلیون لیتر بنزین مصرف میکنیم، اگر فقط ۱۰ درصد صرفه جویی کنیم سالیانه چند ده هزار میلیارد تومان صرفه جویی صورت میگیرد.
در مصرف برق نیز برخلاف کشورهای اروپایی میزان بیشتری در خانهها مصرف میشود تا در بخش صنعت و کشاورزی. بنابراین در استفاده از انرژی در کشورهای پرمصرف هستیم. باید سعی کنیم به گونهای زندگی کنیم که به مصرف انرژی کمتری نیاز داشته باشیم. دوم اینکه وسائل تولید انرژی بهرهور ایجاد کنیم. سوم اینکه از انرژی تجدیدپذیر استفاده کنیم. در لایحه ساختمانهای سازگار با محیط زیست این موضوعات دیده شده است.
چندین جلسه تاکنون با همکاران خدمات شهری و دیگر بخشها برگزار کردیم. بر اساس این لایحه، دستگاههای مختلف شهر، ساختمانی که این موارد را رعایت کنند را تشویق میکنند، مثلا اداره برق و گاز یا شهرداری و نظام مهندسی و ... تضمین کنند اگر ساختمانی این موارد را رعایت کند به آن تخفیفهایی در حوزههای مرتبط بدهند.
لایحه مدیریت هوشمند ترافیک در حال بررسی است
لایحه مدیریت هوشمند ترافیک یک بار در شورای قبل مطرح شده و شورا آن را تصویب کرده است. مباحثی در فرمانداری واستانداری درباره آن شده است. چند ماه پیش در کمیسیون تلفیق بررسی شد و مقدماتی را اعلام کردیم که از نظر اطلاع رسانی، تمهیدات و... نکاتی مدنظر قرار گیرد که قرار شد با تسریع انجام شود و طرح نیز پیرو آن به اجرا برسد .
مدیریت شهر کار بسیار سخت و پیچیدهای است
حدود یک سال از انتخاب شهردار گذشته است. جدای از شاخصهای انقلابیگری، مواردی مانند صداقت و امانت و مردمی بودن در انتخاب شهردار مدنظر اعضای شورا بود.
معتقد بودیم که خدمات باید از سوی شهردار عادلانه به مردم ارائه شوند و شهروند درجه یک و دو نداریم. به نظرم آقای قاسم زاده در تحقق خواستهها، سعی داشتهاند این شاخصها را رعایت کنند. البته که مدیریت شهر کار بسیار سخت و پیچیدهای است. در این میان مدیریت واحد شهری نیاز است، خیلیها شهرداری را میبینند اما اختیار لازم به او را نمیدهند. با همه اینها روش و منش آقای قاسم زاده رعایت مواردی است که شورا براساس آن ایشان را انتخاب کرد. البته حتما در بخشهای مختلف نقاط ضعف داریم، در برخی قسمتها سرعت انجام کار باید بیشتر شود که دائما روی آن مطالبه هست.
امیدواریم با جمع بندی ساز و کارها اتفاقات خوبی برای مردم و شهر رقم بخورد. ارزشهایی در جامعه داریم که باید آنها را رعایت کنیم. اگر از سوی افراد ارزشها رعایت نشود همه مردم ناراحت میشوند. اگر امروز کودکانی را در چهارراهها میبینیم که باید در آغوش خانواده باشند اما برخی از آنها بهرهکشی میکنند، ناراحت کننده است. این صحنهها یک معلول است. علت آن لطمه وارد شدن به کانون خانواده است. باید پدر و مادر این فرزندان را بررسی کرد که در چه شرایطی هستند که بچه دچار چنین اوضاعی شده است. حالا بررسی شود که بچه را چه باید کرد، مسلما باید او را به کانون خانواده و زندگی برگردانیم. دستگاههایی متولی اصلی این مباحث هستند و ما هم اعلام آمادگی میکنیم که حتی در خارج از چارچوب اختیارات و وظیفه در این حوزه کمک کنیم.
دغدغه داریم اما هرکسی باید کار و وظیفه اصلی خود را انجام دهد، همگرایی و هم افزایی در مدیریت از جمله شعارهای امروز مدیریت شهری است و در این زمینه نیز باید در یک صحنه مشترک اقدام کنیم و براساس یک بسته کاملا هماهنگ به حل مشکلات بپردازیم.
حال ما وقتی خوب است که طرح یا لایحهای، مزیتی را به شهر اضافه کند
همه تصمیمهای شورا بار مسئولیت بالایی دارد. از یک توافق برای آزادسازی زمین تا مجوزهای مختلف، حقوق و مزایای کارکنان شهرداری، بهای خدمات مختلف، همه اینها در جای خود و به اندازه خود سنگین و مهم است، به خصوص در آن لحظهای که آماده رای دادن هستیم.
حال ما از تصویب یک لایحه یا طرح که مزیتی به شهر اضافه میکند خوب میشود. به عنوان مثال مهم است که ۲۰هزار میلیارد تومان پول به صحنه شهر برای پروژه مترو بیاوریم، این کار برای اولین بار انجام شد و این یکی از بهترین تصمیمات شورا بود. حسن این مصوبه این بود که هیچ محدودیتی برای استفاده از صنعت و تولید داخل نداشتیم. شرکت مپنا میتواند کل این پول را در کشور هزینه کند و این تصمیم باعث افتخار است. لایحه پایش آلودگی هوا نیز از جمله تصمیمات خوبی بود که گرفته شد.
اصفهان در انتظار تکمیل پروژههای بزرگ اجتماعی، فرهنگی، گردشگری و تفریحی
به جز اینکه کارهای جاری شهرداری باید انجام شود، مباحث مرتبط با شفافیت و سلامت اداری، سرعت در خدمت رسانی و پاسخ گویی به مشکلات مردم میتواند موضوعات اصلی باشد اما به جز اینها، کار در محلات، شهر هوشمند و پروژههای حوزه اجتماعی، فرهنگی، گردشگری، تفریحی بسیار مهم است، از جمله موزه بزرگ شهر اصفهان، بوستان ۲۰ هکتاری خانواده در منطقه ۱۲، بوستان ۳۰ هکتاری مشاهیر در منطقه ۵، تئاتر اصفهان، سامانه اصفهان من، فاز دو شهر رویاها، توسعه باغ گلها و پرندگان، بوستان معارف و...
مهمترین چالشهای پیش روی مدیریت شهری که باید برطرف شود
نکته دیگر همگرایی دستگاههای مختلف است. درآمدهای پایدار در حوزه شهری نیز باید رخ دهد، علاوه بر این فصلی از انگیزه و همکاری و همت در مجموعه شهرداری نیاز است برای تحقق این سه گزینه چند اقدام میکنیم.
ما هر ماه با مسئولان استان، فرماندار، نمایندگان مجلس، معاونان استاندار و .. جلساتی داریم که به هم افزایی بین دستگاهی کمک خوبی میکند. در بحث درآمدهای پایدار نیز مشارکت اقتصادی مردم مدنظر است. برای تحقق بخش سوم نیز نیازمند کاری مدیریتی هستیم تا در سازمان انگیزه میان کارکنان ایجاد شود.
مزیتهای اصفهان باید احیا شود
اصفهان حتما شهر زندگی بوده اما در چند دهه گذشته به مرور برخی از مزیتهای شهری را از دست دادهایم. مانند رودخانه. مواردی نیز اضافه شده است مانند آلودگی هوا، شلوغی، ترافیک و... . اینکه فضای اعتماد عمومی بیشتری را در شهر نیاز داریم مهم است. امیدواریم که بتوانیم مزیتهای شهر را بازیابی و احیا کنیم و با استفاده از روشها و فناوریهای جدید و ظرفیتهای نوی ایجاد شده توسط بشر، آینده بهتری برای شهر رقم بزنیم.
۲۱ اولویت در دستور کار کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری
در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، از سال گذشته حدود ۷۰ موضوع را کنار هم گذاشتیم تا پیرامون آنها بررسی و تصمیم گیری شود.این مسائل را اولویت بندی کردیم و امروز به ۲۱ اولویت رسیدهایم که معاونت خدمات شهری روی این اولویتها در حال برنامه ریزی هستند. یکی از این برنامهها استفاده از ظرفیتهای دانش بنیان و کالاهای ایران ساخت است که در حوزههای مختلف مانند پسماند، ایمنی و آتش نشانی، سازمان میادین و حتی آرامستانها نیز این ظرفیتها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/
نظرات