شهریار تبریز/رضا عالشزاده: هدف این پروژه ارائه یک سبک زندگی بدون کربن خالص برای حدود صد هزار ساکن در بیش از سی هزار خانه است. این شهر به نحوی طراحی شده است که دارای پایداری زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی باشد. این طرح جامع چندین راهبرد طراحی فعال و غیرفعال را برای طراحی سازگار با محیط زیست در خود دارد. استراتژیهای فعال شامل فناوری پیشرفتهای است که در شهر ادغام شده است تا استانداردهای بالای زندگی را تضمین کند و ردپای کربن را به حداقل برساند.
در همین حال، استراتژیهای غیرفعال یکی از ویژگیهای کلیدی این طرح بزرگ هستند و نقش بزرگی در کاهش اثرات آبوهوای گرم و بیابانی محل را تشکیل میدهند. یکی از این نمونهها زیرساخت آبی و سبز پراکنده شده در سطح شهر است. زیرساخت آبی به ویژگی های آبی مانند برکه ها و نهرها و زیرساخت سبز به فضاهای سبز مانند پارکها و جنگلها اشاره دارد.
شرکت طراح این پروژه در طراحیهای خود تراکم بافت شهری را برای به حداکثر رساندن نسبت فضای سبز کنترل کرده است. این کار با گنجاندن فضاهای سبز در جزایر گرمایی شهری، مانند مناطق مسکونی، برای خنک کردن طبیعی انجام میشود. این امر نه تنها به ایجاد مناظر زیبا منجر میشود، بلکه تعامل بین ساکنان و محیط طبیعی آنها را نیز ارتقا میدهد.
چشمانداز هسته اصلی پروژه است و به گونه ای طراحی شده است که انعطاف پذیر و سازگار با اقلیم محلی باشد. با انجام این کار، رفاه و تنوع زیستی در منطقه افزایش مییابد. بخشی ازمحوطهسازی با درههایی کوچکی انجام میپذیرد که در فصل بارندگی به نهر تبدیل می شوند. این محیط با طراحی دقیق به مردم اجازه می دهد تا در فضاهای سرسبز و طبیعی که به طور همزمان از گیاهان و جانوران محلی منطقه حمایت می کنند، در ارتباط مستقیم باشند.
برای اتصال ساکنان به فضاهای مختلف، این طرح شهری شبکههای پیادهروی اولیه و ثانویه را در برمیگیرد که سایهباندار هستند و به دیگر سیستمهای حمل و نقل دوستدار محیط زیست متصل میشوند. از جمله این موارد میتوان به دوچرخهسواری و استفاده از کالسکههای گلف برقی برای سفر به نقاط مختلف شهر اشاره کرد.
این شهر از یک اقتصاد گردشی سبز در صنایع کشاورزی، انرژی و گردشگری حمایت خواهد کرد. هر صنعت دارای مرکزی است که راهحل های سازگار با محیط زیست را برای نیازهای ساکنان ارائه میدهد. به عنوان مثال، محوطهسازی شامل درنظر گرفتن فضاهای شهری مخصوص کشاورزی برای تولید غذا برای ساکنان شهر است و شامل باغهای عمودی، آکواپونیک و کشاورزی بیولوژیک برای به حداکثر رساندن زیرساخت های آبی و گنبدهای زیستی برای محیطهای کشت کنترل شدهتر است. همچنین یک مرکز فناوری سبز برای حمایت از کشت مواد غذایی برای اعمال مدیریت مناسب زباله و تولید موثر و پیگیری مصرف انرژی وجود خواهد داشت. این شهر همچنین به طور کامل به منابع انرژی تجدیدپذیر برای تامین نیازهای برق خود متکی خواهد بود.
این شهر علاوه بر اینکه خدماترسانی به ساکنان، گردشگری پایدار را از طریق اقامتگاههای دوستدار محیط زیست ترویج خواهد کرد، دارای فضاهای آموزشی ویژه طراحی شده مانند مرکز حفاظت از طبیعت و پارک خدماتی برای تعامل و آموزش بیشتر بازدیدکنندگان است.
نظرات