بریکاوود، خانه‌های پایدار با آجرهای چوبی

بریکاوود، خانه‌های پایدار با آجرهای چوبی

شهریار تبریز/آذر کریم‌زاده: امکان توسعه زیستگاه هایی سازگار با محیط زیست و با قیمت مقرون به صرفه چالشی است که بریکاوود بیش از ۱۰ سال در حال توسعه آن است. بخش ساختمانی یکی از بیشترین منابع انتشار گازهای گلخانه ای در فرانسه است. از بیش از ۳۵ میلیون واحد مسکونی، ۱۲۳ میلیون تن دی اکسیدکربن منتشر می شود. در این بخش اساسی اقدامات بسیاری جهت دستیابی به جاه طلبی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی شناسایی شده است.

در میان این اقدامات برای جلوگیری از اتلاف انرژی، نوسازی انرژی مساکن جایگاه برجسته ای را به خود اختصاص داده است. این شامل تعویض آبگرمکن های نفتی یا جایگزینی رادیاتورهای قدیمی با تجهیزات کارآمدتر است. نوسازی انرژی همچنین شامل عایق کاری بهتر ساختمان ها و برای ساختمان های جدید استفاده از مواد زیستی مانند چوب، کاه یا خاک خام است. ابتکارات بسیاری نیز در حال ظهور هستند تا به پذیرش این مواد در بخش ساخت و ساز فشار وارد کنند. به عنوان مثال این امر در مورد استارت‌آپ بریکاوود (Brikawood) صادق است که طی سال‌ها با توسعه آجرهای چوبی به هم پیوسته خود را متمایز کرده است. هدف؟ ساخت خانه های غیرفعال، کربن خنثی و زیست محیطی با هزینه کمتر است.

مصالح بادوام، زندگی راحت‌­تر

بریکاوود زاییده فکر مهندس آلن رومرو است که سال ها برای توسعه این ماده ساختمانی کمیاب با کمک پاتریشیا دوتروکس تحقیق کرد. آنها در تلاش خود برای ساده سازی ساخت و ساز زیستگاه های غیرفعال، اکولوژیکی و مدولار، آجرهای چوبی به هم پیوسته ای را طراحی کرده اند که می توانند بدون هیچ گونه میخ یا چسب مونتاژ شوند.

این پروژه که حاصل بیش از ده سال تحقیق، آزمایش و ثبت اختراعات متعدد است، ساخته شده از کاج داگلاس از جنگل های مدیریت شده پایدار بوده تا با آلاینده ها مواجه نشود و هر آجر طراحی شده توسط بریکاوود از چهار عنصر چوبی، دو جانبی و دو عرضی تشکیل شده است که با هم هماهنگ می شوند و استحکام مواد را تضمین می کنند. بریکاوود آجرهای چوبی الهام گرفته از لگو را با طراحی نوآورانه در هم تنیده ارائه کرده است. ساختار به دست آمده ویژگی های مناسب مکانیکی، حرارتی، آکوستیک و ضدزلزله از خود نشان داده و به گونه ای طراحی شده است که بدون هیچ غشا و روکشی استفاده شود.

این آجرها که برای استفاده به تنهایی طراحی شده اند، برای محافظت از نما نیازی به عایق ضد باران یا نصبیات دیگری ندارند. به دلیل ضد آبی و عایق بودن، می توان آنها را با پشم دمیده یا تراشه های چوبی که در حین ماشینکاری آجرها بازیافت می شود پر کرد که عایق‌های حرارتی خوبی هستند و بدین ترتیب تعهد زیست محیطی ملموسی بوجود می آید که منجر به حداقل رساندن حداکثر زباله می شود.

ادعا می شود که آنها نسبت به اکثر ساختمان های موجود انرژی کمتری مصرف می کنند. این به معنای هزینه کمتر انرژی برای حفظ دمای مطلوب در تمام طول سال است. علاوه بر آن از آنجاییکه فقط به یک پتک و یک نردبان برای ساخت و ساز نیاز خواهید داشت، آلودگی صوتی آن تقریباً وجود نخواهد داشت. آنها اکنون در قالب یک "کیت" به بازار عرضه می شوند و می توانند برای همه انواع پروژه ها مانند خانه، استودیو، خانه های کوچک استفاده شوند. اما عمدتاً استفاده از آنها برای ساخت خانه ها جالب است چراکه این راه حل به متخصصان اجازه می دهد تا به لطف ویژگی های فنی مواد مورد استفاده به راحتی مساکن را از لحاظ حرارتی مناسب بدون نیاز به گرمایش یا تهویه مطبوع راه اندازی کنند.

پروژه‌ای زیست محیطی در خدمت نوآوری اجتماعی

پروژه بریکاوود که اولین بار به عنوان راهکاری جهت پاسخ به چالش های زیست محیطی عصر حاضر تلقی می شود، با مسائل اجتماعی نیز همراه است. زیرا از توسعه خانه هایی حمایت می کند که سازگار با شرایط مطلوب کره زمین، بافت محلی و ساکنانش است. این شرکت برای اطمینان از پیشرفت راه حل خود، آموزش های رایگان را به معماران یا افراد مربوطه ارائه می دهد تا از آنها در پروژه های ساختمانی خود پشتیبانی کنند. این رویکرد نوآورانه خانه منفعل به جامعه اجازه می دهد تا کربن زدایی کند. در واقع، هر کامیون الواری با کاشت یک درخت جبران می شود.

این شرکت که عمیقاً در ارزش‌های اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی ریشه دارد، حتی فراتر از این را در نظر دارد و امیدوار است که به زودی بتواند آجرهای طراحی شده به عنوان کاشی‌های فتوولتائیک را به بازار عرضه کند تا افراد بتوانند برق خود را تولید کنند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات