تلاش برای صیانت از کاربریهای عمومی شهر
به گزارش کِرنا، رییس شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست، با اشاره به فرارسیدن ولادت با سعادت بزرگترین زنان عالم حضرت فاطمه(س)، قرارگرفتن در آستانه ۱۹ دیماه ۱۳۵۶ را یادآور شد و با بیان اینکه این واقعه یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران رخ داده است، گفت: این واقعه به قیام مردم قم و اعتراض به درج مقاله توهینآمیز به حضرت امام(ره) در صفحه دوم روزنامه اطلاعات مربوط میشود.
علیرضا نادری، با اشاره به اینکه انتشار مقاله توهینآمیز، درنهایت موجب برچیدهشدن بساط شاهنشاهی شد، جسارت نشریه فکاهی «شارلی اِبدو» فرانسه به رهبر معظم انقلاب را محکوم کرد و از وزارت امور خارجه خواست علاوه بر احظار سفیر فرانسه، با دولت فرانسه برخورد کند.
در ادامه، منشی شورای اسلامی شهر کرمان، مصوبات کمیسیون بودجه و چندین نامه رسیده از شهروندان درخصوص قدرالسهم را مورد بررسی قرار داد.
محمد امینیزاده، همچنین به نامه شهرداری در مورد یکی از پروندههای مربوط به شهرداری در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: بر این اساس مبلغ ۷۹۴ میلیون ۹۸۱ هزار ۴۵۰ تومان باید پرداخت شود، که این میزان پرداخت در کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا به اتفاق آرا تصویب شده است.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا نیز اجرای حکم در مورد ملک مسیری را مربوط به سنوات گذشته دانست و افزود: طبق حکم اجراشده، جرایم تاخیر برای این پرونده تایید شده و باید اجرا شود.
حسین چناریان توضیح داد: حکم مربوط به موضوع اختلاف بین شهرداری و ملک مسیری بوده و شهرداری طبق حکم در آن محکوم و برای آن جریمه تعیین شده است.
در ادامه، اعضای شورای اسلامی شهر در مورد پرداخت مابهالتفاوت ارزش ملک یکی از شهروندان که با اجرای طرح تفصیلی، دچار تغییر شده بود، تبادل نظر کردند که در این خصوص شهردار کرمان تاکید کرد: پرداخت مابهالتفاوت کاهش عرض معبر و کاهش ارزش ملک در راستای اجرای طرح تفصیلی، قانونی نیست.
سعید شعرباف، با بیان اینکه براساس طرحهای تفصیلی یا مصوبات کمیسیون ماده ۵، یا به هر دلیلی، کاهش عرض معبر، کاهش تراکم و یا هرگونه کاهش ارزشی برای ملک ایجاد میشود، گفت: طبق آرای دیوان عدالت اداری، شهرداری نمیتواند کاهش ارزش ملک را به مالک پرداخت کند و پرداخت وجه، قانونی نیست.
وی با اشاره به لزوم اهمیت توجه اعضای شواری شهر به این موضوع، افزود: پیش از این مورد، اجرای طرح تفصیلی قانونی شهر موجب شده که معبر ۵۰ متری به ۲۰ متری کاهش پیدا کند و هتلی که تحت تاثیر این طرح قرار گرفته بود، با کاهش ارزش معبر از شهرداری شکایت و در دیوان عدالت اداری برای مطالبه حق خود پیگیری کرد.
شعرباف ادامه داد: طبق نظر دیوان عدالت اداری، اعلام شد که بهدلیل اجرای قانونی طرح تفصیلی، امکان پرداخت و جبران کاهش ارزش ملک بهطور قانونی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه درخصوص پرداخت مابهالتفاوت ارزش ملک در اجرای بعضی از پروژهها ازجمله پروژه «صاروج پارس» با اداره اوقاف و امور خیریه نیز دچار اختلاف شدیم، گفت: درست است که اشخاص حقیقی و حقوقی با اجرای طرح تفصیلی در شهر متضرر میشوند، اما چون طرح تفصیلی قانونی است، امکان برگشت هزینه وجود ندارد؛ بنابراین، کاهش ارزش ملک ناشی از طرح تفصیلی و طرح جامع شهری، برای شهرداری تعهدی در پرداخت مابهالتفاوت ایجاد نمیکند.
در ادامه، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا گفت: در صورت اجرای طرح تفصیلی اگر خسارتی به ملک وارد شده، باید جبران شود.
منصور ایرانمنش تصریح کرد: همانگونه که شهرداری با اضافهشدن معبری بر ملک، ارزش افزوده میگیرد، درصورت صدور پروانه ساختمانی و ایجاد تعهد برای مالک، در صورت کمکردن عرض معبر، باید خسارت بدهد.
وی ادامه داد: مثلاً برای ملکی پروانه تجاری صادر میشود، اما در اثر اجرای طرح عمرانی، عرض معبر کاهش یافته و ارزش آن کم میشود؛ بنابراین، شهرداری باید با تهاتر یا به شیوه دیگری جبران کند.
ارایه بودجه و لوایح عوارضی شهرداری به شورا، تا آخر دیماه
در ادامه، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا، به موضوع اجرای قانون جدید درآمدهای پایدار و آییننامه اجرای آن اشاره کرد.
حسین چناریان، از ابلاغ آییننامه اجرایی ازسوی وزارت کشور در هفته گذشته خبر داد و بر لزوم برگزاری جلسهای با حضور شهردار و اعضای شورای شهر در این خصوص تاکید کرد.
وی گفت: طبق آییننامه ابلاغشده، شهرداری تا پایان دیماه باید بودجه و لوایح عوارضی خود را به شورای شهر ارایه کند.
چناریان، با اشاره به محدودبودن فرصت ارایه لوایح عوارضی و بودجه به شورای شهر، افزود: امیدورایم بتوانیم با اعلام بودجه پیشنهادی شهرداری، بهموقع آن را در کمیسیونها بررسی کنیم.
وی موضوع بعدی را مربوط به پروژههای سرمایهگذاری دانست و ادامه داد: علیرغم وجود اهمیت نقش سرمایهگذاری در پروژههای شهری و موافقت اعضای شورای شهر با عناوین ۱۰ تا ۱۱ پروژه سرمایهگذاری و اجرای فرایندهای بعدی، گزارشی مبنی بر انعقاد اولیه قرادادها به شورا ارایه نشده است.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا، با اشاره به اهمیت اجرای هرچه زودتر اقدامات اولیه در سرمایهگذاری گفت: نیاز است هراقدامی در این خصوص به شورای شهر اعلام شود.
چناریان همچنین نوسانات قیمتها در بازار اقتصادی را ازجمله دلایلی برای به نتیجهنرسیدن معاملات دانست و افزود: در این خصوص باید بهدنبال راهکارهای قانونی ازجمله ترک تشریفات بود تا پروژهها معطل نماند.
در ادامه، رییس شورای اسلامی شهر کرمان، در مورد مشکل نوسانات قیمت در معاملات، گفت: در معاملات نقدی، نوسانات چندان تاثیرگذار نیست؛ بنابراین، هرچیزی که نقدی نباشد، به شدت متاثر از نوسانات قیمت است که در این خصوص رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا، گفت: شهرداری بدون انجام تشریفات قانونی، اجازه معامله نقدی ندارد و اقدام براساس ترک تشریفات نیز مراحل خاص خود را دارد؛ بنابراین، پیشنهاد میشود معاملات و قراردادها خُرد شود تا شهرداری دچار مشکل نشود.
انجام مطالعات تقاطعهای «شرفآباد» و «سیلو»
در ادامه، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا، پروژه سهراهی «شرفآباد» و سهراهی «سیلو» را مطرح کرد و با اعلام دریافت گزارشهای لازم از معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان، گفت: مقرر شد مطالعات پیرامون «شرفآباد» کامل و با جمعبندی آن و پیگیری شهردار، مقدمات کار فراهم شود تا بهزودی شاهد اجرای پروژه و بازشدن گره ترافیکی در این منطقه باشیم.
منصور ایرانمنش، سهراهی «سیلو» را نیز ازجمله طرحهای ترافیکی و مهم شهر کرمان، دانست و افزود: طبق اعلام معاون شهردار، مطالعات فاز یک کامل و مطالعات فاز دوم نیز شروع شده است.
وی در زمینه شهرسازی، به عوارض بافت فرسوده اشاره کرد و با بیان اینکه طبق قانون، شهرداریها مکلف شدند برای تراکم و عوارض ۵۰ درصد تخفیف قایل شوند، از اجرانشدن این قانون گلایه کرد.
ایرانمنش، وجود مطالبات زیاد ازسوی مردم را نشان از پذیرش اهمیت ساختوساز در بافت فرسوده ازسوی جامعه اعلام کرد و گفت: استعلام لازم از دستگاههای دیگر و مکاتبه با مجمع کلانشهرهای ایران، توسط شهرداری انجام شده، اما نیاز است تخفیف های در نظر گرفتهشده اجرایی شود تا با افزایش ساختوسازها، بافت فرسوده رونق یابد.
وی در ادامه، موضوع ساماندهی پارکینگهای شهر و لزوم ساخت و جانمایی پارکینگ طبقاتی در شهر کرمان را مطرح کرد و افزود: نیاز است مسئول ویژهای برای پارکینگهای طبقاتی تعیین و اقدامات لازم بهصورت ماهانه ازسوی شهرداری اعلام شود.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا، چهارراه «سمیه» را ازجمله نقاط پُرازدحام و نیازمند احداث پارکینگ بیان کرد و یادآور شد: ایجاد پارکینگ در این منطقه باید در اولویت قرارگیرد.
ایرانمنش همچنین به لزوم تعیینتکلیف سازه پارک «شهید مطهری» اشاره کرد و از شهرداری خواست این سازه را به بخش خصوصی واگذار یا برای آن کاربری مشخصی تعیین کند.
تقدیر از اقدامات زیرساختی شهرداری در پردیسان قائم(عج)
در ادامه، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، با اشاره به برگزاری باشکوه سومین مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی، از اقدامات شهرداری در راستای خدمترسانی به زائران و انجام کارهای زیرساختی مطلوب در محدوده پردیسان قائم(عج) تشکر کرد.
محمود بابایی، زندهشدن یاد شهدای ۱۷ دی(شهدای تشییع) و نصب تصاویر شهدا را از اقدامات شاخص شهرداری دانست و گفت: ۱۷ دیماه، روز مهمی برای کرمان است و رهبر معظم انقلاب نیز بر اهمیت آن تاکید داشتند و فرمودند عملیاتی که مردم در تشییع پیکر پاک سردار دلها انجام دادند، رویدادی فوقالعاده بوده و این روز یومالله است.
وی در ادامه، پیشنهاد شهرداری برای اصلاح سازمانهای زیرمجموعه را مطرح و آن را مبتنی بر پیشنهاد عملیاتی ازسوی شهرداری اعلام کرد.
رییس کمیسیون بهرهروی، هوشمندسازی و شفافیت شورا نیز، ضمن یادآوری روز بزرگداشت خواجوی کرمانی و سالروز درگذشت امیرکبیر، از نیروهای شهرداری و دستگاههای دیگر بهدلیل میزبانی خوب از زائران در مراسم بزرگداشت شهادت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی تشکر و ابراز امیدواری کرد این روحیه تیمی در راستای خدمترسانی به مردم حفظ شود.
سیدمحمدصادق تقوی، ضمن تسلیت شهادت شهدای تشییع، از مسئولان مربوط خواست درخصوص روشنشدن علت واقعی این حادثه، پیگیری مضاعف داشته باشند.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا نیز به موضوع اهمیت کاربریهای عمومی شهر اشاره و خاطرنشان کرد: دغدغهای در جامعه وجود دارد که کاربریهای عمومی شهر به کاربری غیرعمومی تبدیل میشود؛ بنابراین، در راستای صیانت از کاربریهای عمومی شهر ازجمله کاربریهای فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، پارکینگ و خدماتی، طرحی ازسوی شورای شهر به تصویب رسید و در شهرداری اجرایی شد.
محمد امینیزاده افزود: در این مصوبه درخصوص اطلاع اعضای شورای شهر و مردم از مصوبات کمیسیون ماده پنج و تغییر کاربریها، تصمیم گرفته شد.
وی ادامه داد: طبق مصوبه، شهرداری باید تغییر کاربریها را به شورا اعلام و دادههای مربوط را در سامانه شفافیت بارگذاری کند و اطلاعرسانی لازم را انجام دهد.
امینیزاده تصریح کرد: این مصوبه از ابتدای دیماه لازمالاجراست و شورای شهر نیز بر آن نظارت دارد.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا همچنین از تذکر به شرکت برق منطقه ای بهمنظور بهبود روشناییِ معابر و حاشیه شهر خبر داد و با بیان اینکه روشنایی فعلی اصلاً مناسب شهر کرمان نیست و اثرات امنیتی، روحی، روانی فرهنگی و اجتماعی بهدنبال دارد، از مدیران ارشد کرمان خواست این وضعیت را سروسامان دهند.
سیدمحمد موسوی، عضو شورای اسلامی شهر کرمان نیز به پیگیری جدی برای اصلاح بند «د» ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: آنچه در این خصوص در مجلس شورای اسلامی مطرح است، ۱۲درصد سهم کلانشهرها، ۵۳ درصد سایر شهرها و ۳۵ درصد سهم روستاها و دهیاریهاست.
وی افزود: در محدوده شهر کرمان براساس نُرم جمعیت، دهیاریهایی داریم که نزدیک به شهر بوده و از خدمات شهری استفاده میکنند، اما آمار واقعی از این وضعیت بهطور کامل لحاظ نشده و ادا نشدن حق شهرداری در گذشته، ایرادی است که هیچگاه اصلاح نشده است.
موسوی، با بیان اینکه شهر کرمان بهعنوان کلانشهر رسمی محسوب نشده و از مزایای کلان شهرها نیز بهرهمند نشده است، ادامه داد: محسوبکردن شهر کرمان بهعنوان کلانشهر حتی بهصورت اسمی، شامل سهم ۱۲ درصدی میشود و منابع درآمدی شهر را تغییر میدهد که نیاز است این موضوع از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.
شهردار کرمان نیز در این خصوص با بیان اینکه از دو ماه گذشته که نحوه توزیع مالیات بر ارزش افزوده مطرح بود، همراه با شهرداران کلانشهرها جلسهای در کمیسیون اقتصادی مجلس برنامهریزی و جلسهای دیگر با حضور نماینده ریاستجمهوری برگزار کردیم، گفت: در این جلسهها اعتراض خود را درخصوص نحوه بازتوزیع ارزش افزوده اعلام کردیم.
سعید شعرباف افزود: این فرایند مسیرهای تخصصی خود را طی کرده و مستند به برنامه ششم توسعه است.
وی با اشاره به مطرحشدن این موضوع در واپسین روزهای تدوین برنامه ششم توسعه، ادامه داد: تعیین این میزان ارزش افزوده به شهرهای ۵۰۰ هزار نفر تا یک میلیون جمعیت، نفر ضرر وارد میکند؛ چراکه موجب کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ارزش افزوده میشود و ملاک جمعیتی را نیز بههم میزند.
شعرباف، با تاکید بر اینکه پیگیر هستیم این طرح حداقل در صحن مجلس شورای اسلامی مصوب نشود، گفت: این موضوع در هزینههای جاری شهرها تاثیر منفی میگذارد.
نظرات