بازدید معاون استاندار و مدیرکل راه وشهرسازی استان البزر از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز
روز دوشنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۱، رییس و هیات رییسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز میزبان دکتر احمد افضلی نیری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و دکتر رضا خالقی مدیرکل راه وشهرسازی استان البرز و هیات همراه بودند.
در ابتدای این دیدار دکتر علیرضا مجربی کرمانی رییس سازمان ضمن خیرمقدم به میهمانان و تشکر از حوزه معاونت عمرانی استانداری و اداره کل راه وشهرسازی البرز که به عنوان مراجع اصلی مرتبط با حوزه ساختمان همکار و همراه سازمان نظام مهندسی البرز بوده اند گزارشی از برنامه ها و اقدامات هیات مدیره و هیات رییسه جدید در جهت تنسیق امور و از میان برداشتن مشکلات پیش روی ارایه کامل خدمات مهندسی به همه شهرهای استان ارایه کرد.
وی با اشاره به حذف منابع درآمدی سازمان از جمله شناسنامه فنی ملکی که عملا سازمان را از جهت منابع مالی خودگردان کرده است و اظهار داشت: با حذف این منابع درآمدی، سازمان با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد.
رییس سازمان با تاکید براینکه بودجه سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با جلسات متعدد کارشناسی نوشته شده است افزود: این یکی از شفاف ترین بودجه های سازمان از بدو تاسیس تاکنون است و در آن تاکید بر حفظ سرمایه های سازمان و عدم هزینه کرد وجوه سرمایه ای و توجه به امور آموزشی، ترویجی و رفاهی برای اعضا مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر مجربی همچنین با اشاره جلسات متعدد با مدیریت شهری شهرهای استان در جهت بررسی مشکلات ساخت و ساز در استان و یافتن راهکارهای مناسب قانونی برای تسهیل و تسریع ارایه خدمات در این شهرها، بر رویه های مختلف در شهرداری های استان اشاره و خاطر نشان کرد: باید در قالب یک تفاهم نامه استانی، یک روش واحد به همه شهرداری های استان ابلاغ شود.
وی با اشاره به افزایش تعداد کار شرکت های مجری در هیات چهارنفره استان تاکید کرد: هنوز این تعداد جوابگوی تقاضاهای موجود نیست مجربی افزود: مجریان ذیصلاح استان های مجاور نیز عملا امکان ارایه خدمات مناسب را به دلیل بعد مسافت دارا نیستند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز تاکید کرد: اجرای نقشه های موسوم به نقشه های اجرایی به جای نقشه های مصوب یکی از مهم ترین مشکلات ساخت و ساز استان است. وی افزود: نقشه های موسوم به اجرایی ساختمان ها اگر تاییدیه فنی و تطبیق با مقررات ملی ساختمان را نداشته باشد، وجود سازمان در بخش ساخت و ساز کم اهمیت و کم فایده خواهد شد و به تبع آن شاهد کاهش شدید کیفیت ساخت و ساز خواهیم بود کما اینکه در حال حاضر تجربه حذف سازمان نظام مهندسی در برخی شهرها مانند گرمدره - که تاثیر بسزایی در افت کیفیت ساخت و ساز داشت - ملموس است.
دکتر افضلی معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری البرز نیز در سخنانی با تقدیر از هیات مدیره و هیات رییسه سازمان، خود را عضوی از خانواده مهندسان البرز خواند.
وی با بیان این نکته که بخش عمده ای از بودجه بعضی شهرداری ها از کمیسیون ماده ۱۰۰ تامین می شود، اضافه کرد: نباید بقای شهرداری ها بر اساس خلاف ساختمانی باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار البرز با تاکید براینکه از این پس برای هماهنگی های لازم جلسات مستمر با سازمان نظام مهندسی خواهیم داشت، اظهار داشت : در امر ساخت و ساز یک مجموعه از دستگاه ها دخیل هستند و کوتاهی از طرف هریک از اعضای این مجموعه و به طور ویژه شهرداری اگر اتفاق بیافتد، جوابگوی آن فقط شهرداری نخواهد بود بلکه دستگاههای دیگر هم درگیر خواهند شد.
دکتر افضلی تاکید کرد: ضروری است که در کارگروهی متشکل از معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، اداره کل راه و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان استان، شیوه نامه ثابتی بر اساس مقررات ملی ساختمان و ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای سراسر استان تدوین و توسط معاونت عمرانی ابلاغ شود تا برای همه شهرداری ها لازم الاجرا باشد.
دکتر خالقی مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز نیز در سخنانی با تقدیر از هیات رییسه سال قبل سازمان، نظم و تغییرات صورت گرفته در دوره جدید را قابل تقدیر خواند.
وی با تاکید براینکه از این پس برای هماهنگی های لازم جلسات مستمر با سازمان نظام مهندسی خواهیم داشت، اظهار داشت : در امر ساخت و ساز مجموعه ای از دستگاه ها دخیل هستند و کوتاهی از طرف هریک از اعضای این مجموعه اگر اتفاق بیافتد، جوابگوی آن فقط دستگاه نخواهد بود بلکه دستگاههای دیگر هم درگیر خواهند شد.
دکتر افضلی تاکید کرد: ضروری است که در کارگروهی متشکل از معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، اداره کل راه و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان استان، شیوه نامه ثابتی بر اساس مقررات ملی ساختمان و ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای سراسر استان تدوین و توسط معاونت عمرانی ابلاغ شود تا برای همه شهرداری ها لازم الاجرا باشد.
دکتر خالقی مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز نیز در سخنانی با تقدیر از هیات رییسه سال قبل سازمان، نظم و تغییرات صورت گرفته در دوره جدید را قابل تقدیر خواند.
وی موفقیت سازمان در انجام وظایف خود را موفقیت یکی از ارکان اصلی ساخت و ساز و موجب ارتقای کیفیت ساخت و ساز در استان برشمرد که می بایست از آن حمایت کرد.
وی با اشاره بر اینکه نکته که در شهرداری ها سلایق و برخی انحرافات از مقررات ملی ساختمان مشاهده می شود، بر لزوم یکسان سازی رویکردها و وحدت روش ها تاکید کرد.
خالقی افزود: طرح ساماندهی نقشه های اجرایی منطبق بر طرح تفضیلی در ۲۲ بند با تاکید بر ساماندهی سطح اشغال و... با هدف حذف عمده تخلفات در نقشه های اجرایی دردست تدوین است که تاکنون ۶ بند آن نهایی شده و الباقی در دست بررسی است که در صورت تکمیل و ابلاغ این طرح، مشکلات ساخت و ساز دونقشه ای تا حد زیادی رفع خواهد شد.
دکتر خالقی نگاه ویژه جهت ارایه خدمات مهندسی در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی را خواسته فوری اداره کل راه و شهرسازی و دستور استاندار محترم البرز و معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برشمرد و تاکید کرد: انتظار این است که بسته تشویقی پیشنهادی نظام مهندسی در خصوص ارایه خدمات مهندسی هرچه سریع تر اعلام شود.
همچنین در این جلسه جمعی از اعضای هیات مدیره و مدیران حاضر در جلسه به بیان دیدگاه ها، مشکلات و پیشنهاد های خود در راستای ارتقای کیفیت ساخت و ساز در استان و تسهیل امور مراجعان پرداختند که از جمله مهم ترین مسایل مطرح شده می توان به از بین بردن انگیزه ساخت و ساز قولنامه ای، تنظیم تمهیدات لازم برای ارایه خدمات مهندسی به ساختمان های با متراژ کوچک موسوم به ساخت و ساز ریز دانه در برخی شهر های استان از جمله طالقان، چهارباغ و اشتهارد، تعیین تکلیف و رفع مشکل بخشنامه تعارض منافع برای کارکنان سازمان و .... اشاره کرد.
نظرات